Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pečen piščanec

pečen piščanec

Zdravo

a je že kakšna slišala za pečenga piščanca , ki ga pečeš tako, da ga opereš, osušiš in naoljiš, ter ga daš v pečico na recimo cca 1cm soli peč brez vsakih dodatkov, samo jaz ne vem koliko časa in na koliko temperature ga pečeš, menda je zelo dober

pozdrav

Ne vem, če bo držalo, da ga daš na sol. Daš ga pa lahko v sol. Vzeti moraš grobo mleto sol, malo jo navlažiš in potem z njo komplet pokriješ piščanca (kot bi bil paniran). Skorja mora biti debela 1 cm. Potem daš v zelo vročo pečico. Jaz sem poskusila, pa se je sfušalo in piščanec je pristal v smeteh (zelo zelo preslan). Ko je pečeno udariš po skorji in ti mora “počiti” kot orehova lupina.

Pia,
poznam piščanca na soli in sem ga že mnogokrat pripravila.
Piščanca položiš na kilo soli – torej nič olja, nič ostalih začimb. Pečeš na 175 C eno uro in nič ne odpiraš pečice. V tem času meso sprejme toliko soli, kot jo potrebuje, pa hkrati odda svojo maščobo; zato je tudi lepo hrustljav.
Z eno besedo: pri tej jedi nimaš NIČ dela.

Naj ti rata!
Modra

Tako kot pravi Modra, sem tudi jaz že pripravila piščanca. SUPER!!

Kar govorite o “oklepu” iz soli, sem jaz na nekem forumu (mogoče na tem?) brala o ribah. Tako se pečejo cele ribe.

Ali mora to biti cel piscanes, ali se da tudi manjse kose (npr. samo prsi ali samo bedra) tako pripravit? Ce se da, ali se potem zmanjsa kolicino soli, na katero se da meso?

Ja, celega piščanca daš na sol. Vsak del piščanca ima namreč svoj okus in če uporabiš celega, zaokrožiš okus.

lp
Modra

Pa še res je kot si napisala.Okusno.

Ja, ok, ampak problem je potem, ce hoces zadevo naredit za 1 ali 2 osebi. Potem je cel piscanec odlocno prevec…. Kaj pa v tem primeru, a res ne bi slo npr. samo z bedri?

pozdravljena modra

hvala za pojasnilo , z veseljem se bom lotila peke takega piščanca, pozdrav

pia

p.s. tudi kolegicam se razdelila recept

Ja, po mojem lahko poskusiš, ampak ne vem, kako je potem s proporcem soli in mesa – mogoče mora biti teža mesa enaka teži soli?
Če se boš lotila, vsekakor poročaj, kako je uspelo!

lp
Modra

….samo neki: a daš piščanca direktno na kilo soli, a s soljo piščanca tud od znotraj natreš al ne?…

Tudi meni se zdi dober, ampak le, dokler je še topel.

lp
Modra

Nič ne natiram, samo položim ga na sol, ker potem sam srka toliko soli, kot je potrebno.

lp
Modra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close