pecivo prijatelj
Takle je moj recept:
Domač prijatelj
21 dag sladkorja v prahu
3 cela jajca
27 dag moke
10 dag sesekljanih orehov ali lešnikov
par zrn soli
1 noževo konico pecilnega praška
Sladkor in jajca penasto vmešam, dodam presejano moko s pecilnim praškom, sesekljane orehe, zmešam, poravnam po pekaču in pečem pol ure.
Pekač naj bo tisti manjši; moj je 33×20 cm.
Namesto orehov lahko daš tudi arancine ali rozine, na koščke narezano jedilno čokolado ali pa kombiniraš. Kar imaš pač pri roki. Hvaležno in hitro pripravljeno pecivo. – Lep pozdrav!
Hišni prijatelj ali vinsko pecivo, poglej na http://www.kulinarika.net/portal.asp v lanske teme je bilo kar nekaj receptov….
Ce pa dodas se malo masla in zamenjas orehe z olupljenimi poprazenimi mandeljni,ki jih samo malo nasekljas,dobis cudovito toskansko pecivo Cantucci.
Se malacne narezes na pol cm debele rezine in jih malo popeces v pecici,da zarumenijo.Ko se ohladijo,jih spravis v kovinsko skatlo in zapres.Trajajo in so vedno boljsi.Sicer tudi domacega prijatelja redno narezem in popecem.Pozimi imenitno in zdravo hrustljavo pecivo.Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.