Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pečenka iz mletega mesa

Pečenka iz mletega mesa

Pozdravljene,

po dolgem času sem zopet delala sesekljano ( mleto) pečenko in kar ni in ni se mi hotela speči ( cca 75 dag mesa, višina 7 cm). Po cca 1 uri in 15 minutah pečenja pri 190 – 200 st. je bila sredina še rdečkasta. Ali je možno, da je to posledica tega, da sem maso naredila in solila že dan prej, ali sem pečenko pekla prekratek čas? Že tako sem zgornji del pokrila z alu folijo, drugače bi se površina kar zažgala.

Koliko časa in pri kakšni temperaturi ( glede na količino meso, seveda ) pa pečete ve?

Hvala in lep dan vsem

Delam iz 1/2 kg mesa (in kar pride zraven namočenega kruha), na sredo dam 2 cela jajca in 1 polovico hrenovke, tako da tudi pride višina kakšnih 7 cm. Za peko tudi meni zmanjka časa, vsakič rečem, da bom naslednjič dala malo prej, pa jo delam kar pogosto. Računam 1 uro in pol na 180°C, še bolje bi bilo 1 3/4 ure. Res pa je, da jo dam v pokrit jena ovalni pekač. Če ima pečenka dovolj časa, se tudi v pokritem pekaču skorjica na vrhu lepo rjavo hrustljavo zapeče, ne pa zažge. Če mi zmanjkuje časa, pekač odkrijem, da se zapeče skorjica, zraven pa trepetam, ali se bo prepekla tudi na sredini. Trkam, zaenkrat se še vedno je, a strela, ne smem si več privoščiti tveganja.

Za tvojo bi rekla, da je dobra ura vseeno premalo in da je 200°C preveč. Raje dalj časa na manj vroče. Poleg tega je dobro, da kakšnih 15 minut še odstoji, preden jo začnemo rezati, tako se sokovi umirijo in manj razpada. Tudi te minute meni ponavadi zmanjkajo :-)))
LP Mimi

Najprej peči pokrito, da se prepeče skozi in skozi, proti koncu pa odkrij, da se naredi skorjica. V obratnem primeru se zapeče zunanja skorja in potem v notranjosti zelo dolgo traja. Ne vem zakaj, kot da potem ne bi šla več toplota notri skozi skorjo, a to sem jaz opazila.

Hvala obema, bom “sprobala” čez vikend.

Lep dan,

Lidija

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close