PCT pogoj tudi za uporabnike storitev
Haha kot iz risanke a je to. Ja kaj je pa problem, tud ce se za vse trgovine uvedejo pct, mi si bomo med seboj pomagali. Bojo pa v trgovino hodili cepljeni in preboleli za necepljene in neprebolele ali za prebolele s pretecenim rokom :)). Bo sel pa moj sin xx osebi avto tankat, se bom jaz testirala pa sla v soping za xx osebo, big deal kekci. Ljudje so preziveli vojne, lakote pa da ne bojo vasih a je to ukrepov. Na glas se smejim. Ja itak ja liki iz risank bojo ljudem preprecili biti ljudje.
Julij Cezar, 12.09.2021 ob 12:43
Neprijavljena, 12.09.2021 ob 11:42
Polno ljudi že zdaj tega ne upošteva. To je točno videno iz števila pozitivnih. Strožji so ukrepi, manj se jih upošteva.
Bi pa replicirala na zgornji zapis. Odlok ne ločuje med zunaj in notri, ampak učinkuje na zaposlene /samozaposlene in uporabnike. Kar pomeni da banka za bankomat ne rabi PCT, ti ga pa uporabo rabiš. Podobno je s pošto in bencinskimi. Po ta novem odloku ti poštar ne sme dostavit paketa/priporočene pošte brez PCT. Pri čemer je veljavnost testa do 48 ur.
a pol bo postar zahteval pct od stranke in ce ga stranka ne bo imela bo paket kaj?ga odpeljal nazaj ?hehe pa v ketem svetu befaki zivite
Dal ga bo v paketomat – poštni ali pa od katerga ponudnika goriv ( Petrol, OMV). Za prevzem iz omarice ne rabiš PCTja, ker je na prostem.
brezglavo, 12.09.2021 ob 12:16
Brezglavi ukrepi- spet.
Kako bo zdaj upokojenec šel dvignit na banko pokojnino in potem šel plačat položnice na pošto??! Starim ljudem, ki se že itak ne smejo cepiti, zaradi diagnoz, ste do konca zagrenili življenje.
Tem, ki so ves čas nosili maske, se dosledno razkuževali in niso zboleli. Zdaj so še tako kaznovani!
Nehumana vlada do amena!
Naj vas bes plenta!!!
Tisti, za katere cepljenje res ni priporočljivo, imajo potrdilo zdravnika, brezskrbi. Tisti, ki se izgovarjajo na “nasvet” zdravnika, ki naj bi jim odsvetoval cepljenje, pa seveda ne.
tole ni res, 12.09.2021 ob 12:58
Tisti, za katere cepljenje res ni priporočljivo, imajo potrdilo zdravnika, brezskrbi. Tisti, ki se izgovarjajo na “nasvet” zdravnika, ki naj bi jim odsvetoval cepljenje, pa seveda ne.
Pa daj malo misli, no! Saj imajo to potrdilo. Ampak to potrdilo jih ne odvezuje od testiranja !!!
Testiranje pa njim pomeni mesto potencialne okužbe in predvsem finančno obremenitev, ki je za njih precejšnja.
Mene pa zanima, kako bodo stari ljudje, iz odročnih vasi, kjer ni možnost testiranj, lahko vstopili na avtobus ali vlak, ki bi jih peljal v mesto na testiranje in po opravkih????? Ne morejo!!.
Ko bom jaz tankala bencin, bom plačala tako, da bom poklicala prodajalca, naj pride ven. Bomo plačevali pa zunaj. Če so pametni, bodo takoj naredili zunanje blagajne.
V vsaki situaciji se bomo znašli, ni problema.
Para Bellum, 12.09.2021 ob 13:50
Res me zanima, kako bo izgledalo tankanje bencina. Natankaš poln rezervoar avta, potem hočeš noter, da bi plačal – ampak ne izpolnjuješ PCT pogoja – in ne smeš noter.
TOREJ SE USEDEŠ V AVTO IN ODPELJEŠ?
Jah kaj s POS terminalom bo ven prišel prodajalec – kr č e bodo ga urdili, jim bo padl promet – enako, kot poštar ob dostavi na vrata, ko plačaš s kartico, pa ti da POS terminal na 1 m razdalje, ali pa v McDOnaldsu McDrive….
Hahahahahaha, 12.09.2021 ob 11:32
Na banko in pošto ne rabim hodit, na črpalko bom pa seveda šla. Če me ne bodo spustili not, se bom pa pač vozila zastonj. Še boljše, bencin je itak vsak dan dražji ?
Ne bo šlo tako zlahka. Ti bodo vzeli osebno kot garancijo in se moraš vrniti s testom in plačati gorivo. Ali pa sabo pripeljati nekoga, ki ta test ima in gre on plačat
Kolikor se mi že vsak teden spremenjeni odloki zdijo nesmiselni, pa je zadnji odlok vsaj v enem pogledu malo brihtnejši od vseh prejsnjih: v cepljenje sili tudi pravo ciljno skupino, torej starejše in s tem od covida ogrožene (ti hodijo osebno na pošto in banko in so največji uporabniki zdravniških storitev), medtem ko so prejšnji silili v cepljenje samo mlade in zaposlene, katerih precepljenost pa je z vidika doprinosa javnemu zdravju statisticno zanemarljiv (osebe pod 55 let so izjemoma na intenzivni negi, tistih par pa zdravstvo brez težav oskrbi).
ne žali drugačemislečih od sebe, 12.09.2021 ob 11:51
Itak ja, 12.09.2021 ob 11:46
Eni bi si prej pustili zvrtat luknjo v koleno, kot se sli cepit. Butast narod do amena.
A ko so vas v otrostvu cepili za raznorazne bolezni, ste se tudi tako upirali!?
Cepili so nas z nevektorskimi cepivi ( npr vsa cpiva proti otroškim nalzljivim bleznim, pa tudi koneckoncev nis vektorska cepiva vsa prostovoljna cpiva, npr. proti gripi, pa proti klopnemu meningitisu, pa cpljnj deklic in deškov pri starosti nekje 10 let proti HPV, ipd) , ki niso vplivala na naš DNK in ki niso bila takrat ob uporabi na as ljudeh še v testni fazi.
Ti imaš pravico razmišljati po svoje, drugi pa po svoje.
Pa res misliš, da cepivo vpliva na tvoj DNK? Zakaj pa je potem treba po pol leta cepljene ponoviti z poživitvenim odmerkom. Cepivo z meseci in leti zgublja na moči / vplivu. Zdaj pa bo kar spreminjal DNK?
Ampak, 12.09.2021 ob 14:02
Kolikor se mi že vsak teden spremenjeni odloki zdijo nesmiselni, pa je zadnji odlok vsaj v enem pogledu malo brihtnejši od vseh prejsnjih: v cepljenje sili tudi pravo ciljno skupino, torej starejše in s tem od covida ogrožene (ti hodijo osebno na pošto in banko in so največji uporabniki zdravniških storitev), medtem ko so prejšnji silili v cepljenje samo mlade in zaposlene, katerih precepljenost pa je z vidika doprinosa javnemu zdravju statisticno zanemarljiv (osebe pod 55 let so izjemoma na intenzivni negi, tistih par pa zdravstvo brez težav oskrbi).
Dobro si zapomni kaj si povedalo SILILI. Tako, da se ne sprenevedajte ko se obrne.
kje je problem?, 12.09.2021 ob 11:52
Pac ne bom nic kupovala preko spleta, je to problem?
Paketov mi itak nihce ne posilja, niti jih jaz posiljam.
Tankala bom kot pravi zgornja, ce mi ne pustijo placat, pac ne bom placala ?♀️??
V trgovino in lekarno nas zaenkrat se spustijo, ce nas pa ne bodo, obstaja spletna dostava do vrat in brez stika.
Kavo in kosilo bom kuhala doma.
Na sprehod se lahko grem, ce pa ne bom smela, si bom dala tekasko stezo na balkon.
To ne more vecno trajat, do maja bom pa ze zdrzala, saj sem zdrzala tudi lani od oktobra do maja.
Na sreco, je kar nekaj ljudi, ki ne padajo na te norosti, tako kot smo se druzili lani, se bomo tudi letos. Tega nam pa nihce ne more vzet!
Tudi za dostavo do vrat brez stika potrebuješ PCT. Za uporabnike vseh storitev. Torej ti brez pogoja PCT ne bodo dostavili.
ne gre kar tako, 12.09.2021 ob 14:04
Točno tako. Tudi za prevzem priporočeno pošiljke od poštarja, ti kot uporabnik storitve potrebuješ PCT. Torej ne moreš do pošiljke.
A bo imel sedaj poštar na svojem peciklu ali pa mopedu kot dodatno obtežitev še posebno napravo z aplikacijo za preverjanje PCTja?
za priporočene pošiljke si urediš na pošti – ti vrže pošar lepo v nabiralnik – ne rabiš nobenega osebnega stika imet z njim. Jaz tako že nekaj let, š mnogo pred kovidom. Za prevzem pošiljke – če je plačana pusti pred vrati, če ne pa v za to odrejeni paketomat pooblaščenega s prodajalcem – plačaš na paketomatu s kartico in prevzameš. Ne rabiš poštarja in mu kazat test, da ti on skenira. sem anticepilc sicer, spoštujem odločitve tako cepljenih, kot necepljenih.
sarkazem of, 12.09.2021 ob 14:12
A bo imel sedaj poštar na svojem peciklu ali pa mopedu kot dodatno obtežitev še posebno napravo z aplikacijo za preverjanje PCTja?
za priporočene pošiljke si urediš na pošti – ti vrže pošar lepo v nabiralnik – ne rabiš nobenega osebnega stika imet z njim. Jaz tako že nekaj let, š mnogo pred kovidom. Za prevzem pošiljke – če je plačana pusti pred vrati, če ne pa v za to odrejeni paketomat pooblaščenega s prodajalcem – plačaš na paketomatu s kartico in prevzameš. Ne rabiš poštarja in mu kazat test, da ti on skenira. sem anticepilc sicer, spoštujem odločitve tako cepljenih, kot necepljenih.
popravek: nisem anticepilec sicer….
Replika541, 12.09.2021 ob 12:42
Cakamo se na prehrambene stacune. Da lahko umres od lakote, ce ne ubogas.
Revcki brez pct se bodo posedlj pred trgovinami in beracili za vrecko makaronov ali skrnicelj riza. Vzniknila bo crna prodaja, eni bodo kupili po dvajset kil kruha in ga drazje prodajali za vogalom.
Postapokalipsa danes.
Pa še v tem primeru bi se našlo kup anticepilcev, ki bi raje pocrkalo od lakote, kot da bi se cepili.
Nekateri bodo lepo služili. Kupiš makarone za 1 €, prodaš zunaj nekomu brez PCT, seveda dražje.
Odlično za ZPIZ. Starejši, pa ne le 80+ letniki, ampak tudi nekateri 60-letniki so vajeni funkcionirati po starem. Iti v banko ali na pošto po penzijo, plačevati z gotovino položnice in drugo, spletni nakupi so jim kvantna fizika, nimajo pametnih telefonov. Tudi nimajo otrok, vnukov, sosedov ali prijateljev, ki bi jim lahko pomagali. Cepili se bodo kljub pomislekom in boleznim, ki so kontraindicirane za cepiva. Pokojninska blagajna pa bo sproščena.
Replika541, 12.09.2021 ob 14:27
Ko sem bila jaz muka, so me kar naprej posiljali v stacuno in vsepovsod po to in po ono.
Evo, trzna nisa za mularijo: vsi pod 12 let (komot podaljsas ke do 14, kdo pa lahko preveri) letajo okol po postah, pumpah in stacunah in kupujejo za odrasle ??
Ta krasni nori svet
Mula, ne muka ??
yram, 12.09.2021 ob 12:52
Haha kot iz risanke a je to. Ja kaj je pa problem, tud ce se za vse trgovine uvedejo pct, mi si bomo med seboj pomagali. Bojo pa v trgovino hodili cepljeni in preboleli za necepljene in neprebolele ali za prebolele s pretecenim rokom :)). Bo sel pa moj sin xx osebi avto tankat, se bom jaz testirala pa sla v soping za xx osebo, big deal kekci. Ljudje so preziveli vojne, lakote pa da ne bojo vasih a je to ukrepov. Na glas se smejim. Ja itak ja liki iz risank bojo ljudem preprecili biti ljudje.
Misliš da bo zastonj. Jaz ti grem v trgovino in recimo računam 10 €. Grem 10 necepljenim in imam 100 €. Enako če grem plačat položnice na pošto ali banko. Računam, mi plačaš in je.
In kaj, boš kar enega naključnega, nepoznanega prosila na pumpi, da ti plača gorivo? In on bo rade volje to naredil zastonj?
Forum je zaprt za komentiranje.