pečen piščanec
Ne vem, če bo držalo, da ga daš na sol. Daš ga pa lahko v sol. Vzeti moraš grobo mleto sol, malo jo navlažiš in potem z njo komplet pokriješ piščanca (kot bi bil paniran). Skorja mora biti debela 1 cm. Potem daš v zelo vročo pečico. Jaz sem poskusila, pa se je sfušalo in piščanec je pristal v smeteh (zelo zelo preslan). Ko je pečeno udariš po skorji in ti mora “počiti” kot orehova lupina.
Pia,
poznam piščanca na soli in sem ga že mnogokrat pripravila.
Piščanca položiš na kilo soli – torej nič olja, nič ostalih začimb. Pečeš na 175 C eno uro in nič ne odpiraš pečice. V tem času meso sprejme toliko soli, kot jo potrebuje, pa hkrati odda svojo maščobo; zato je tudi lepo hrustljav.
Z eno besedo: pri tej jedi nimaš NIČ dela.
Naj ti rata!
Modra
Forum je zaprt za komentiranje.