Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pecivo za taščino žurko

Pecivo za taščino žurko

Ker vem, da ste polne dobrih idej in prekrasnih receptov, vas prosim, da za nasvet kakšno pecivo oz. piškote naj pripravim za taščino 70-letnico.

Trdno sem odločena za (priprava dan pred žurko):
-skutine ledene kocke
-rumove kroglice.

Rada pa bi spekla še kakšne piškote (čez vikend, ko bo bolj slabo vreme).

Prosim za nasvete – gre pa v glavnem za starejše ljudi.

Hvala in LP, Petica

Speči tudi kakšno od potic (orehova, skutna, makova…)

Meni je zelo dobro rožičevo pecivo, prelito s čokolado!
Kuky

Meni so najboljši Bicikli. recept najdeš na kulinariki.

lP, S.

Mi pečemo tele:

Jaz bi naredila London rezine. Primerno za starejše, veliko se nareže. Večkrat jih naredim. Orehe lahko zamenjas k kokosom, pa dobiš Kislo pito tete Mimi, ki je na Kulinariki tudi zelo pohvaljena. Vendar starejši bolj cenijo orehe, kolikor vem.
Lepo praznovanje, Mimi

London rezine  (krhka podlaga, marmelada, pečen nadev sneg-orehi; razrezano v pekaču)
 30 dag (ostre) moke
 [malo pecilnega praška]
 20 dag masla
 7 dag sladkorja
 3 rumenjaki
 (3 žlice smetane)
 (limonina lupinica)
Nadev:
 15-20 dag marelične marmelade
 3 beljaki
 27 dag sladkorja [15, 20]
 20 dag zmletih orehov [15]
 5 dag narezanih orehov
Penasto vmešamo maslo in sladkor, dodamo rumenjake in moko. Zamesimo in s prsti nanesemo na pekač s peki papirjem. (V moko nadrobimo maslo, potresemo s sladkorjem in limonino lupinico, dodamo rumenjake in smetano ter zgnetemo testo. Počivati pustimo ½ ure, nato ga razvaljamo za ½ prsta na debelo). Premažemo z marelično marmelado in damo za 10-15 minut v pečico, segreto na 160°C. Iz beljakov naredimo trd sneg, vanj na rahlo vmešamo sladkor ter mlete in narezane orehe. S tem namažemo pečeno testo in damo še za 7-10 minut nazaj v pečico. Druga možnost: nadev takoj namažeš na testo, vse skupaj pečeš 40 minut na 180°C.
Ohlajeno oz. čez kakšne ½ ure z zelo ostrim nožem razrežemo na pravokotnike ali trikotnike. Nekateri režejo še vroče, samo da je nož oster. Masa je podobna kot pri pitah, v velikem nizkem pekaču je visoko približno ½ cm in še enkrat toliko nadev. Lahko se dekorira s stopljeno čokolado. Lahko se potrese z nalistanimi mandlji.
SloKul, Riko Pollak (sestra Vandelina)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close