Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pedantnost pa taka

Pedantnost pa taka

Ni problem v tem…Ampak v tem, kaj on od tebe zahteva. In če si ti pripravljena ugoditi njegovim pričakovanjem.
Predvidevam, da je perfekcionist in s takšno sebo je zelo težko živeti.[/quote]

Bravo Robi. Točno tako. V tem je tudi point “mojega mnenja”.[/quote]

Jst pa predvidevam 🙂 da se preprosto ne da primerjati samskega moškega z mlado družino, ki ima 4 otroke. Res ni primerljivo.

Na drugi strani pa so konkretni primeri, ki jih je navedel Igor in vsaj zame niso nobena znanstvena fantastika. Mi pač ni čudno, če moški, ki kuha, pobriše mizo za sabo, sčisti odtok v kadi, lika… nekaj podobnega pričakuje tudi od ženske, s katero bi delil življenje. Mislim, da ni bilo govora, da mora biti vse točno na določenem mestu, da morajo biti npr. žlice v predalu druga v drugi, da morajo imeti slike na polici med sabo točno določen razmak… in podobne perfekcionistične.

Ampak glej, ljudje smo različni. Nekatere/nekateri vzamejo tudi takšne, ki puščajo gate/hlačke po stanovanju, nekoga, ki se norčuje iz kuhanja in likanja, nekoga, ki mu še na misel ne pride, da bi pomil kopalnico… čez čas pa jamranje, da so za vse sami. In tudi zaradi teh ‘malenkosti’ si gredo ljudje zelo na živce. Posledično pa… prepuščam vajini domišljiji. 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jaz sem prvi sestavek zapisal tako, v občudavanju njegove (samo)discipline… Ko sem bil jaz en čas sam sem bil bolj “pujsek”, čisto po pravici! Me je šele žena malo speglala, kolikor pač lahko speglaš “starga osla”.

Sm ta prjatu je res imel smolo z ženskami, vsaj po mojem. Ni neki frajer, bolj tih kot ne, in še une tri al štiri, ko jih je spoznal, so bile…zgleda bolj tako tako… Uf, ko bi vidle tist njegov obraz ko je razložil tisto sceno z higienskim vložkem… čist bled… Seveda se ni predstavljal enkrat na mesec gledat tako sceno v kantici. Kakor je meni jasno, se baje ta vložek mali skrije, zavije al karkoli že….
Ne pa da zeva vate ko kaj vržeš u uno kantico… In verjamem, da ga je vse minilo, če taka ne zna malo poskrbet za intimo v času perila! No kako bi zaživel z tako, ko ma tak princip pr 30-tih??Jest v vsem svojem življenju nisem in nočem videti kaj takega! Sej je za ženske nekaj kar se zgodi vsaki mesec, v bistvu vsi vemo, sam tega ne bi rad videl!

In če prvi v prvih dneh ne more poskrbeti za to, kako bo kasneje??

In mislim da ni perfekcionist, samo ima rad red in dobro hrano. In mislim da je dobro pospravljeno stanovanje odraz človeka(ooo, se je zbudil moj ex-pusek). Lahko se vprašamo, kako se je potem žena upal mene vzet za moža (enga takega majhenga pujska)? Zato ker sem v pol leta dokazal, da lahko splaknem lijak po britju, splaknem tuš kabino( brisanje še pride na vrsto) zadnje časem tud lase in dlakce počistim iz odtoka, spustim desko na WC-ju po uriniranju, ločujem perilo po koših…In še se učim….

Zdej pa tako… če ne bi imel namena ostat z dekletom, bi rekel ŽIVELI pujsek naprej al karkoli že…. sam pravjo da se iz pujska lahko razvije en velik prasc….

lp Igor…

Jaz imam najverjetneje malo prahu nad omaro in kakega pajka včasih pustim, da si splete mrežo v kakšnem skrivnem kotičku. A pride katera redoljubna pobrisat prah in hladnokrvno umorit pajka ter mu potrgat pajčevino? 🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

seveda za oba spola velja, da morata imeti en minimum higiene. Moja izkušnja s takšnim pedantnežem pa je, da je to en velik nesamozavesten egoist, zadrt in omejen. Sem živela s takšnim, tako kot ga je mama naučila oz. mama delala je bilo sveto, pa če tudi se je vmes že enih parkrat obrnil svet. Zatežen do amena, vse je moralo biti točno tako kot si on zamislil, brez smisla za humor, čustvena pijavka. Če ga je ob pogledu na en vložek kap, kaj bi se zgodilo šele, če bi bil pri porodu zraven? Ali pa da bi njegova žena zbolela, pa bi jo moral previjat kakšno rano, jo negovat, saj bi umrl od vsega hudega.
Lahko je imet rad nekoga dokler je ta popoln, pa niti enega lasa v umivalniku ne pusti, realnost pa je taka, da se vsak človek zjutraj zbudi malo zaležan in skuštran.
Kaj bi šele tale pedantnež naredil, ko bi mu otrok s hrano popackal celo kuhinjo. Pa se polulal v posteljo.

Igor, a tebe baše nespečnost ali pa pri tvoji seksi ženkici vseeno ni tako toplo, kot se hvališ?

Ma res mi je čudno, da srečno poročen dedec s štirimi otroki sredi noči surfa po monu.

Sem bila enkrat na zmenku z enim takšnim pedentnežem. Pa je še šlo dokler sva bila zunaj, ko pa me je povabil k sebi je bila pa panikaaaa :).

Tip je imel v nulo pospravljeno stanovanje. Tudi jaz nimam tako pospravljeno pa imam visoke kriterije kar se tiče čistoče. Nikjer niti sledu o prahu, pipe v kopalnice zglancane do visokega sijaja…… in še ponudil mi je da speče štrudelj, zmrznjenega ampak vseeno.

In ko sem čakala na štrudelj in ga gledala vse bolj sem dobivala občutek da je gej. Bi mu najraje rekla, da nej mi tisti štrudelj zavije za sabo, da ga bom že doma spekla….:). No pa je bil strudelj pečen in jaz sem ga jedla in po nesreči malo po tleh podrobila je takoj vzel sesalec in začel sesati tistih par drobtinic.

Nikoli več se nisva videla, ker bi bilo življenje s takim pravi pekel.

Primerjati malomarno odvržen vložek v smeti in porod je absurd. Malomarnost in lastna nehigijena nimata s porodom prav nič skupnega. Sicer ima pa že večina higijenskih vložkov embalažo namenjeno diskretnemu zavijanju – torej tisti plastični žepek se uporabi za zavijanje vložka, pa še lepilni trakec je zraven, da se vse lepo zalepi. In takšen vložek v košu za smeti je nekaj povsem drugega, kot pa razvlečena nesnaga. Za to pa je potrebno tako malo truda.

Drugače pa Igor ja, tudi jaz sem tako razumela tvoj post, kot si ga obrazložil s svojim zadnjim pisanjem.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Te izkušnje dobro pokažejo, kaj želim sam povedati.

Kaj ti pomaga vsa ta pedantnost, če imaš smolo z ženskami. Je le odsev notranjega nezadovoljstva, ki te le drži v tem stanju nezadovoljstva.
Je le sama sebi namen. Saj ne bo nihče umrl zaradi tega, če bo v kakšnem kotu kaj pajčevine….
Bolje malo zmanjšati ta merila in se posvetiti partnerju…:)

Eh to je pa zato, ker če bi bil z glavo pri delo na šihtu, ne bi popravljal kalkulacij pozno v noč… dones mam rok… pa sem šibnu še pogledat sem. Ne se bat, nama bo še zelo toplo..

Drgač pa takole… Japkici dam 100% prav!! Sem bil pri porodu vseh otrok zraven, mam očutek, da če bo peti otrok na poti, da bova to sama zvozila doma, začenjši z britjem…. mal heca…
Ni lepšega kot bit, tam ko se rojeva plod ljubezni, majke mi!!! Tudi vem, da BOM z veliko ljubeznijo skrbel, če bo treba za ženo, brez dvoma!!

Sam da bi pa tako puščala higijenske vložke dokler je zdrava…. to se mi pa gabi, bljak… Kot sem zapisal ga nisem še videl in ga tud ne bom. Je ZELOO skrbna moja žena kar se tega tiče, ji nisem nikoli povedal česa ne moram videti… pač to ve, da to ni za moje oči. Mislim da ma tak občutek vsaka spodobna ženska, al se motim??

Dveh stvari ne morem videti, ne prenesem: Zgoraj omenjeni vložkov in kako delajo splav!!! še zdaleč ne obsojam tiste ki se za to odločijo, verjamem, da so to življenske odločitve… sam ko sva imela priprava na zakon pred 13leti je bila debata tudi o splavu… in so zavrteli tud ta film kako to zgleda….sem dobesedno bruhal, nisem zdržal…

Dobr, malo me je zapeljalo, a vseeno: frend NI peder(aha, to je še tretja stvar ki ne prebavljam in ne morem videti), pač ma rad red. Mislim da bo našel eno, s katero bo našel skupen jezik. In zdej mi povejte, ali je res tako težko pospravit fen nazaj v predal?? Pa mizo počistit drobtin? Če bi videli, da je vaša bodoča ljubezen en nemarnež, a ne bi premislile… celo življenje za njim pobirat štumfe in gate??

Ne, za mene ni to nobeno pretiravanje, neko čisunstvo.

Jest sem se od njega res dosti naučil kar se tiče reda, ker si rečem, če on zmore, pol lahko tud jaz.

lp Igor

Spet ena tema o čistoči :), vsi tako fini, ampak, ko stopim ven na obrežje recimo Save ali pa grem preprosto po cesti skoz gozd in kaj vidim: kupe smeti, plastičnih vrečk, pločevink in vsega mogočega. Me zanima, če tisti, ki svinjate zunaj, tako delate tudi doma v svojem stanovanju?
Vsi tako urejeni, pedantni, v naravi pa na tone smeti. Ljudje se peljejo po cesti in ven mečejo ostanke hrane, embalažo.
Glede na to, da se nekateri več let sekirajo zaradi enega videnega vložka (saj res ni lepo, čisto enostavno ga je zavit, ampak delat iz tega take scene in vsem okrog razlagat o tem vložku to je pa huda), se kaj sekirate glede svinjarije zunaj, v naravi?
Na netu je polno tem o čistoči, vsi fini, ampak greš pa ven in vidiš, da smo navadni nemarneži. 100x bolje nezavit vložek v kantici za smeti kot pa pločevinka vržena skozi okno v naravo.
Sem prav radovedna od kje toliko svinjarije zunaj, v naravi.
Da ne govorimo o ljudeh, v dragih avtih, ki mirne duše odvržejo gume v potok. Ves urejen na zunaj, v resnici pa nemarnež.
Upam, da se oglasi kakšen nemarnež, ki tako odmetava in pove zakaj to počne :).

matjazek, to pa le glej, da bo traktor zglancan v nulo, da ne bo kakšne pajčovne in pajkov, ker potem jaz na tako zanemarjen traktor niti ne stopim, kaj šele, da bi se peljala.:)

matjazek, to pa le glej, da bo traktor zglancan v nulo, da ne bo kakšne pajčovne in pajkov, ker potem jaz na tako zanemarjen traktor niti ne stopim, kaj šele, da bi se peljala.:)[/quote]

Bibitka, važno je, da bo menjalnik uporaben. Vse ostalo ti naj ne bo pomembno. 😉

Načeloma se čisto strinjam s tvojo pripombo o onesnaževanju narave. Ni mi jasno od kje ti to zgoraj.

matjazek, to pa le glej, da bo traktor zglancan v nulo, da ne bo kakšne pajčovne in pajkov, ker potem jaz na tako zanemarjen traktor niti ne stopim, kaj šele, da bi se peljala.:)[/quote]

Bibitka, važno je, da bo menjalnik uporaben. Vse ostalo ti naj ne bo pomembno. ;)[/quote]

To že, menjalnik mora biti ispravn. Zelo pomembne pa so tudi uporabne bremze. 🙂

Igorjev opis kako je njegov kolega še sedaj ves zgrožen nad svojo bivšo :), zaradi enega vložka:” Uf, ko bi vidle tist njegov obraz ko je razložil tisto sceno z higienskim vložkem… čist bled… “.
Sem radovedna, če bi se tako zgrozil, če bi videl v naravi odvržen uporabljen kondom :).
Ne vem no, ampak, če zaradi ene napake, skenslaš partnerja, potem je to čudno in če to eno napako potem razlagaš svojim kolegom. MOgoče pa ni imela tistega papirčka za ovit, mogoče tudi toaletnega papirja ni bilo za zavit, mogoče ga je zavila, ampak se je odvil. Tudi, če bi to ona vedno počela, a ne bi bilo najbolj enostavno reči, če lahko svojo navado spremeni? Njej, ne pa kolegu razlagat kaka nemarnica je.

Žal poznam kar nekaj ljudi, ki imajo doma vse brezhibno čisto, ampak, izven doma pa čisti nemarneži.

Načeloma se čisto strinjam s tvojo pripombo o onesnaževanju narave. Ni mi jasno od kje ti to zgoraj.[/quote]

Moje besede seveda niso letele konkretno na koga od pišočih. Je bilo mišljeno tako nasplošno. V razmislek tistim, ki svinjajo.
Saj se tudi iz kulture pisanja na MONu vidi kako in kaj. Eni, dokler so anonimni, pljuvajo po vseh, žalijo in vse mogoče. Verjetno ti nimajo zadržkov pri odmetavanju smeti, če jih seveda nihče ne vidi, anonimno, kot na netu.

dragi dečko, meni tudi vložki niso všeč in ga ne bi imela na mizi razstavljenega, ampak da imaš pa fobijo pred tem, je pa že malo hecno. kakšna pa misliš, da je razlika med krvavim vložkom in krvavo in gnojno gazo, ki jo morajo zdravstvene delavke dnevno gledat.
Drugače pa ti kar pospravljaj, bo žena vesela, pa še na mične sodelavke ne boš imel časa mislit. Od vsega so najbolj umazane človeške misli in največ zla se rodi v glavah a veš? Tudi tistih cerkvenih

Kaj mi pomaga čisto in sterilno stanovanje, če v njem ni topline in ljubezni.

Robi, ti bi bil pa za ožent.:)

Točno tako.
Poznam kar nekaj ljudi s sterilno čistimi stanovanji (groza, če pridejo na obisk mali otroci, ki ne vedo, da ne moreš jesti čokolade in z roko od čokolade okrog tipat) pa praznimi dušami.
Poznam pa tudi take, ki nimajo preveč urejeno (pa ne mislim, da vložki in umazane spodnjice ležijo po hiši, v smetnjake pa res ne gledam, če je kak vložek notri :)), ampak otroci so veseli, se igrajo, nihče se ne sekira, če pridejo blatni v hišo. V hiši vlada sicer precej nereda, ampak zraven pa veliko veselja.
Seveda pod ta nered ne mislim nemarnosti. Ne mislim, da se ne umivajo in ne perejo oblačil, ampak pač ni sterilnosti.
Sem bila pred kratkim na nekem koncertu. Polno finih dam, s polno make-upa, dragimi oblačilci, fini gospodiči, fino urejeni. A glej ga zlomka: pije pivo, kozarec vrže na tla, pije žganje, kozarec na tla. Po koncertu je bilo slabše kot v svinjaku. Isto velja po raznih zabavah, veselicah, feštah: po koncu vse zasvinjano. Udeleženci pa vsi tako fini? Kako gre to skupaj?

Čisto po nepotrebnem se razmišljanja peljejo iz ene skrajnosti sterilnosti, do druge skrajnosti popolne zanemarjenosti. Verjetno je resnica nekje vmes in pri dotičnemu Igorjevemu prijatelju pač niha v smer poudarjene čistoče. V vsem kar je dobro, res ni potrebe iskati slabo. Tega je že tako ali tako preveč.

Ronka obstjajo pa tudi ljudje s čistimi stanovanji, s čudovitimi dušami, zdravo ljubeznijo in otroškim veseljem.

Ej smo si različni…. priznam, menda mam res fobijo pred tistimi vložki, ma kaj čmo…

Samo je pa tud tako…. jest sem z kmetije doma in je bil moj oče kr praktičen človek…. Vse kar je mislil, da bom rabil v življenju, me je naučil…. Od varjenja do mizarstva, kako olupit zajca,kako razdrt pujsla za koline, cepit sadno drevje, obrezovat… ni da ni. Med to “prakso” je bila tudi pomoč pri telitvi krave, in ne samo vlečt, me je pri 20-tih naučil kako se vse pripravi prej, steljo in suho seno za teleta, kako oprat in prekuhaš štrikce in razkužiš roke, kako navezat teleta v kravi…in sem ga tud dvakrat sam vezal v kravi… tako da mi ni to tuje, pač pomagaš in je.

Tisto me pa moti…. Zanimivo, nisem se še z nobenom dedcom menil kaj več o tem.. Pa odvržen kondom….bljak, nagravž, ista kategorija( biohazard)….Ne vem zakaj, mogoče zato, ker ga nisem nikoli uporabljal??

Dobr, matr sm zašel…..Kaj je ratalo iz enega zapisa… začel na enem koncu, končal pr teletih… ubogi jaz….:-)

lp Igor

Samo taki ne skenslajo partnerke zaradi enega nezavitega vložka v kanti za smeti :).
Neprijetni so nemarneži, ampak pedantneži znajo biti ravno tako težki.
Še več je pa takih: čisto doma, zunaj pa svinjajo.

Kaj ti? Mi smo ubogi, ko to beremo.:)

p.s.
Res pa je, da nas nihče ne sili in da to počnemo prostovoljno. Hehehhe….. pa meni se zdi, da ti to kar malo vse skupaj v 3 dni nakladaš. :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close