pečene testenine
doma velikokrat pripravljamo pečene testenine v pečici.Vendar nikoli ne ratajo taki kot bi morali.Vedno so na vrhu preveč zapečeni,celo tako močno da jih komaj zdrobiš z zobmi.
Ali mogoče kdo ve kako bi se dalo to preprečiti.Vedno preden jih dam v pečico jih polijem z jajcem, jogurtom…. vendar ne pogama.
hvala
Jaz jih naredim po sledecem receptu:
Siroke rezance na pol skuham in odcedim (priblizno 10 dag na osebo)…medtem, ko se rezanci kuhajo locim beljake in rumenjake (1 jajce na osebo). rumenjake razvrkljam in dodam 1 kislo smetano, ter cca 15-20 dag sunke, narezane na trakove kot rezanci, posolim in malce premesam. Iz beljakov stepem sneg. Nato zmes s sunko vmesam med rezance, nato vmesam se sneg. Na dno pekaca dam par majhnih kosckov masla ali margarine, nanje dam rezance, povrhu spet nekaj kosckov masla ali margarine in za cca 30 min dam v pecico na 150 st.C. Zelo hitro je pripravljeno z malo dela.
Nam je zelo vsec! To je le eden od moznih pripravkov, ki je meni osebno najboljsi. Sicer pa lahko malce sami improvizirate, aj kaj dosti nimate zgresiti!
Pa dober tek!
Jaz jih delam po simpl receptu. Makarone skuhaš normalno, narediš omako-odvisno kaj imam doma , lahko samo navadno paradižnikovo omako, lahko boloneze -mesno omako,,, ko so makaroni in omaka fertik , zmešam skupaj, dam v pekač, domešam malo naribanega sira -tako da je sir umes, po vrhu pa potresem nariban sir tako da skoraj prekrije vse makarone in dam v zelo ogreto pečico pečt, toliko, da se sir lepooo hruusttlljavo zapeče- mmnnjam.
Včasih dam vmes še bešamel omako(maslo,moka,mleko)-tako je vse skupaj bolj pocasto.
Podobno naredim tudi lazanjo, samo da tam se ne zmeša vse skupaj.
Glavna stvar je nariban sir na vrhu.
Dober tek, tina
Forum je zaprt za komentiranje.