Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pedantnost pa taka

Pedantnost pa taka

Za ne verjeti… Mam enga prjatla, faco.. res. Dobro, je še samski, ampak zakaj!! Ni ravno neki frajer, bolj zadržan, mirne sorte( vsaj si mislim)…

Pazi, in enkrat se oglasim v njegovem stanovanju. Ko čakam na kafe..se malo razgledam po fletu. Ej, mam zares skrbno ženo, oba dva skrbiva za red in čistočo v hiši, kolikor pač uspeš pri 4 majhnih otrokih…sam takega reda in discipline pa menda še nisem videl nikjer. Imava z ženo kr visok prag kaj je to čistoča, a ta tip naju šiba. Čistoča na potenco. Malo se razgledam po CD-jih, seveda urejeni od a-ž, da vidim kakšno muziko ma..na enmu cd-ju niti sledu prahu, malo takole gledam, niti trohice umazanije. Vse zglancano, spolirano, kuhnja za snemat reklamo. Sem poškilu u spalnico… ej pa ta tip si stvari pegla sam. Matr me je kr streslo. Pazi in ne kr tako.. srajce pegla na črte!!

In pol tako srkava tisto kafe, ga pohvalim, stari, ma red je red, ko bi jaz bil tak…

…In začne.. sej zato sem tud sam..Šok!?! Pol je začel, da je že imel nekaj punc, sam ko ga je motilo, da niso vsaj za sabo pospravljale, npr. drobtine po mizi, niso natančne, da mi ni za pisat vseh scen iz kopalnic, npr. da se ni mogla po koncu tuširanja prpognt in pobrat tisto malo las in dlak iz otoka in vsaj malo obrisat tuš kabine, pa je res tako težko pospravit fen nazaj v predal…Enkrat ga bi kmalu fršlok, ko je v tistem majhnem smetnjačku, ki ga ima v kopalnici, videl nič kaj diskretno skrit higijenski vložek… pravi da ga je bila cela kanta!!!

Kuhnja ista štorja… No pol ga pa povprašam, kako mu rata… Nič, sproti in temeljito pospravim, da se ne nabira in gre…in ni težko!

Hja če si sam menda ne, sm pr nas je kaos… Pa moti ga, da niso znale kuhat… Je prhnu: čokolino pa mleko pogret, to zna vsak otrok, al pa zmrzjene zrezke spohat pa pomfi iz vrečke. Ma kašno mineštro, al pa kakšno omako za na pašto… da niso imele pojma, da kašne dobre, domače piškote niti ne omenja. Kar je zmrzjenega programa, več ne zmorejo.
In pol sem mu reku, da bo pač moral znižat standard… pa je prec skoču u besedo, da to ni nič kaj takega, ni nobena razvada, en minimum mora bit! Raj je sam kot pa v zvezi z eno, ki ne more vzdrževat enga red in discipline!

In ko sva se peljala z mojim avtom( mi je hudomušno vrgel rokavičko, dobesedno, a ti z tem avtom voziš lovskega psa po terenu-))) je prišel do kao dobrga zaključka: Da je za ljubezen potreba obojestranska naklonjenost… sam da lačen in u “svinjaku” on že ne bo trpu.

Pazi še to:- da če ne zna enih ajdovih žgancev z zeljem skuhat, da bo tžka…

Ep, stari, težka bo!
Bog vedi koliko samskih deklet še zna ajdove žgančke skuhat??? Ta jih zna….

Hja, ajdove žgance skuhat pa res ni taka umetnost. Kaj šele zelje?! :)))

Ampak Igor, pobiranje las oz. dlak iz odtoka je tudi zame higijenski minimum. Da o primernem zavijanju higijenskih vložkov niti ne govorim. To tudi meni obrne želodec.
Brisanje mize po obroku je nekaj povsem normalnega…

No, zloženi cd-ji po abecedi… hja, to ‘napako’ imam tudi sama, ker tako hitro najdem tisto, kar iščem. 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jebemu, tip je za ožent, resno :))

nč ni narobe z njim. njegove navade niso prov nč čudne, tudi sama imam stvari zložene, obleke po barvah od bele do……

igor, vsak ima pač način življenja na katerega se tudi navadi in kaka “packa/pacek” je prehuda sprememba za pedantnega človeka, zato ga razumem, da je sam

enkrat sem spoznala tipa, ki je imel take navade, ampak je imel pa eno drugo zelo pomembno pomankljivost…. nekje je izgubil svojo možatost……. pobeljeni zobje, solarij in vsak las na svojem mestu…

v glavnem meni je popolnoma razumljiv.

A ti tudi? :)))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A ti tudi? :)))[/quote]

da ne nadaljujem z jogurti po roku trajanja…. :))

drugač pa tale igor ob polnoči piše o prijatelju…..hm, ga mora met pa res rad, da tok pozno razmišlja o njem :))

No pa še tole moje mnenje:- sem prepričan, da ta njegova natančnost “podedoval” od doma, od očeta in mame. Sploh mama naj bi bila taka, da jih ni, kar se tiče natančnosti in reda, nikoli ujčkala. Da je težila dokler niso bile stvari urejene. In to tako kot je ona zahtevala. Npr. sem ga povprašal tole okoli srajc, peglanja na črto…ene parkat mu je pokazala, vse te drobne trike okoli peglanja. Da če je hotel in ven malo na žur, si je moral sam speglat srajco, drgač ni šel!!!

Sem si sam enkrat peglal srajco… žene ni blo blizu in kaj čmo… Ej toliko kot sem jaz švical okoli tiste srajce… drsal ene 15 minut…na koncu sem zanesel k sosedi…

No, sej je tud moja mama težila…samo je pršlo v eno uho, na uni strani ven, napol narejeno, mama je potem nekaj težila, vztrajala in sitnarla pa ni. Je rajši sestra dokončala al pa mama, sm da je bil mir.

In to je slaba popotnica v življenje.

tale tvoja zgodba ima lukenj kot en fajn dober švicarski sir :))

prijetno zabavo še naprej igor

drugač pa tale igor ob polnoči piše o prijatelju…..hm, ga mora met pa res rad, da tok pozno razmišlja o njem :))[/quote]

Ne, do tega razmišlanja me je pripeljalo naslednje: Tud moji otroci rastejo in vidim, da sem z njimi vred malo površen, da se mi dogaja moja lastna družina…. nekaj zazijam, vztrajam pa ne do konca, oz. pol vse visi na ženi. Ni to to. Moram prekinit to “nesrečno” dedovanje, ker to ne pelje daleč. Da pa to dosežem, morajo otroc v meni videti en pravilen vzorec. Ne morem nekaj pridigat o redu in disciplini, a sam ga težko držim.

Da je pa otroška , mladostniška doba idealna za vcepljanje takih navad vem pa po sebi. In ko sem takole razmišljal včeraj zvečer, sem se spomnil prjatla…

smo različni…… v mojih očeh je razmišljanje tvojega prijatelja bolj “normalno” kakor tvoje

tako da mi je čudno, da si izpostavil kot “problematičnega” njega. očitno imaš sam več težav kakor on

drugač pa tale igor ob polnoči piše o prijatelju…..hm, ga mora met pa res rad, da tok pozno razmišlja o njem :))[/quote]
Jaz bi tudi lažje shajal z žensko, ki je pedantna. Ob pogoju, da njena pedantnost ne meji na obsesijo in se sekira za vsak košček prahu…..

Sploh ne Aleksandra, tip je v mojih očeh legenda!! Jaz sem se ob njegovem “redu” začutil da mi to manjka. V bistvu sem problematičen jaz, brez dvoma. On ima kar se tega tiče stvari briljantno urejene( no, glih zobe si ne beli al pa u solari zahaja, vidim), medtem ko jaz šepam. Sej tud jaz pomijem posodo, pobrišem pa ne… Pa tud tuš samo splaknem, in to je to… pa vem da bi rajše žena vidla, če bi ga glih malo tudi obrišem stene in armaturo. Sam meni je to zdaj “težko”, ker nimam u “krvi”.

Zato pravim, da bi bilo treba otroke vzgajat že od malega, da pospravi za sabo, temeljito počisti, da npr. krušne drobtine niso sestavni del mize, da se perilo ločuje po koših, da se zvečer pripravi kaj se bo naslednji dan obleklo za v šolo in ošili svinčnike…. Ne pa da je zjutraj panika…

Se ne čudim da gre moška generacija v propad.. mama hotel do 35-40, fejst lajf, vse poštimano pol pa?? Včasih je bla vsaj tisti vojaški rok, ko je mamine sinčke odtrgal mamina kikle, da so vsaj enkrat malo začutili kaj je red. Zdej še tistega ni več!!!

Ja, starši so tisti, ki vcepijo otrokom navade, odnos do dela, ljudi, vrednot. In tale mama je vzogijla samostojnega in odgovornega, ter redoljubnega moškega, ki ne potrebuje ženske, da mu zlika srajco. V tem vidim le prednosti.

In kupovanje miru z onašanjem riti je le kratkotrajno zadovoljstvo in linija najmanjšega odpora.

Moje mnenje;

za takšnega tipa, kot je ta tvoj prijatelj, je itak najboljše, da ostane sam. Ker nobena, res nobena, pa če bi bila še ne vem kako dobra, za njega nikoli ne bi bila in ne bo dovolj dobra.:)

Seveda čistoča že mora bit, in tudi skuhano, vendar včasih ni nujno, da je “čistoča taka” pa tudi včasih paše kakšna pica, hamburger pa tudi kaj zmrznjenega.

Življenje s tako pedantnim človekom (tako moškim kot žensko) je eno samo trpljenje in nič drugega.:)

ne poznate celotno življenje tega človeka in noben od nas ni bil tri dni z njim, da bi lahko kaj takega trdil.
tudi z glupimi babami je težko, pa je vseeno velik moških poročenih……

ne poznate celotno življenje tega človeka in noben od nas ni bil tri dni z njim, da bi lahko kaj takega trdil.
tudi z glupimi babami je težko, pa je vseeno velik moških poročenih……[/quote]

Seveda ne poznamo, zato govorimo o tem, kar je napisano. No vsaj jaz.

Je tudi obratno, da je z glupimi moškimi težko, pa je veliko pametnih žensk poročenih 🙂

Tako, da ni za posploševat.:)

Je tudi obratno, da je z glupimi moškimi težko, pa je veliko pametnih žensk poročenih 🙂

Tako, da ni za posploševat.:)[/quote]

preberi za sabo prosim… prebrala si podatke osebe x, ki piše o svojem prijatelju tako kakor ga vidi on in na podlagi tega kar si prebrala, si se ti odločila, da je za takega človeka bolje, da ostane sam. sem kej spustila morda….. ??? kdo pa si ti, da bi odločala o tem kdo komu prinaša srečo in kdo nesrečo??

Tako, da ni za posploševat.:)[/quote]

preberi za sabo prosim… prebrala si podatke osebe x, ki piše o svojem prijatelju tako kakor ga vidi on in na podlagi tega kar si prebrala, si se ti odločila, da je za takega človeka bolje, da ostane sam. sem kej spustila morda….. ??? kdo pa si ti, da bi odločala o tem kdo komu prinaša srečo in kdo nesrečo??[/quote]

Aleksandra, očitno imaš slab dan, ali kaj drugega. Imaš pravico.

Tako, kot imam jaz pravico do svojega mnenja. Kot sem lepo tudi napisala zgoraj, da je to “moje mnenje”. Torej mi ne jemlji moje pravice, tako kot jaz tebi ne tvoje.

Kdo sem jaz, vem jaz; in ne vidim nobene potrebe, da bi v zvezi s tem, kaj podrobneje razlagala.

Pa še tole, jaz nisem nikjer odločala o tem, kdo komu prinaša srečo in kdo nesrečo.

Očitno bi se rada kregala. Sem dobila tak občutek. Vendar z menoj ne, ker jaz nisem za takšne vrste komuniciranja ne v resničnem življenju, še manj pa tukaj v virtualnem.

To je res težko rečt, kakšen je ta človek v resnici.
V tem opisu najdem tudi sebe…Le CD-jev nimam zloženih po abecedi….:)

Res je, če je človek zahteven do sebe, je tudi do partnerja. Čudno pa se mi zdi, kako to, da je takšen pedantnež, ki zna postoriti vse sam, tudi dejansko sam….
Ali res ni z nobeno zadovoljen in vidi le napake….Ali se ima za nekaj več in meni, da so ženske nesposobne…..
Pač čudno se mi zdi, da ne najde prave, če pa vas je že tu nekaj takšnih, ki imate rade takšne tipe.

To je res težko rečt, kakšen je ta človek v resnici.
V tem opisu najdem tudi sebe…Le CD-jev nimam zloženih po abecedi….:)

Res je, če je človek zahteven do sebe, je tudi do partnerja. Čudno pa se mi zdi, kako to, da je takšen pedantnež, ki zna postoriti vse sam, tudi dejansko sam….
Ali res ni z nobeno zadovoljen in vidi le napake….Ali se ima za nekaj več in meni, da so ženske nesposobne…..
Pač čudno se mi zdi, da ne najde prave, če pa vas je že tu nekaj takšnih, ki imate rade takšne tipe.[/quote]

premalo podatkov za kaj pametnega povedat….. ni nujno, da mora vsak s kom bit…..
če bi sam tale pedantnež pisal bi bilo drugače. kako pa kdo koga vidi hmm

imam enega prijatelja, ki je ravno tako pedanten in samski in pravi, da babe pa prat in kuhat ne rabi, ker zna sam, da rabi od ženske mnogo več kot to in ker jo ne najde je sam in se v moških zadevah pač znajde po svoje. ne jemlje tolažilnih nagrad, ker mu pač bolj odgovarja tako.

glavno je, da je on zadovoljen, vse ostalo ni pomembno

Ampak, če bi bil zadovoljen, ne bi iskal ženske…..Zgleda ,da je bolj zahteven in ima s tem manj možnosti, da bo s katero zadovoljen.

Ampak, če bi bil zadovoljen, ne bi iskal ženske…..Zgleda ,da je bolj zahteven in ima s tem manj možnosti, da bo s katero zadovoljen.[/quote]

išče tako za doma met, takih ziher ni veliko zanjga in tut on ni za veliko žensk, je pa pač tak kot je in ne odstopa od svojih želja in svojih zmožnosti očitno s čimer ni nič narobe
…… za naskočit ziher ma kako

A to zaradi tega, ker pusti čisto banjo za sabo, pa pobrisano mizo?

A to zaradi tega, ker pusti čisto banjo za sabo, pa pobrisano mizo?[/quote]

Ne. Je čist fajn, če vsak pusti čisto banjo za sabo in pobriše mizo.

Res, težka bo, s tem se pa strinjam. 🙂

Ni problem v tem…Ampak v tem, kaj on od tebe zahteva. In če si ti pripravljena ugoditi njegovim pričakovanjem.
Predvidevam, da je perfekcionist in s takšno sebo je zelo težko živeti.

Ni problem v tem…Ampak v tem, kaj on od tebe zahteva. In če si ti pripravljena ugoditi njegovim pričakovanjem.
Predvidevam, da je perfekcionist in s takšno sebo je zelo težko živeti.[/quote]

Bravo Robi. Točno tako. V tem je tudi point “mojega mnenja”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close