PDF v excel
Spodaj je bilo vprašanje, kako skopirati excelovo tabelo v word brez formata…
Mene pa zanima, če kdo pozna varianto kopiranja pdf tabele v excel s formati vred.
Tako, da mi ne bi vseh pdf kolon preneslo v samo eno xls kolono.
Potem je kar nekaj dela s prenašanjem podatkov v ločene kolone (cca 100 strani).
Nataša
Ko si v pdf dokumentu, klikni gumb “Graphics Select Tool” (zraven T gumba na desni strani) ali pa pritisni tipko “G” -> desni klik -> “Select All” -> in v Excelu “Prilepi”. Dobiš kar celo sliko, ki jo lahko po želji tudi premikaš in obračaš.
Lahko pa klikneš ta-isti gumb in izbereš (z miško) samo tisto, kar rabiš -> “Copy” -> in “Prilepi” v Excel.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
Lp, Lady L
1. Uporabiš Abbyy Fine reader (). Če ga nimaš si zinštaliraš “trial” verzijo. Z njim PDF enostavno prečitaš in shraniš kot Excelov dokument.
2. Z Adobom shraniš (če je PDF tako narejen) v npr *.RTF format. Z Wordom odpreš tabelo in Copy/Paste v Excel.
3. Če znaš vse spraviti v en sam stolpec, ni noben problem podatke razdeliti v več stolpcev z ukazom “Data\Text to Columns\…”
Super, hvala!
Bom najprej poskusila s PRVO varianto. To bi bilo najbolje.
2. – zanimiva ideja (tako enostavna, da si sedaj razbijam glavo, kako da se jaz nisem tega spomnila :)))). Bom poskusila tudi to!
3. – Podatki iz adobe-a se mi prenesejo v eno kolono in n-število vrstic (navadno jih je nekaj čez 1000). Ne prenese se mi kot tekst, tako da mislim da ne bi šlo s konvertitranjem “Text to columns”.
Bom sporočila, kaj bo delovalo – ali zaporedna št. 1 ali 2!
Hvala še enkrat,
Nataša
Forum je zaprt za komentiranje.