pečena paprika
zivjo,
za nadev uporabi – skuto, kislo smetano, na koscke narezan prsut, mogoce malo popecenega pora in nariban dobro topljiv sir – najbolje mozzarelo ali Jost, lahko pa tudi parmezan (tistega seveda, ki ga sama naribas doma).
Jaz jih delam tako in so nam vsem zelooo vsec. Res pa je, da ne polnim pecenih, ampak se sveze (v sezoni).
LP
Tudi jaz mislim, da imajo že same pečene paprike močan okus, tako da z začimbami za skuto ni treba pretiravati. Jaz samo malo posolim, svež peteršilj ali drobnjak, po potrebi razredčit s kislo smetano ali kar vodo.
Me pa zanima, ali se vam paniranje in cvrenje takšnih polnjenih paprik zdi komplicirano? Po debati s foruma sem enkrat res poskusila, panirati je šlo še v redu, za cvrenje se mi je zdelo, da potrebujem ful spretnosti, vse je nekam lezlo in se pregibalo, obračanje skoraj misija nemogoče. Saj na koncu je bilo v redu in slastno, vendar vmes sem vsak trenutek posebej mislila, da je konec. In če se spomnim, kako previdno sem lupila pečene paprike, da so ostale cele. In kako previdno sem jih polnila, pa še so nastajale luknje…
Zala, za surove paprike verjamem, da gre fino, tudi skuto je potrebno bolj začiniti in dodati kaj “močnejšega”.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.