Najdi forum

Pečenka

Rada bi spekla pečenko za božič,pa me zanimajo vaše izkušnje.Kako se vam je najbolje obnesla in po kaksnem sistemu in kateri del mesa ste kupile?
Hvala!

jaz delam kar iz svinjske ribice – najprej jo dam, da se marinira približno en dan, preden jo dam v pečico pečt, jo opečem na teflonu, da se zaprejo pore, da ostane sočna. Potem pa v pečico.
Pozdravček Mateja

Zelo okusna in sočna je tudi pečenka iz sv.vratu. Mariniraš jo en dan, nato pa hop v pečico, mal polivaš pa je. Pri nas je vedno deležna pohval, pa še dela ni veliko.

Meni pa je najbolj sočna, če jo pečem v Rimskem loncu. Zraven dodam še malo sveže paprike, krompirja… in kot prilogo solato

Če nisi čisto prepričana kaj bi – dobra varianta je kupljena mrežna pečenka – dobiš jo pri vsakem mesarju v predprazničnih dneh. Običajno je to svinjski vrat (ali kak drug kos svinjine) ovit v svinjsko mrežico, začinjen. Pride lepo sočno, med pečenjem malo zalivaš in je. Tudi hladna je dobra.

Lahko pa se lotiš kašne fine telečje krače, obložiš z zelenjavo, zraven malo vinčka in juhice, začimbe. JAz to zaprem v glinen pekač s pokrovom in pečem kar dolgo (toliko da odstopi od kosti). V glinenem pekaču se tudi lepo zapeče in ostane sočno.

lp tinca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close