Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika PEČENA SLIVOVA MARMELADA

PEČENA SLIVOVA MARMELADA

ali ima kdo recept za PEČENO SLIVOVO MARMELADO-DŽEM…

NA 1 KG SADJA 10 DAG SLADKORJA ( PO ŽELJI TUDI VEČ), V PEČICO, PEČEŠ NA 200 CA 2-3 URE ( ODVISNO KAKO GOSTO ŽELIŠ IN KAKŠNO KOLIČINO PEČEŠ .JAZ 3 kg NAENKRAT ) VENDAR NE MANJ KOT 2 URI, VMES NEKAJKRAT PREMEŠAŠ. KO JE PEČENO, JAZ DODAM CIMET IN KLINČKE, PA V KOZARCE.
LAHKO PA VSE SKUPAJ “OBDELAŠ” ŠE S S PALIČNIM MEŠALNIKOM, PREDEN DAŠ V KOZARCE – STVAR OKUSA.

MOJA JE ŽE V KOZARCIH.

Pozdravljeni!
Mene pa zanima, ali ima kdo izkušnje z marmelado oz. džemom popolnoma BREZ sladkorja???
Pa še to me zanima, ali marmelado pečeno v pečici pečete pokrito ali kar odkrito?

POSKUSI TA RECEPT BREZ SLEDKORJA, DRUGEGA TI NE VEM SVETOVATI, PEČEM PA VEDNO ODKRITO, DA IZHLAPI TEKOČINA IN SE ZGOSTI.

Jaz naredim tudi nekaj brez sladkorja,sicer ne v pecici – je pa ,mislim,isto.
Zaradi sugurnosti,da se ne bi pokvarilo,imam v hladilniku ali celo zamrznem.
Pravilo je:manj sladkorja,dlje casa kuhati. Adijo vitamini!
Zato jaz kuham vedno v dveh sirokih posodah najvec 1 kg sadja,da hitro izhlapi voda in mora biti v 30 minutah kuhano in dovolj gosto.
Poleti sem napisala vec receptov za marmelade in dzeme.
Brez sladkorja delam iz cespelj in cesenj.Marelice so prekisle.
Ce kdo zeli,doda sladkor kasneje in malo zavre.
Lahko pogledas v iskanje pod mojim imenom in dobis.Lp Babi

Moja mama jo naredi popolnoma brez sladkorja. Hranimo jih pa v hladilniku.

Že več let pečem slivovo marmelado v pečici popolnoma brez sladkorja, ali pa le z eno mini vrečico vanilijevega sladkorja na cel globok velik pekač. Slive malo posolim, dodam kakšno žlico kisa ali limone, žlico ruma in kanček cimeta. Pečem 2 uri. Hčerka, ki do te marmelade sploh ni jedla marmelad, temveč le sladke čokoladne namaze, je nora na to marmelado, ki zanimivo, sploh ni niti malo premalo sladka. Ne dajem je v hladilnik. Le lončke in pokrovčke vedno oplaknem z rumom in jih postavim napolnjene in zaprte še za pol ure v pečico. Marmelada se ohrani vse leto. Ko jo odpremo, pa mora biti nujno v hladilniku. LP vsem!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close