Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pecivo”spomin na poletje”

Pecivo”spomin na poletje”

Vceraj sem naredila zelo osvezujoce pecivo,ker smo torto ze pojedli.
Je res pravi spomin na poletne dni.Mogoce bo kateri vsec.

Uporabila sem zamrznjene marelice in rdeci ribez.

Marelicni sufle (ni kot klasicni,ker je brez beljakov)

Sestavine za 6 oseb:
10 ali pa vec zrelih marelic,110g masla,6 rumenjakov,50 g sladkorja,150g nadrobljenih piskotov(ali ostankov biskvita-jaz dam it.amarette,ker so to poljubcki iz sladkih in grenkih mandeljnov in se po okusu zelo ujema z marelicami),malo zmletih n.zbic,malo cimeta,25g kandiranih pomaranc,25g
kandiranih limon,100ml sirupa,kaksen listic sveze mente(jaz zamrznjeno) malo rdecega ribeza.

Najprej narezes marelice in jih medtem,ko delas ostalo, mariniras v marelcnem sirupu.
Jaz ga naredim tako,da v dober dl vode prepasiram marelico ali dve,dodam sladkor, prevrem in ohladim.V to dam marelice,ki se spustijo malo svojega soka.

Mesam maslo z zmletim sladkorjem,da dobim penasto maso.V to pocasi vmesam rumanjake,enega za drugim in pridno mesam,da naraste.Sledi nadrobljeno pecivo,arome in kandirano sadje.Na koncu se marelice in ribez s sirupom vred na rahlo vmesam in dodam malo naseklajne mente.Poleti,ko je sveza,dam kaksen listic ze pecenemu za okras.

Uporabljam porcelanast ali steklen ognjevaren pekacek,ki ga namazem z maslom in potresem s kristalnim sladkorjem.Na to zdevam pripravlejeno zmes.

Pecem pri temperaturi 180 stpinj C 30 do 40 minut.

Mlacen sufle ne zvrnem iz posode,ga rezem kar v njej.Zraven prija tudi
stepena smetana ali sladoled. Res sladica polna sadja.

Kaj pa z beljaki?
Jih uporabim za mandljeve ali kokosove poljubcke.Tako imam za naslednjic ze narejeno pecivo za nov sufle.

Kadar imam dovolj casa,naredim prej poljubcke,recimo zjutraj in popoldne jih ze nadrobim v sufle.

Boste rekle,kje pa naj dobimo zdaj toliko marelic!?Jaz jih zamrznem.Sicer letos malo,ker jih ni bilo. Da se narediti tudi z vlozenimi,potem je sirup ze narejen.Verjetno bi bilo dobro tudi z ananasom.Enkrat bom poskusila.
Sicer bo recept prisel prav poleti. Ker sem ravno vceraj delala,sem pomislila,da bi bilo komu vsec( kaksno mrzlo nedeljo), povabiti poletje k mizi. Lep pozdrav Babi

Za tole pecivo oziroma sufle sem se pa odločila da ga naredim naslednji vikend! Iz beljakov pa bom naredila cimetove zvezdice, saj jih rabim ravno toliko, no, en beljak več pri zvezdicah nikoli ni odveč – se mi zdi škoda, da bi morala stran vreči ene ali druge…..pa se bo ravno izšlo!

Babi, ali se lahko uporabijo tudi zamrznjene marelice ali pa mogoče zamrznjeen jagode? Ali pa , kaj od svežega sadja, ki se sedaj dobi, bi bilo primernega za tale sufle?

LP Zala

Eh sem smotana, nisem videla da si napisala zamrznjene marelice!! 🙂
no pa vseeno…..ali misliš da bi bilo z jagodami vredu? ali bi jih morala kombinirati še s čim, kot si ti marelice z ribezom? lp

Hej,Zala!
Z jagodami se nisem delala.Imamo 4 marelice in zato sem bila vesela,ko sem pred leti nasla ta recept.Bojim se,da so zamrznjene jagode mogoce premehke.Jaz bi v tem primeru ne delala sirupa,ker bodo ze jagode dale svoj sok.Dodaj samo sladkor njihovemu soku.Za kombinacijo,kaj bi slo k jagodam?Mislim,da bi bilo najbolje same,saj je ze kandirano sadje.
To je recept,ki se ga drzim tocno,ker je eden redkih samo z rumenjaki.Tisti ribez je bolj za okras,saj ga ne dam veliko. Sem ze zgoraj napisala,da bom poskusila z ananasom.Mislim,da bi bilo zelo dobro.Bi vzela kar tistega v konzervi in potem bi uporabila kar sok,ki je zraven ,ga prevrela z dodatkom sladkorja,da bi nastal sirup.
Porocaj! Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close