Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pečene-vložene paprike

pečene-vložene paprike

Pozdravljeni!

Potrebujem vaš nasvet. Namen imam vlagati papriko. V mislih sem imela, da bi jo najprej popekla (dala bi očiščeno v pečico), jo zložila v kozarce in prelila z vročim kisom. Kaj pravite? In kako bi vi to naredili? Mislite da bo dobro?

LP

tinmav

Paprika ima veliko vsebnost naravnega C-vitamina, zato je vsako pregrevanje čez 65°C napačno. Vložite jo po prastari navadi, kot kisate zelje.
Več o C- vitaminu v knjigi RESNICA SOLI, ki je na forumu pod vašim.

Zdravo
Stane

popecene paprike lahko vlozis v olje /olivno!?/,ali v kis…nekatri jih vlagajo tudi v slanico. lp petra

ni foruma brez stanetove soli 🙁

Vsaj v nečem se pa strinjam z Stanetom. Jaz jo vlagam v sod in prelijem
z hladno tekočino ampak brez Stanetove soli, z navadno kuhinjsko.

Saj nisem rekel, da mora biti moja, toda današnja jedilna sol ima petkrat večjo količino joda od naravnih, kar smrdi tudi kisovkam, ne le človeku in zelje, pa tudi paprika, se ne skisata do konca. Pskusite priti do katerekoli naravne soli, če že nočete moje. Morda himalajske.

Salesalute

Pa kolkrat bo STANE kle delal reklamo za knjigo saj smo ga že vsi siti njega in njegove SOLI

LP

danes sem vložila 15 kg paprike v kis. – že od jutra ga lomim.
potem sem se vsedla, ker me noge niso več držale in začela pogovor sama s sabo.povedala sem si, da sem ena navadna trapa. da ETA Kamnik dela čudovito vloženo zelenjavo, čisto po mojem okusu. pojeva jo z možem minimalno, ker vso zimo kupujem ta skravžano endivijo, kislo zelje, kislo repo itd., itd. da imam še od lani nekaj kozarcev paprike, nekaj kozarcev kumaric in mešane solate. otrokom vso zimo ponujam vloženo zelenjavo, na vse kriplje se jo branijo, ker imajo radi svežo solato tudi pozimi. če jo vzamejo mi naredijo samo veselje. gledam češplje, jutri bi bilo dobro pričeti vkuhavati marmelado….za koga? nihče je preveč ne mara čeprav nredim zelo dobro, vse nekaj hujša ali pa ima sladkorno…
takole sem sklenila. polnila bom samo skrinji, imam dve. eno za izgotovljene jedi, malo manjšo, eno pa za zelenjavo in sadje. meso kupujem sproti, ker ga zelo malo pojeva in ga ne zamrzujem.
v veliko kartonsko škatlo sem zložila odvečne prazne kozarce in jih znosila v avto. peljala jih bom v kontejner.
v nedeljo greva pa za denar, ki ga bom prihranila, ker ne bom vlagala brez veze zelenjave, na kosilo in na Bled na kremšnite.
Dost mam!

se en recept z vlozenimi paprikami:

mesana zelenjava, korenje,gomoljna zelena,brokoli,rdeca paprika, par strokov cesna,sopek mesanih zelisc,sol,nekaj poprovih zrn,vinski kis

zelenjavo narezemo na manjse koscke in jo glede na trdoto zblansiramo v slani vodi. oscedimo.vinski kis skupaj z vodo,soljo in zacimbami zavremo.zelenjavo zlozimo v kozarce in prelijemo s kuhanim razredcenim kisom. zapremo. lp petra

Hej,navelicana! Pravi uzitek je bilo brati tvoj post.
Saj ce dobro premislimo,je res tako.Ampak saj ves,kaksne smo!
Pa kaksno darilce, doma vlozeno,vkuhano,narejeno…nas navdaja s ponosom.
Imam prijateljico,ki se na to pozvizga in vse kupi.
Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close