Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pečen sladoled

pečen sladoled

Zadnje čase je kar precej govora o kitajski kuhinji in se mi kar cedijo sline od misli na vse tiste jedi, ki pa jih ne znam vseh pripravljati.
Tako mi je še vedno uganka pečeni sladoled.
V kakšno maso je zavita kepica sladoleda, ki jo potem flambirajo?
Po okusu se mi zdi, da mora bit v tej masi tudi malo rožičeve moke. To je pa tudi vse.
A mi lahko kdo pomaga?

Pozdravček

http://enaplus.com/1plus/kuhinja/recept_index.asp

tukaj je veliko receptov po državah, je pa res da ni recepta za pečen sladoled. Malo poglej mogoče boš pa našla kaj drugega, recimo pečen ananas in banane

cau cau

Hvala mini, bom pobrskala.

Pozdravček

Jaz sem naročila ocvrt sladoled in mi je natakar razložil, da je kepica sladoleda povaljana v kokosovo moko – mogoče tudi malo v smetani – in na hitro ocvrta v olju, ker baje kokosova moka rabi le trenutek, da spremeni barvo. Kepica je bila res samo rahlo obarvana in zapečena. Okoli je bilo že bolj kot ne stopljeno ampak v notranjosti pa je bil sladoled še čvrst. V bistvu nič posebnega samo ime – ocvrt sladoled – te premami.

Čao.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close