PC/prenosnik?
Doma bomo počasi morali nabavit nov računalnik. Pa se z mojim ne moreva zedinit, ali je bolj primeren PC ali prenosnik.
Računalnik uporabljamo za:
internet, mail
spletna banka
urejanje fotografij
download, urejanje filmov, glasbe
uporaba worda, excela, p-pointa, adobe acrobata, slovarjev…
tu pa tam kakšna igrica ala pasjansa, sudoku, tetris (za sprostitev so še zmeraj fajn)
Imamo 19″ LCD monitor, priklopljen tiskalnik (multifunkcijska naprava), brezžična miška, tipkovnica je tud v redu.
Kakšen računalnik predlagate tisti, ki se bolj spoznate na mašinerijo? Kakšno je cenovno razmerje med primerljivim (po zmogljivosti) PC-jem in prenosnikom?
Pa še to, če kdo ve – kdaj bodo začeli prodajat računalnike z Windows 7 SLO? Ker kolikor sem gledala po netu, je povsod še Vista.
Hvala za vaša mnenja!
vsake oči imajo svojega malarja…
ali pa .. kolikor gnarja tolko muske…
skratka težko je svetovati, ker na to vpliva mnogo parametrov..
ponavadi je pomemben denar, nato izgled/zmožnost/performance…
osebno bi svetoval, v kolikor prostor NI problem, pa še kak € za router tudi ne, če ga nimate, da obdržite star PC ga formatirate na novo naložite in uporabljate za IZI variante (download, chat, pasjanse..idr neumnosti..)..
dodatno se na router/oz internet priklopite z laptopom…
tle bodo pomembni programi, poštna banka-certifikat obvezno na USB ključek ali podobno…itd..
tiskalnik lahko preklapljate,saj je tako na usb.. tako da ni problema..
laptop lahko tudi odnesete kdaj s sabo..
skratka vse je odvisno od vas, vam je pomembna varnost, zanesljivost, ločenost..
cenovno.. tako za laptop nekje 600€ za 17″ in cca 540€ za 15.6″ ekran..če gre bolj za nohte…sicer pa prosto po prešerno..
lp
Po zmogljivostih bo isto drag/poceni notesnikVEDNO zaostajal za isto dragim PCjem:
– ker vsebuje ekran, ki pa ga ti že imaš
– ker vsebuje manjše komponente, ki jih je težje izdelati
– ker fizika določa manjšo zmogljivost notensikovih komponent
Dobro poznavanje tvojega življenjskega sloga in potreb vsekakor ne škodi.
Pri meni je bilo jasno:
– kupili smo digitalni fotoaparat
– jasno mi je bilo, da slik ne bomo več ne vem kaj razvijali
– s tem se je takoj pojavila potreba po nadomestku za foto albume (žena nosi okoli slike h tašči, kolegicam, ali pa enostavno na kuhinjsko mizo)
– hudih igric ne igramo
– dileme potem seveda ni bilo več
Forum je zaprt za komentiranje.