pečen krompir-je škodljiv
Odkar se kupi ta nov krompir, vsak drug dan jemo pečenega v pečici, ker ga neznansko obožujemo. Spečem ga na malo olivnega olja, narežem na kose, nič ne olupim in spečem v glineni posodi.
Zraven je včasih samo solata, včasih spečem kakšne čevapčiče ali piščanca.
Pa me zanima, ali je tako pečen krompir zelo škodljiv?
Pa še kakšno idejo, kaj naj naredim zraven napišite, prosim.
B Mercatorju so jo imeli… nevem, če še imajo. Nima okusa po kokosu.
Ma delaj na olivnem saj ni strupeno, ma to kvasijo eni, ker nimajo kaj druga za počet.
Point v tem, da je ta krompirček tako dober je v tem, da je ravno z olivnim, ker da vredu okus.
Če imaš kakšna sveža zeliđšča jih komot dodaš, pa še malo popopraš…
Ne se ozirat na takšne bedne pripombe.
Eden – Cocosfett – dobi se v Mercatorju, Biotopic-u in morda še kje.
250 g stane okrog 2 eura in je za zelo dolgo. Nima nobenega okusa in vonja po kokosu. Sploh nima okusa in vonja.
Izgleda pa takole:
http://www.eden.de/eden/produkte/Fette/oel_fett/cocosfett.php
Kolikor sem jaz brala je pečen krompir naravnost zdravilen! Ob pečenju krompirja se razvije folna kislina, ki tudi ščiti naše telo pred rakom. Samo krompir je treba jesti neolupljen in pečen raje na malo masti, kot na olivnem olju.
Sicer se pa olivno olje pri kuhi vedno daje na koncu, če je le mogoče. (beri 007). Jamie je celo cvrl na olivnem olju kar je popolnoma zgrešeno!
Sama rada uporabim kokosovo mast, kadar se mi zdi, da olivno olje raje ne bi; kokosova mast vendarle malo, vsaj meni, lepo diši. Kupim ga kar v DM.
Karkoli ješ, če je v mejah normale, je OK. Nima veze, a je mastno, sladko, bio ali ne – dokler ne pretiravaš, ješ pestro hrano in vsake toliko kakšen “greh” ne bo nikomur nič.
Tudi če se dejansko razvijajo neke “strupene” stvari – koliko jih pa je? Toliko, da bo štiričlansko družino pobralo, če zmaže kilo takega krompirja? Ah dejte no…
Forum je zaprt za komentiranje.