Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pečene paprike

pečene paprike

Rada bi doma v pečici spekla rdeče paprike in jih nato vložila. Mi lahko kdo napiše preverjen recept. Predvsem me zanima koliko časa mora peči v pečici, na koliko stopinj in kako jih vložim v pekač. Samo eno plast ali jih lahko polagam eno na drugo.

Lahko ti pomagam samo s tem, da povem, kako jih pečem….

Pečico predhodno ogrejem na 200 stopinj. Na pladenj dam spodaj peki papir, gor pa zložim oprane in na pol prerezane po dolžini paprike, katerim sem odstranila pecelj in peške.

Pečem, dokler na vrhu kožica-olupek ne odstopi ali rahlo počrni.

Paprike dajem v lonec, pokrijem s pokrovko- še vroče in tako nalagam v lonec rundo za rundo.

Pustim čez noč, olupim kožico pa drugi dan, ko so shlajene in bolj mehke, olupek kar zdrsi dol.

PO tem pa jih dajem po nekaj v vrečko in v skrinjo.

Nam je tako bolj všeč, bolj kot vlaganje v ”napol” kis v kozarce, nam ne paše.

lp,D

Naloži toliko, da je poln pekač. Pečeš v vroči pečici, itak vidiš, kdaj so že malo črne oziroma pečene.
Jaz sem jih v kozarce vlagala samo enkrat, pa mi ni bilo všeč, kis je ratal kot en tak žele… Zdaj pečene enostavno naložim v vrečke (porcijske) in dam v zamrzovalnik. Niti lupim jih ne prej, ko se odtajajo, kar padejo ven iz olupka 😉

kakšen pa je okus pečene paprike, če jih dam v skrinjo. Predno jih ponudite jih normalno oddajate in nato naredite malo omake s česnom in peteršiljem al kako. Res tega nisem še nikoli delala, tako da mogoče seda sprašujem bedarije.

Okus odmrznjenih je meni boljši kot tistih, ki se namakajo v kisu v kozarcih. Bolj kot sveže narejena paprika deluje. Kot rečeno, cele spečem in zamrznem, odtajane olupim, gor mal olivnega olja, česna in peteršilja, lahko tudi kapljico kisa, pa sol in poper… Tipi-topi!

Nam so pa najboljše vložene v olje. V kisu ne, pa odmrznjene tudi ne.
Pecem jih pa kot so ostale gor napisale.

Savrinka lahko napišete recept in zanima me tudin kot je avtorica spraševala kako se jih nalača v pekač samo eno plast in ali tudi več plasti.

Pečem po eno plast naenkrat.
V kozarec pa zlagam po plasteh oljčno olje, papriko in česen. Med plasti paprike se da vedno žličko olja zato, da ne bi ostal zrak. Vse paprike morajo biti pod nivojem olja, fajn zaprem kozarčke in jih dam za ene pol urce v pečico, da naredijo vakum. To je vse. Not pašejo tudi kapre samo mi jih ne maramo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close