pehtranova potica
No, ne vem, kakšen recept si že našla, mislim pa da je testo (kvašeno) tako pri vseh poticah enako. Nadev pa mi doma delamo tako (količinsko bi ti težko povedala, ker je vse odvisno od tega, koliko testa imaš):
Na margarini (ca. 3 žlice – ne vem točno), malo “popražiš” drobtine. Dodaš kislo smetano (nekje 2 dl), ca. 2 rumenjaka, sladkorja po okusu, sesekljan pehtran (ne pretiravat! – konec koncev gre za začimbo) in malo limoninega soka. Dobiš relativno gosto zmes, ki ji na rahlo!! vmešaš sneg dveh beljakov. In to je to.
Dober tek!
Meni je najboljša pehtranova potica. Za testo ni problem, saj je v vsaki kuharski knjigi. Za nadev pa je meni najbolj dober tale:
15dag masla
3 rumenjaki
15dag sladkorja
2 1/2dl kisle smetane
sneg iz 3 beljakov
velik šopek pehtrana
Umešamo maslo, rumenjake in sladkor. Dodamo smetano in sneg. S tem namažemo razvaljano testo in potresemo s sesekljanim pehtranom.
Lep pozdrav in naj vam uspe!
Meni je najboljša pehtranova potica. Za testo ni problem, saj je v vsaki kuharski knjigi. Za nadev pa je meni najbolj dober tale:
15dag masla
3 rumenjaki
15dag sladkorja
2 1/2dl kisle smetane
sneg iz 3 beljakov
velik šopek pehtrana
Umešamo maslo, rumenjake in sladkor. Dodamo smetano in sneg. S tem namažemo razvaljano testo in potresemo s sesekljanim pehtranom.
Jaz imam najrajši pehtranovo potico od vseh drugih potic. Testo ni problem narediti, saj je v vsaki kuharski knjigi. Nadev pa so res zelo različni. Jaz ga naredim takole:
15dag masla
15 dag sladkorja
2 rumenjaka
2 1/2dl kisle smetane
sneg iz 2 beljakov
Maslo, sladkor in rumenjake dobro zmešamo. Nato dodamo smetano in nazadnje še sneg. To namažemo na testo in potresemo s šopkom sesekljanega pehtrana.
To je to!
Forum je zaprt za komentiranje.