Pecivo
Pozdravljene!
Oglašam se prvič, čeprav ta forum kar redno prebiram in “pobiram” fine recepte iz vaših preizkušenih kuhinj.
Imam eno veliko prošnjo. V začetku septembra sem se vrnila v službo iz porodniške in opazila, da so spremenili način praznovanja rojstnih dnevov. Prej se je praznovalo (prineseš kakšno pecivo, največ 2 vrsti, skuhaš kavo in to je bilo to) samo v tisti pisarni kjer sam delaš cca. 3-4 ljudi. Sedaj pa se je razširilo na cel sektor in to je okrog 20 ljudi. No, da se vrnem na prošnjo: Ima katera kakšno idejo katera peciva naj spečem? Da je čim manj dela in pocanja. (Torte okrašene z kakšno smetano niti prinesti ne morem (hodim peš v službo. ))
Če ima katera kašen recept bom zelo vesela in vas lepo pozdravljam.
Micena
Hej,mogoce bi komu teknilo kaksno slano pecivo.Sama sem ga jedla ni dolgo od tega in takoj prosila za recept.Sem ga ze posredovala na forumu pod Slano pecivo-Babi.Sicer sem pozabila povedati,da je pravi naslov
Spanska pita.Hitro narejeno,nic packasto in okusno.Sicer smo ga jedli k aperitivu.Ce naredis dva pekaca,iz dvojnih kolicin, bi moralo zadostovati.
Kot sladko pecivo bi pa ti svetovala korenckovo pecivo.Zelo dobro,lepo se nareze in primerno za prenos.Bos pohvaljena in nihce ne bo uganil,da je v njem tudi korencek.Ce te zanima recept,se oglasi.Sicer sem ga spomladi ze napisala.
Lepo se imej Babi
Tudi pri nas je bila taka navada, voščilcev je bilo pa še več. Sama sem se znašla kar s potico in orehovimi rogljički, ker so to imeli radi.Slane prigrizke sem pa kar kupila – arašide, čips, bobi palčke pa orehe, ker smo imeli tudi navado, da smo zraven narezali na kosce razne sire in jih ob pogovoru “pikali” z zobotrebci. Lepo praznovanje!
Hej,Micena! Zdaj sem pogledala na iskalniku in takoj nasla recept.
Pritisni na iskanje Korenckovo pecivo Babi in ti bo takoj pokazalo pod postom Se 1x za Babi biskvitno testo ,na koncu je recept.Pa se kup nasvetov izkusenih slascicark za peko bisvitnega testa.
V receptu sem pozabila napisati,da moko presejemo skupaj s pecilnim praskom. Javi,ce najdes. Ce bos naredila to pecivo,lahko si zraven dodas na kroznik sladko stepeno smetano ali pokapljas malo z dobrim alkoholom,kot sem ze napisala. Lep pozdrav Babi
Tukaj je en copy/paste že objavljenega recepta – zares enostaven, precej se ga nareže, pa še za transport je primeren, v škatlo ga naložiš kar v plasti, samo vmes daš peki papir ali alu folijo (preizkušeno). Pecivo ziher uspe, je zelo sočno, pohvaljeno tudi od izkušenih pekaric :-):
Avtor: sonce_rumeno
Datum: 11-09-03 08:45
Tole je povsem preprosto, pa zelo dobro. Narediš lahko dva peciva po istem osnovnem receptu, samo da daš v enega mlete orehe, v drugega pa kokos.
SONČNO PECIVO
1 jogurtov kozarec sladkorja
1 jogurtov kozarec olja
1 jogurtov kozarec moke
1 jogurtov kozarec mletih orehov ali kokosove moke
1 kisla smetana
1 pecilni prašek
1 vanilin sladkor
3 jajca
marmelada
orehi ali kokosova moka
Sestavine zmešamo in spečemo biskvit (25 minut na 180°C).
Ko se biskvit ohladi, ga po vrhu namažemo z marmelado in potresemo z orehi ali kokosovo moko.
——————————
Jaz dam v pekač peki papir, biskvit pa narežem na bolj majhne kocke. Aja, pa sladkorja dam vedno manj kot piše v receptu.
LP
Damjana
Forum je zaprt za komentiranje.