PEČENA SLIVOVA MARMELADA
NA 1 KG SADJA 10 DAG SLADKORJA ( PO ŽELJI TUDI VEČ), V PEČICO, PEČEŠ NA 200 CA 2-3 URE ( ODVISNO KAKO GOSTO ŽELIŠ IN KAKŠNO KOLIČINO PEČEŠ .JAZ 3 kg NAENKRAT ) VENDAR NE MANJ KOT 2 URI, VMES NEKAJKRAT PREMEŠAŠ. KO JE PEČENO, JAZ DODAM CIMET IN KLINČKE, PA V KOZARCE.
LAHKO PA VSE SKUPAJ “OBDELAŠ” ŠE S S PALIČNIM MEŠALNIKOM, PREDEN DAŠ V KOZARCE – STVAR OKUSA.
MOJA JE ŽE V KOZARCIH.
Jaz naredim tudi nekaj brez sladkorja,sicer ne v pecici – je pa ,mislim,isto.
Zaradi sugurnosti,da se ne bi pokvarilo,imam v hladilniku ali celo zamrznem.
Pravilo je:manj sladkorja,dlje casa kuhati. Adijo vitamini!
Zato jaz kuham vedno v dveh sirokih posodah najvec 1 kg sadja,da hitro izhlapi voda in mora biti v 30 minutah kuhano in dovolj gosto.
Poleti sem napisala vec receptov za marmelade in dzeme.
Brez sladkorja delam iz cespelj in cesenj.Marelice so prekisle.
Ce kdo zeli,doda sladkor kasneje in malo zavre.
Lahko pogledas v iskanje pod mojim imenom in dobis.Lp Babi
Že več let pečem slivovo marmelado v pečici popolnoma brez sladkorja, ali pa le z eno mini vrečico vanilijevega sladkorja na cel globok velik pekač. Slive malo posolim, dodam kakšno žlico kisa ali limone, žlico ruma in kanček cimeta. Pečem 2 uri. Hčerka, ki do te marmelade sploh ni jedla marmelad, temveč le sladke čokoladne namaze, je nora na to marmelado, ki zanimivo, sploh ni niti malo premalo sladka. Ne dajem je v hladilnik. Le lončke in pokrovčke vedno oplaknem z rumom in jih postavim napolnjene in zaprte še za pol ure v pečico. Marmelada se ohrani vse leto. Ko jo odpremo, pa mora biti nujno v hladilniku. LP vsem!!!
Forum je zaprt za komentiranje.