Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pečene testenine

pečene testenine

doma velikokrat pripravljamo pečene testenine v pečici.Vendar nikoli ne ratajo taki kot bi morali.Vedno so na vrhu preveč zapečeni,celo tako močno da jih komaj zdrobiš z zobmi.
Ali mogoče kdo ve kako bi se dalo to preprečiti.Vedno preden jih dam v pečico jih polijem z jajcem, jogurtom…. vendar ne pogama.
hvala

V Jani so bili predčasom objavljeni recepti za pečene testenine (vsaj 5 receptov). Če se prav spomnim, je pisalo, da je potrebno v kuhane testenine vmešti žličko olja in jih dobro premešati.

Preden jih daš v pečico jih pokrij z alu folijo, da se ne nardi pretrda skorja.

Pa dober tek.

Pozdravljene,

večkrat sem že razmišljala, da bi jih naredila, a nimam recepta. Kako jih ve pripravite?

Hvala, Tina

Jaz sem ravno prejšnjo soboto po receptu z Jane pripravila gratinirane kanelone. IN je bilo zares fantastično. Recepta pa žal na pamet ne znam.

Zmanjsajte temperaturo. Jaz testenine pecem na 150 st.C priblizno pol ure in se nikoli ne zapecejo prevec…vcasih proti koncu temperaturo se povecam, da dobijo lepo barvo.
Upam, da testenine pred uporabo na pol skuhate v kropu?!?

To bi moglo pomagati, drugace pa bo Alu-folija zagotovo pomagala!

lp

jaz jih na vrhu namazem z basamel omako ali kislo smetano, bolj na debelo.

tako kot Tina tudi jaz čakam na recept, saj sploh ne vem, kako se to dela – pelčene testenine namreč?
Prosim za recept

Jaz jih naredim po sledecem receptu:

Siroke rezance na pol skuham in odcedim (priblizno 10 dag na osebo)…medtem, ko se rezanci kuhajo locim beljake in rumenjake (1 jajce na osebo). rumenjake razvrkljam in dodam 1 kislo smetano, ter cca 15-20 dag sunke, narezane na trakove kot rezanci, posolim in malce premesam. Iz beljakov stepem sneg. Nato zmes s sunko vmesam med rezance, nato vmesam se sneg. Na dno pekaca dam par majhnih kosckov masla ali margarine, nanje dam rezance, povrhu spet nekaj kosckov masla ali margarine in za cca 30 min dam v pecico na 150 st.C. Zelo hitro je pripravljeno z malo dela.

Nam je zelo vsec! To je le eden od moznih pripravkov, ki je meni osebno najboljsi. Sicer pa lahko malce sami improvizirate, aj kaj dosti nimate zgresiti!

Pa dober tek!

Jaz jih delam po simpl receptu. Makarone skuhaš normalno, narediš omako-odvisno kaj imam doma , lahko samo navadno paradižnikovo omako, lahko boloneze -mesno omako,,, ko so makaroni in omaka fertik , zmešam skupaj, dam v pekač, domešam malo naribanega sira -tako da je sir umes, po vrhu pa potresem nariban sir tako da skoraj prekrije vse makarone in dam v zelo ogreto pečico pečt, toliko, da se sir lepooo hruusttlljavo zapeče- mmnnjam.
Včasih dam vmes še bešamel omako(maslo,moka,mleko)-tako je vse skupaj bolj pocasto.
Podobno naredim tudi lazanjo, samo da tam se ne zmeša vse skupaj.
Glavna stvar je nariban sir na vrhu.
Dober tek, tina

Peci pokrite.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close