Najdi forum

Pehtran

Za veliko noč bi rada naredila pehtranovo potico. Pa se mi je pri pehtranu zataknilo, ker ga ni nikjer za kupit. Danes sem bila na tržnici, pa ga tudi nimajo. Če katera kuharica mogoče ve kje bi ga lahko kupila mi prosim sporočite. Kakšnega novega recepta za potico pa bi bila tudi vesela.
LP
KatjaB

Jaz uporabim kar suhega.

Tudi jaz uporabim kar suhega, svež pa pri nas šele odganja, čez kakšen mesec pa bo že.
lep dan

Kje pa lahko kupim suhega?? Se opravičujem, mogoče je to malo neumno vprašanje, ampak nikoli še nisem pekla s suhim pehtranom. Hvala za pomoč!!!!

kupiš ga v vsaki dobri samopostrežni trgovini. imajo ga v steklenih kozarčkih, tako kot peteršilj, baziliko, origano…Maestro, Droga Portorož

Lahko kdo prosim napiše recept za pehtranovo potico?!

V včerajšnji Jani. Jaz bom tudi probala.

Založba Kmečki glas je izdala knjigo z naslovom Potica (avtor Andrej Goljat). POiskusi jo poiskati v knjižnici, ker je notri res ogromno receptov oz. različnih nadevov. Npr. orehov na nekaj načinov, orehov s suhim sadjem, lešnikov, čokoladni, kakavov, medeni nadev, makov z ribezom, rožičev nadev, pehtranov s hruškam ali s skuto, nadev iz melise, rozinov nadev, kokosov, skutni nadev, jabolčni s kuto, breskvin, kutin, češnjev, višnjev, melonin, paradižnikov, nadev iz mladega sira, kavin nadevpotem je pa še cel kup iz različnih kaš, in še in še. Mi bomo letos naredili namesto orehove potice breskvino s skuto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close