Najdi forum

pečen riž

nisva sicer na pravem forumu-upam,da nama tega ne bodo zamerili!? nasa prva psicka je bila seter. imeli smo jo 13 let! na hitro je zelo zbolela in smo jo dali uspavat!! kot pravis,grozno!! jaz prvi teden sploh nisem mogla normalno funkcionirati!! odlocili smo se,da psa ne bomo vec imeli. stanujemo v stolpnici….to je bil tudi eden izmed razlogov. potem pa je pred slabimi dvemi leti hci prinesla psicko-retriverko!! najprej je bil to pravi sok. zelo hitro sva jo tudi z mozem vzljubila in se navezala nanjo. lani junija jo je povozil avto!!! zopet sok!!! stara je bila 1,5 let. bila je zelo prijazna,prijetna,takrat je ze vse razumela….da ne duljim!!! hci je takoj rekla,da bo spet imela psa. no,eno leglo je bilo 4.lo., drugo pa 23.lo. ne vem se tocno iz katerega bo izbrala novo psicko. torej enkrat decembra bo pri hisi!! meni se zdi malo hitro. prejsnjo imam se vedno “not” in kar ne vem,kako se bom na to privadila. po prvi je preteklo 3 leta. cisto tebi na uho-komaj ze cakam!!:) lp petra

pardon-letos junija jo je povozil avto!! po eni strani se mi zdi,da je ze tako dolgo /malo odrivam stran/,po drugi pa,da je bilo ravnokar!! lp petra

Joj, sem spregledala, da ste že prej imeli prinašalko – potem tako veš, da so krasni :). Res je grozno, ko ti umre živalca… nekateri odreagirajo tako, da potrebujejo nek premor, preden se odločijo za drugega, vendar je meni precej pomagalo ravno to, da smo takoj vzeli Lukca. Nikakor nismo pozabili na prejšnjega, ampak vseeno je bilo lažje preboleti. Poleg tega smo doma v hiši na koncu ulice (je kar samotno) in bi slej ko prej prišel spet kakšen kuža.
Mislim, da imaš velik razlog za veselje – saj pri takih luštkanih mladičkih ne gre drugače, kot da ti zlezejo pod kožo. Je pa res, da so kot majhni dojenčki (no, še slabše, dojenčki vsaj lulajo in kakajo v pleničke :)) Upam, da boš lahko poslala kakšne slike, jaz bi ti jih z veseljem, pa jih žal nimam v rač. obliki :((

slike…bom poslala:)) vceraj sem nasla “zrtev” za link!! mislim ,da bom kar isto zrtev porabila se za posliljanje slik!)) od zadnje in tudi prve psicke imamo ogromno slik. tale druga je bila hcerina in ona jo je slikala se pa se!! z novo ne bo nic drugace!!! lp petra

Prav luštkano tole razpravljanje o kužkih. Hov!

No, super 🙂 Jaz pa upam, da mi uspe poslikati mojega še z digitalcem (trenutno je pokvarjen :((

Tukaj pa je en luštkan sestavek, ki sem ga pravkar prebrala na enem forumu:

Moje življenje je dolgo samo 10 do 15 let. Vsako slovo od Tebe, kadar kam odideš, je zame bolečina. Prosim, premisli o tem, preden me vzameš za svojega. Daj mi dovolj časa, da bom razumel, kaj hočeš od mene. Zaupaj mi, od tega živim. Nikoli se ne jezi name in ne zapiraj me za kazen. Ti imaš svoje delo, svojo zabavo, svoje prijatelje, jaz imam samo Tebe. Prosim, govori kdaj pa kdaj z mano. Čeprav ne razumem Tvojih besed, poznam Tvoj glas in Te prosim, da je včasih samo zame. Kakorkoli že ravnaš z mano, dobro ali slabo, nikoli ne pozabim. Preden me udariš, pomisli na to, da bi Te s svojimi čeljustmi z lahkoto zgrabil za roko in Ti jo zdrobil, vendar tega nikoli ne storim. Preden me kregaš, pomili na to, da me morda muči neprimerna prehrana, morda sem bil predolgo na soncu ali pa mi je oslabelo srce. Skrbi zame, ko ostarim; tudi Ti boš nekoč star. Spremljaj me na moji zadnji poti in ne reci: ťTega ne morem gledatiŤ. Veš, s Teboj mi je vse lažje.

(avtor neznan)

LP, Staša

P.S. Ne strinjam se edino s tistim, da kužki ne razumejo naših besed – ker razumejo PRAV VSE!! :))

OK, prav cmok se mi je naredil v grlu.

imas prav-razumejo prav VSE-celo ce ne govoris!! lp petra

no,s prvo kuzo sem se cisto vse zmenila!!!! vse je razumela…kaj se kuha,kdaj bo njena hrana,da moram posesati,da pocaka…itd.itd. pri tej drugi pa sva te vrste konverzacij ravno “uvedli”…:(( lp petra

Joj,prepozno sem pogledala,da bi se vkljucila.15 let smo imeli crnega
tibetanskega teriera. Od hcerkinega 12. leta do njene nosecnosti.In potem se je zacel poslavljati.Ne morem pozabiti zadnjih dni in seveda sva sla z njim in zaspal nama je na rokah. Bil je …saj vesta
Sedaj pa imam dva krasna mackona s cisto pasjimi navadami in tudi vse razumeta,se prevec. Hcerka pa ima krasno veliko snavcerko,sivo.Te barve so redki,majhni in srednji ze,veliki pa ne.
Lep macje pasji pozdrav Babi

Velikega šnavcerja pa še res nisem videla sivega… mi smo ga imeli, a srednjega.

LP, Staša

Ja,so zelo redki.Je pa krasna,kot mladic je bila rjavo siva,potem pa se je dlaka spreminjala v cisto sivo.Italijani recejo salepepe.
Za Anglijo,kjer imajo radi manjse,mocne,zbite pse,je Misty pravo cudo.
Stalno cafla za mano,ker cel dan disi po hrani,ko kuham.Revcek,ko me ni,sele po sesti uri zvecer zadisi v kuhinji.Pravijo,da je cisto paf,ko odidem.
Velika pa je tako,da ni nic varno pred njo, niti na polici.Vnuk si je shranil flancate in ..skledica je bila prazna. Lep dolg vikend Babi

Mogoče še nekaj o rižu…
Nekoč (davno) sem preko študenta delala v kitajski restavraciji. Riž se kuha na več načinov, Kitajci pa ga v velikih kotlih pravzaprav parijo. Tega doma ne boste zmogle, ker pač ne gre. Po kuhi pa v tem kotlu ostane kake 1-2cm skorjica zapečenega riža, ki ga uporabijo, kot nekakšen “krožnik” in vanj nadevajo omake. Riž pa se grizlja. Ko tako parijo riž, to pomeni, da ga ne zalijejo povprek z vodo, se tudi ne razkuha.

Mi je pa tamkajšnji mojster razkril še eno različico kuhanja. Uporabna je za industrijsko predelan riž in nikakor ne velja, za surove, neoluščene variante. Riž se kuha v vedčji količini vode 12minut. Nikar ga vrelega ne precejajte. Stoji naj še 3minute, nato pa na cedilo in pod mrzlo vodo, da zaustaviš kuhanje znotraj zrn. Preizkusila sem to kuhanje pri več vrst riža, ki se ga dobi pri nas, in pri večini se obnese, so pa izjeme. Tak riž je dovolj kuhan, hkrati pa ne pacast. Tak riž dobiš v restavraciji z omakami.

Če pa želiš “pečen” riž, tega potem vržejo z dodatki v vok, ki ima zelo veliiiiiiko temperaturo, in je na navadnem štedilniku težko dosežeš (vok je bil namenjen kuhi na odprtem ognju). Zato tak riž postane nekako zapečen. In še pomembno, nikar začimbe na goli vok (žlička olja), ker se sežgejo. povedati moram, da sem milijonkrat v kuhinji gledala tistega Kitajca in doma mi v teflonski ponvi nikoli ni uspelo pripraviti takega riža, pa tudi v voku, ki sem ga kasneje kupila ni šlo. Potem so mi razložili to s temperaturo ponve(voka).

Upam, da sem kateri pomagala.

Hej,zelo! Edino to s parjenjem ne razumem,da se doma ne da.Jaz imam taka majhna kitajska resetka in v njih parim, prej malo namocen riz.V voku ga tudi malo poprazim. Vem,da ni enako kot pri Kitajcih,je bolj slovenska inacica.
Temperatura je zelo pomembna.Kot pri pizzi,ki je pri nad 300s c drugace pecena kot v domacih pecicah. Lp Babi

Babi,

tej barvi se v resnici reče “poper sol”, celo v rodovniku je bilo tako napisano 🙂

Lep vikend tudi tebi in ostalim,

Staša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close