Pedantnost pa taka
Ima pa vsak svoja merila o mejah čistosti…..
Primer, kot ga omenja avtor, me bolj spominja na pretirano pedantnost, kot pa na neko zlato sredino.
Po drugi strani pa je seveda veliko lažje vzdrževati takšen red, če si sam. saj je nemogoče takšno stanje vzdrževati, če imaš družino. Še posebej majhne otroke….Otrok pije in polije…Pa mu daš kos kruha in vsepovsod raztrosi drobtine….Pa da hodiš v službo, prideš popoldan domov, narediš kaj za jest….Se ukvarjaš z otroki….A potem pa še greš glancat stanovanje ?????? Ma ni šans…Saj to ni življenje, ampak suženjstvo. suženj si lastnim prepričanjem.
Zato tisti, ki so preveč navezani na svoja prepričanja, izgubljajo živce, ko imajo družino. Saj pride do izgorelosti, če želiš ohranjati tisto idealno stanje, kot ga imaš v svoji glavi.
Primoran si se odločiti med pedantnostjo in med družinskim življenjem.
Pa da ne omenjam kako zelo moraš biti vztrajen in tečen in tudi nasilen, če želiš vsa ta prepričanja o čistoči in redu, vcepiti otrokom…..Ali pa ženi…:)
Res se gre za neke vrste nasilja in egoizma. Zato so takšni ljudje prav tako zelo netolerantni in nepopustljivi do tistih, ki nimajo istih navad.
Saj se vidi, da postajamo družba, kjer je vedno bolj pomemben zunanji blišč….V sebi pa postajamo vedno bolj revni. Materijalistično in navzven usmerjena družba, kjer verjamemo, da nas bodo materijalne stvari zadovoljile in nam prinesle srečo…..
Kako zelo smo odvisni od materjalizma, se bo videlo takrat, ko bo šlo vse k vragu….
Kaj ti? Mi smo ubogi, ko to beremo.:)
p.s.
Res pa je, da nas nihče ne sili in da to počnemo prostovoljno. Hehehhe….. pa meni se zdi, da ti to kar malo vse skupaj v 3 dni nakladaš. :)))[/quote]
Dobro, še že umikam…. bodite fejst…..
Drgač pa Robi, maš kr prav…. še najbolj si zadel situacijo, seveda me mojo 🙂
lp Igor
@igor v, zaradi mene se ti res ni treba umikat.
Sem mislila, da boš zgodbo še kaj razširil… pa predvidevam, da ti je zmanjkalo.:)
Robi je že res. Čeprav se po mojem mnenju zunanji blišč v Sloveniji bolj kaže z voznim parkom (pod krediti in leasingi), kot s samim stanovanjem. Tega pač ne moreš okoli razkazovati. 🙂
Žalostno toda resnično.
V SŠ se spomnim, da so kaj veljali le tisti, ki so bili drago oblečeni, tisti, ki so hodili v tujino smučat, tisti, kateri starši so imeli drage avte. V zadnjem letniku pa so seveda bili frajerji tisti, ki so poleg izpita za avto, dobili tudi avto.
Drag avto, luksuzni dopusti, konec meseca pa k mami po denar za malico, ker plače ni več, je kar pogosta praksa mojih vrstnikov.
Ja…vsak pač to počne na svoj način. Kot je bil naučen in kot mu trenutne (finančne) situacije to omogočajo.
Vsi smo pogojeni. Imamo svoja merila o tem, kaj je prav, kaj je normalno, dobro….Če nam občutki kažejo, da smo zadostili tem merilom, smo zadovoljni in pomirjeni.
Dokler pa zunanje okoliščine ne ustrezajo našim merilom, pa se počutimo nevredni spoštovanja in ljubezni.
Zato, če partner pušča za sabo razmetano stanovanje, v nas prebudi občutke nevrednosti in nesposobnosti…..Kar ne pomeni, da je partner slab, ampak svoje negativne občutke le projiciramo na partnerja. Saj se zaradi njega počutimo nevredne in nezadostne, da bi zadostili svojim merilom.
To je potem tisto, na podlagi česa ocenjujemo druge ljudi. Dober je tisti, ki s čimmanj našega napora uspe zadovoljiti naš ego in naša merila o lastni vrednosti.
igor, veš kaj se pa meni zdi grdo (in upam, da ne samo meni)?
to, da imaš kao prijatelja in pišeš njegove osebne stvari tukaj na netu. verjetno si ob svoji urejeni družini preveč zaseden, da bi mu povedal osebno?
takih prijateljev si sama ne želim, da se ob polnoči dolgočasijo doma, ker delajo kalkulacije in potem se spomnijo name in na moje osebne stvari, pa hajd pisat na internet….
no ja, si pa zdej dobil potrditev, da si kot manj pedanten bolj normalen…. je bil to cilj pisanja?
se sprašujem kaj neki bi rekel tale tvoj prijatelj na to. kaj ti praviš, ker ga tako dobro poznaš?
Aleksandra
Ne poznam kakšne so bile prejšne tri “ljube”, ki je jih imel in kakšne izkušnje ima… Vem pa da sem ta problem izpostavil, da bi tudi njemu “postavil anonimno ogledalo”. Zakaj? Ker ni res, da mu nisem hotel tega povedati osebno, samo me je že v kali zatrl!! In kaj češ potem, še enkrat z glavo skozi zid??
Je pa res, da imaš prav, kot večina piscev…da ko si manj pedanten, bolj si normalen….Tudi jaz sem istega mišlenja. Se malo poigravam z mislijo, da bi mu kopiral celoten ta del foruma in mu ga pokazal…seveda osebno, ker se, po vsem kar sem zapisal, nimam več kaj skrivat za mojo anonimnostjo. Po moje bo čisto šokiran, al pa ne…Če me bo zaradi tega skensla, me bo pač “odkljukal”, kaj čmo.
Drgač nimam tako stresnega življenja, razen če odštejem nekaj zadnjih mesecov… in ne nosim dela domov. Je bla ena izjema, pa ne bi o tem…
Drgač je pa Robi kr zadel “žbico na glavico”
Bodite v cvetju
igor v se še ni odločil ali ga občuduje ali se mu posmehuje. Vse je odvisno od komentarjev, ki jih ljudje izpišemo. :)[/quote]
ja igor se je na raznih forumih razpisal, tko da štirje otroci očitno ne jemljejo neki dost časa :))
me pa zanima reakcija tega prijatelja, ko mu bo po moško tole pokazal :))))
igor v se še ni odločil ali ga občuduje ali se mu posmehuje. Vse je odvisno od komentarjev, ki jih ljudje izpišemo. :)[/quote]
ja igor se je na raznih forumih razpisal, tko da štirje otroci očitno ne jemljejo neki dost časa :))
me pa zanima reakcija tega prijatelja, ko mu bo po moško tole pokazal :))))[/quote]
Nerad citiram, pa na hitro: Otroci: Organizacija in malo reda(kolikor pač zmorem) in gre!
2.-Tud mene zanima kaj bo, ma bo že… več kot kakšen “fajt” ne bi smelo bit, heh… Sam moram počakat da pride nazaj…
3.- Občudujem red in se smejim kakšni banalnosti…
ajd, bodite v cvetju, šibam kuhat!
Igor
Igor, Igor… ti dam nasvet. Čas, ki ga porabiš z debatami o čistoči prijatelja, raje nameni temu, da sprehajaš krpo po kopalnici. Pa boste vsi bolj zadovoljni. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.