pečene-vložene paprike
danes sem vložila 15 kg paprike v kis. – že od jutra ga lomim.
potem sem se vsedla, ker me noge niso več držale in začela pogovor sama s sabo.povedala sem si, da sem ena navadna trapa. da ETA Kamnik dela čudovito vloženo zelenjavo, čisto po mojem okusu. pojeva jo z možem minimalno, ker vso zimo kupujem ta skravžano endivijo, kislo zelje, kislo repo itd., itd. da imam še od lani nekaj kozarcev paprike, nekaj kozarcev kumaric in mešane solate. otrokom vso zimo ponujam vloženo zelenjavo, na vse kriplje se jo branijo, ker imajo radi svežo solato tudi pozimi. če jo vzamejo mi naredijo samo veselje. gledam češplje, jutri bi bilo dobro pričeti vkuhavati marmelado….za koga? nihče je preveč ne mara čeprav nredim zelo dobro, vse nekaj hujša ali pa ima sladkorno…
takole sem sklenila. polnila bom samo skrinji, imam dve. eno za izgotovljene jedi, malo manjšo, eno pa za zelenjavo in sadje. meso kupujem sproti, ker ga zelo malo pojeva in ga ne zamrzujem.
v veliko kartonsko škatlo sem zložila odvečne prazne kozarce in jih znosila v avto. peljala jih bom v kontejner.
v nedeljo greva pa za denar, ki ga bom prihranila, ker ne bom vlagala brez veze zelenjave, na kosilo in na Bled na kremšnite.
Dost mam!
se en recept z vlozenimi paprikami:
mesana zelenjava, korenje,gomoljna zelena,brokoli,rdeca paprika, par strokov cesna,sopek mesanih zelisc,sol,nekaj poprovih zrn,vinski kis
zelenjavo narezemo na manjse koscke in jo glede na trdoto zblansiramo v slani vodi. oscedimo.vinski kis skupaj z vodo,soljo in zacimbami zavremo.zelenjavo zlozimo v kozarce in prelijemo s kuhanim razredcenim kisom. zapremo. lp petra
Forum je zaprt za komentiranje.