PCI grafična kartica
Sploh ne vem, kje naj začnem – tisti, ki se mu ne da vsega brati, naj gre na zadnji odstavek 🙂
Torej – dobila sem nek IBM-ov računalnik (&#$@%@&#): Celeron 633 MHz; RAM 265 MB; HDD 10 GB; Ethernet kartica; Zvočna in grafična (osnovni) na matični. Naložen operacijski sistem Win 2000 Pro (ang).
In, ker bi otroci radi kakšno (pametno) igrico igrali, sem se odločila za nakup nove grafične kartice. Seveda ta (&#$@%@&#) IBM nima AGP slota, zato sem kupila PCI grafično kartico: ATI Radeon 9250.
In sedaj…vstavim grafično kartico in zaženem računalnik (BIOS ima za aktivno grafično nastavljeno ATI-jevo).
– pri nalaganju OS pa se mašina zaustavi pri najavni špici (Windows is starting up)…to je vse.
– poženem Win v SafeMode in odinštaliram vse grafične gonilnike
– ponovno poženem; OS se naloži, najde obe grafični in naloži gonilnike; zahteva restart (logično)
– mašina se zopet zaustavi pri najavni špici
– grem spet v SafeMode in Intelovo grafično kartico (ki je na matični) dam na Disable
Ko zaženem računalnik, se mi OS lepo naloži, grafični gonilniki so lepo naloženi (they are working properly – no conflicts), slika OK … nato pa čez dobro minuto (ali dve) POPOLN MRK na ekranu, mašina zablokira (popolnoma), možen je le power off (včasih tudi to ne prime in je potrebno iztakniti elektriko), da se ugasne. Nekaj sekund po ‘mrku’ pa se sliši piskanje (dve varianti), ki jih bom poskušala opisati (ne se smejat) 🙂
– dolg pisk, ki ne preneha do fizične ugasnitve:
piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
– kombinacija piskov:
piii…..piii…..pi.pi.pi….piii
(zraven nisem dobila nobene dokumentacije 🙁 )
Kje bi lahko bila napaka? Help please!
Ej, tudi BIOS je poglavje zase, saj sem že rekla ta #%@&# IBM (tole mi pa vedno cenzurira :)).
V njem lahko le določim, katera je aktivna – onemogočit se ne da (?).
Mimogrede, zamenjati mislim tudi HDD, vendar me je že v naprej strah, kajti v BIOSU ni mogoče nikjer nastaviti Boot iz npr. CD (samo Boot iz Networka: Enable/Disable)…pa o tem drugič 🙂
No, jaz sem nekaj našla (beep code) in po tem sodeč gre za matično ploščo.
Inštalirano je samo osnovno: flopy, CD ROM, in ethernet kartica
Povezala sem se s prvim lastnikom, ki je takoj posumil na matično (baje značilen in poznan problem za te PC) – tako da…???
Bom sporočila, kako bova s skupnimi močmi rešila zadevo.
Hvala, Hmmm, za tvoj trud.
Forum je zaprt za komentiranje.