Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pecivo Lambada

pecivo Lambada

Zanima me, če je kdo že to naredil, oz. jedel…ali je dobro?

Sem videla recept v Merkatorjevem Mesecu.

Hvala!

kaksen pa je recept!? p

Špica od peciva. Pri nas ga je zmanjkalo v pol ure. Je pa težko in nasitno, zato ga že nekaj časa nismo delali.

BISKVIT: 4 jajca, 25 dag sladkorja, 30 dag moke, 1 pecilni prašek, 1 dcl olja, 1 dcl mleka
Jajca, sladkor penasto vmešamo. Postopoma dodajamo mleko, olje ter moko s pecilnim. Zmes vlijemo v namaščen pekač in pečemo pri zmerni temperaturi.

PRELIV: 1,5 l pomarančnega soka (juice), 2 vanilijeva pudinga, 6 žlic sladkorja, 2 žlici jedilnega škroba
Preliv pripravimo po navodilih za kuhanje pudinga, le da mleko nadomestimo s pomarančnim sokom in dodamo še jedilni škrob.

KEKSI: 50 dag blok keksov Picnik (Balkan piškoti)

KREMA: 1,2 l mleka, 10 žlic sladkorja, 3 žlice ostre moke, 2 žlici jedilnega škroba, 15 dag margarine
Mleku (1 l) dodamo sladkor in ga segrejemo. V 2 dcl mleka zamešamo ostro moko in jedilni škrob. Tako pripravljeno zmes vlijemo v prej segreto mleko. Kremo pustimo, da se ohladi, nato ji dodamo penasto stepeno margarino.

PRIPRAVA:
Vroč biskvit prelijemo s pripravljenim prelivom in takoj prekrijemo s Picnik keksi Koestlin. Pustimo, da se ohladi. Premažemo s kremo in po želji okrasimo z raztopljeno čokolado.

To je vse!

No, pa sem ga naredila…

Sicer vzame še kar nekaj časa, ker je potrebno čakati, da se mase ohladijo predno lahko nadaljuješ, ampak je vredno tega časa…

…..MNJAMI………

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close