Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pehtranova potica – koliko pehtrana?

Pehtranova potica – koliko pehtrana?

Ojla!

Nameravam peči pehtranovo potico in to prvič v življenju.
Malo sem se razgledovala po receptih in v knjigi A. Goljata zasledila, da je za nadev potrebnih 15 dag svežega pehtrana. Meni se zdi to ogromno.
Kaj pa vam?

Lp

Ne vem ti povedati koliko, vem pa, da je pri nas v pehtranovi potici velikoooooo pehtrana, drugače nam ni dobra. Za nas mora imeti okus po pehtranu, zato, se ga ne branimo in ga v potico nasujemo res veliko.

Sama ne pečem potic, zato ti iz receptov ne vem povedati koliko to je (dag), ti bo pa zagotovo kakšna mojstrica peke.

lp

Pehtrana čim več – ne moreš ga dati preveč!

po mojem 15 dag ne bo prevec!! kot so ti ze vse rekle,nikoli ga ni prevec! pehtran je tako nezen,da se kar precej “stisne” ! lp petra

A lahko še jaz nekaj vprašam, ko že teče beseda o pehtranu? Imam posajen pehtran, vendar ne vem, kako naj ga oberem. Ali naj odrežem steblo (zaenkrat je le glavno steblo in čisto malo stranskih) ali samo potrgam dol listke?

Helena

Potrgaš listke, lahko pa uporabi tudi mehke dele stebla (vršičke).

Hvala vsem za odgovore!

Hej!

V mojem receptu je pest pehtrana…toda prisli smo do zakljucka, da ga je premalo. Dam ga veliko, ce ga seveda imam dovolj:)

Helena, mene so pa ucili, da moram pehtran cimbolj obrezovati ali scipati, da se lepo razsiri.

Imam ga v sadovnjaku in v loncu na balkonu ( za sproti). In res, proti vrhu
odscipnem del stebla; hitro pozene vec vejic in bujno raste.

Lep pozdrav Babi

Ups, sem malo slabo prebrala Helenino vprašanje. Se opravičujem!!!
Seveda, Babi, vejice porežeš in šele potem potrgaš liste, kajne?

Lp

Tocno tako:))) Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close