Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pecivo na hitro -NUJNO!

Pecivo na hitro -NUJNO!

Na pomoč.
Sem še v službi, domov pridem cca deset do šestih, za šesto pa so se mi napovedali obiski. Poznate kakšen recept, ki je na hitro narejen in spečen, pa, da se ga da takoj toplega jest? V skrajnem primeru bom naredila zdrobov kolač, razmišljam pa tudi o makovem biskvitu, pa bi vseeno še kakšno idejo.
Hvala

Hej!

Zelo hitro je narejena sadna pogaca, le primerno sadje moras imeti.Z dobrimi cesnjami ne bi bilo slabo. Nekaj dni nazaj smo o tem pisali.

Mene resi tudi sveze narejen domaci prijatelj, ki se zelo poda h kozarcu vina. LP

Jaz sem sicer situacijo že rešila. Naredila sem makov biskvit, kar po receptu, ki je na vrečki in je požel uspeh. Vseeno pa bi mi prav prišel še kak tak recept, da ga imam na zalogi za drugo priliko.
Babi, hvala. Z domačim prijateljem pa je kar malo več dela, a ne? Pa tudi ohladit se mora in tako naprej. To je pa dobro imet na zalogi že narejeno. Pomislia sem tudi na sadno pogačo, a ni bilo časa it še rabutat češnje in jih potem čistit…

Hja, jaz sem enkrat tako na hitro naredila kar čisto običajno rolado z marmelado in zraven kepico sladoleda. Je blo čist OK.

lp n.

Za “na hitro” jaz naredim biskvit : 2 jajci, 5 žlic polnovredne moke, malček pecilnega, 3 žlice sladkorja. Povrhu pa potresem sveže sadje ali kompot in v pečico. Hitro, dobro, pa še majhen greh.

lp

Hej,jzst! Glede na to, da mi moz ukrade se mlacnega prijatelja in ga ima takega (takoj iz pecice) se najraje, sem to napisala. Umesam ga pa hitro.

Samo, da si resila situacijo in pozela pohvalo;to velja:)) Babi

Tale prijatelj mi daje mislit. Ga nisem delala že dosti let ( pravzaprav ga je mama, jaz sem pomagala), tako, da niti recepta nimam. Ga bo treba poiskat in preizkusit. Pa tudi rolada ni slaba ideja. Je bila tudi ta v izboru pa sem se odločila drugače. Nimam nič proti, če ima kdo še kakšno idejo.

Lep pozdrav in hvala vsem

Ja, Babi, imam očitno enak okus kot tvoj mož – namreč tudi jaz iamma še najraje toplega domačega prijatelja, tistega ohlajenega pa skoraj sploh ne poskusim več 🙂 Še posebej dober je, če je noter čokolada in je še topla ko ješ te rezine…njam!
LP

Zala, tale ideja s čokolado je super.
Jaz sicer tega ne pečem, na splošno ne pečem stvari z orehi, lešniki…, peče pa to pecivo tašča, meni je zelo všeč, in ji bom zagotovo predlagala tole s čokolado.
Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hej!

Vceraj sem se z letalisca nazaj grede ustavila pri sorodnikih na Drenovem gricu pri Vrhniki.H kavi so mi postregli zelo dobro in hitro narejeno pecivo, da so mi malo dvignili moralo.

Kupljeno Pecjakovo “kvaseno listnato teso” je dekllica razvaljala,namazala z jajcno masleno kremo,v keteri je bil tudi cimet ;vse potresla nasekljanimi drobcenimi koscki temne cokolade in zavila. Potem je zrezala na lepe rezine in jih ploskovno polozila na pekac ( kot jaz pitulice ), pocakala kaksnih 10 minutk in spekla. Nastali so taki lepi polzki in bilo je zelo dobro. Zamrznjeno kvaseno listnato testo je za marsikaj uporabno.

Mislim, da je to res najhitreje narejeno pecivo. Lep pozdrav Babi

Hej!

Vceraj sem se z letalisca nazaj grede ustavila pri sorodnikih na Drenovem gricu pri Vrhniki.H kavi so mi postregli zelo dobro in hitro narejeno pecivo, da so mi malo dvignili moralo.

Kupljeno Pecjakovo “kvaseno listnato teso” je dekllica razvaljala,namazala z jajcno masleno kremo,v keteri je bil tudi cimet ;vse potresla nasekljanimi drobcenimi koscki temne cokolade in zavila. Potem je zrezala na lepe rezine in jih ploskovno polozila na pekac ( kot jaz pitulice ), pocakala kaksnih 10 minutk in spekla. Nastali so taki lepi polzki in bilo je zelo dobro. Zamrznjeno kvaseno listnato testo je za marsikaj uporabno.

Mislim, da je to res najhitreje narejeno pecivo. Lep pozdrav Babi

Babi, za kakšno masleni kremo gre to? Ali je to tista, ki jo ti uporabljaš za zavitek?

Spet se moram opraviciti za duplikat; racunalnik je zgleda se vedno pod virusom, ceprav je bil ociscen.Sem prav jezna.Kliknem na Poslji in vse mrtvo. Cez pol ure ponovim in se pokazeta dva posta. Lp

Enkrat sem si spravila recepte iz One, ki so na podlagi palačink. Dva sta kot sladica in se mi zdita zanimiva in po moje tudi hitra (palačinke imaš lahko že napečene in v skrinji, če te spet kdo takole na hitro preseneti). Nisem pa ju še poizkusila, ampak enkrat sigurno bom. Ne vem pa, kako se jed flambira. A mi lahko kdo to napiše, prosim.

Vroče-hladne:
Sadje narežemo na koščke, npr. breskve, hruške. Gozdne sadeže operemo. Sadje v ponvi, v kateri smo prej spekli palačinke, dušimo s sladkorjem in počakamo, da odvečna voda izhlapi. Če nimamo svežega sadja, uporabimo tistega iz kompota. Še vroče sadje porazdelimo po plačinkah, jih zvijemo in nanje porazdelimo kupčke sladoleda. Serviramo takoj. K hruškam gre malaga, k breskvam pa vanilijev sladoled.

Martinine:
Polnjenje so z zmiksano banano, ki ji dodamo med, zvite ali prepognjene na četrtino in nato flambirane. V primerno zatemnjenem prostoru je doćživetje enkratno. Namesto banane lahko uporabimo mlete orehe.

Helena

Helena

Hej, Kresnica!

Nekaj podobnega,da. Ker je bilo ze peceno, ne vem, koliko jajck,masla, sladkorja in smetane je tocno dala. Je pa bilo v bistvu to.
Vazno je, da se vse lepo speni in malo zgosti.Mogoce bi lahko samo maslo brez smetane, da ne bi bilo prevec tekoce. Pri vlecenem testu je vecja ploskev kot pri kupljenem kvasenem listnatem.

Lp Babi

neki na hitrco:banane narežeš na 1cm kokobarčke,pomočiš v vročo čokoladoin povaljaš v kokos,hitr gotovo pa še njamssss….
DOBER TEK!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close