Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pecivo za požrešne sosede – cenejša varianta

Pecivo za požrešne sosede – cenejša varianta

še dobro, da nisem takoj odgovorila ker sem tudi jaz narobe zastopila.
Sama kar veliko pečem in domača peka je kar drag šport. Če rabiš malo već peciva mal kombiniri nekaj preprostega nekaj malo dražjega. Naredi rolado iy ene mase dve tako da so manjše in ena je lahko bela in jo namažeš z marmelado druga je črna in jo namažeš s kislo smetano. Veliko se nareze tudi limonine pite saj so sesavine presoste in sicer moka, sladkor, jajca in puding. Morda jogurtovo pecivo pa daš gor mal sadja ali pest skute, kokosovi rogljički, štrudelj, bajedera (iz najcenejših piškotov) itd

Kilo skute dobiš že od 3 eur naprej – v Lidlu je poceni pasirana skuta, ki je za to pecivo boljša od grudaste.
10 jajc je od 1,20 do 1,70 – pa kupujem talno rejo. Po mojem receptu grejo za kilo skute 4 jajca, ne 6.
Pudinga ne rabiš. Lahko uporabiš moko. Tudi če vzameš jedilni škrob, pride ceneje kot puding. Pa dodaš vrečko vaniljinega sladkorja, ki stane par centov, pa ti je isto.

Če ti je predrago, pa naredi samo kocke iz navadnega biskvitnega testa. Npr. en pekač svetlih, prereži, namaži z vročo marmelado in zlepi nazaj, drugi del iz temnega testa, prereži, namaži z nadevom iz kisle smetane, malo sladkorja in par žlic kokosove moke in zlepi. Svetle in temne kocke potem izmenično zložiš na pladnje, pa zgleda wow, pa v resnici ni nič posebnega. 🙂 Samo čokoladnih prelivov se izogibaj, ker se na vročem preveč pacajo.

Puding je v receptu zaradi škroba. Ne postane čisto nič “pudingasto”. V bistvu je bolj “pudingasto”, če daš želatino kot vezivo. Nekaj pa moraš dat – jajca, puding, škrob, želatino – da drži skup, sicer se polije.

Za vezavo so čisto dovolj jajca, pa moka je.

Stvar okusa in še kakega dejavnika. Pri nas jajca slabo prenašamo in jih dam minimalno. V nadev sploh ne. Kdor z njimi nima težav, jih komot uporabi tudi v nadevu. Variant je veliko in vse so okusne, to je bistveno.

Nisem brala vseh teh črev, jaz delam skutino pecivo takole, pride zelo ok, včasih celo preskočim k.smetano in zadnje jajce, pa je tudi ok. Na vrh dam kakšno sočno sadje.

50dag skute
2 jajci
2 lončka jogurta
7 jed.žlic sladkorja
7 jed.žlic moke
(7 jed.žlic olja: tega ne dam, pa je vseeno dobro)

to vse zmešaš in daš v pečico za 10min na 200 C
potem naj bi gladko vmešal še 1x jajce in 1x k. smetano in jo zlil po pecivu, ter pekel še 35min na 190.

sprašuješ za cenejšo verzijo z skuto…to pa ne bo šlo ker ravno skuta je draga.bi ti predlagala jogurtovo pecivo z dodatkom sadja(pest jagodičevja)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close