Najdi forum

Pecivo orehi

Danes sem slučajno v trgovini naletela na modelčke za orehe in seveda sem jih takoj kupila! Sedaj pa me zanimajo recepti za orehe in cel potek dela. Jedla sem jih enkrat, delala nikoli… In nikogar – razen vas – nimam, da bi me “razsvetlil” (nihče ne pozna tega peciva).
Zanima pa me čisto vse – se v testo naredijo luknjice, preden jih daš peči, lahko namesto kuhane kreme uporabiš npr. Nutello, kako dolgo se pečejo, so najboljši takoj ali kakšen dan kasneje…?

Eno lepo nočko vam želim!

Hej! Ce pritisnes na Dodaj recept -v desnem kotu na vrhu, se odpre baza receptov in tam so natancno opisani Orehi – testo in krema( pod sladice). Lp

Babi, hvala, kdor zna, pač zna! 😉

Si mogoče že delala to pecivo? Takrat, ko sem jedla orehe, mi je nekdo rekel, da je kuharica delala luknjice v testo, da je lahko polnila. V tem receptu tega ni.
In pa, res me zanima tole z Nutello… (isti vir, kot zgoraj ;-))

Stanka jaz sem delala te orehe. Nobenih luknjic ni potrebno delati v testo.
Ko so posamezni orehi pečeni jih lahko tudi z Nutelo zlepiš dva po dva skupaj.
Seveda daš vmes malo Nutelle in ko ti dve polovici stisneš skupaj, zgleda kot oreh. Meni so bili najboljši šele čez nekaj dni. Takoj so zelo krhki in nekam suhi, ampak po nekaj dneh v škatli za piškote pa so bili božanski.
Upam, da ti bo lepo uspelo. oli

No, jaz pa sem jedla take orehe, ki so bili narejeni kot npr. breskvice. Torej izdolbeni in potem napolnjeni z nad evom.
Sama jih še nisem delala.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Na tejle strani so trije recepti za orehe z vsemi priporočili
Imam dvoje vrst modelčkov. Eni so na plošči v vdolbinicami . Ti imajo lepšo obliko ko so pečeni in tudi lažje je dati na pekač celo ploščo. Eni pa so taki , da je vsak modelček samostojen. Te prodajajo v Merkurju in Merkatorju . Prve pa v Interšparu(doisti dražji in tudi lepši ena plošča z 12 polovic 1600 sit. Dobro je imeti vsaj dve plošči. Priložen je tudi recept.
Pekla pa sem po receptu iz kulinarike, ki sem ti ga priložila.

živi in pusti živeti

Hvala vsem, sem vedela, da mi boste pomagale!
Samo okvirno me še zanima, kako dolgo jih pečete?

nbgiutrl6r8o86t7til9dhuiutzičl7tjkz8zp 8[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close