Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Pdf obrazec in spletno izobraževanje

Pdf obrazec in spletno izobraževanje

Pozdravljeni!

Morda poznate funkcijo tiskanja ovojnic in nalepk v Wordu. Gre za to, da imaš v neki bazi podatkov seznam imen in naslovov in ko jih želiš natisniti na kuverte jih tiska po vrsti enega po enega iz seznama. Sam to funkcijo uporabljam za tiskanje različnih podatkov na že izdelan (in fotokopiran) obrazec. Obrazce vložim v printer in na določenih poljih se mi natiskajo željeni podatki po vrsti iz baze podatkov.

Ker mi je zoprno stalno fotokopirati originalen obrazec sem ga preskeniral v pdf format in tako ga sedaj najprej natisnem, potem pa še enkrat vrnem v printer za dotisk podatkov iz baze.

Vprašanje: obstaja način, da bi polja iz baze podatkov “nalepil” kar na pdf dokument in tako tiskal samo enkrat?

Drugo vprašanje pa se tiče izvajanja izobrtaževanja. Na spletu sem že našel razne (predpripravljene) ankete in podobno. Ali obstaja tudi kakšen template za spletno izobraževanje – testi, razlage, kontrola vnešenih odgovorov in podobno.

Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem!!

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Za drugo vprašanje :
Morda http://www.moodle.si/moodle/ ?

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Morda nekaj takega, vendar sem imel v mislih kaj bolj phpjevskega, pa tudi ne sme biti javno – gre za intranet. Vseeno hvala!

http://download.moodle.org/ .. kolkr sem jaz zastopil je to čisti php + mysql, si sam inštaliraš kamor želiš, na voljo je tudi prevod v slovenščino… koliko pa komu ustreza in koliko ne je pa seveda čisto drugo vprašanje.
če boš pa kaj boljšega našel, se pa priporočam za link 😉

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Hvala za opozorilo! Sem gledal zadevo na mobilniku in sem površno prebral! (Razumel sem, da zadeva teče na njihovem serverju).
Ajajaj.

Morda kdo ve še kakšno rešitev za prvo vprašanje? Kako torej tiskati podatke iz baze podatkov na pdf datoteko?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close