Pazite na klice z +39****.
Živijo, spet moramo biti pozorni na novo kriminalno dejavnost,
pazite na klic iz Avstrije +43 81 010 42 82
Že ustaljena praksa – zato pazite preden pride do problemov!
Spoštovani uporabniki mobilnih telefonov!
Dovolite, da vas opozorim na novo obliko kriminalnega dejanja, ki so se ga spomnili naši soevropski državljani.
Potek nelegalnega početja gre tako:
Uporabnik mobilnega telefona dobi v nekem trenutku na mobilnem telefonu neodgovorjeni klic. Do tega lahko pride tako, da telefon
dejansko zazvoni, lahko pa tudi da ne. V glavnem uporabnik dobi neogovorjeni klic. Ko uporabnik mobilnega telefona pogleda številko
klicatelja se le ta začne z +39…, +390…, +391…, + 392…, +393…, +394… in tako naprej. V dotičnem primeru, ki mi je znan je
bila telefonska številka naslednja: +393193260045. V kolikor uporabnik ta neogovorjeni klic nemudoma izbriše, se je s tem dejanjem lepo
zavaroval in storil pravilno stvar. V kolikor pa uporabnik mobilnega telefona pokliče nazaj na številko neodgovorjenega klica pa lahko
postane žrtev prebrisancev. Namreč za klic na navedeno številko je lahko uporabnik mobilnega telefona ob vsaj 2.000 EUR, oz tudi več.
Določene številke iz zgoraj navedenega seznama lahko povzročijo tudi to, da uporabnik mobilnega telefona, vzpostavljenega klica ne more
prekiniti in so tako stroški enormni.
Glede na dejstvo, da se število uporabnikov mobilnih telefonov, ki vračajo klice na številke kot so navedene zgoraj, iz dneva v dan veča,
in da s tem uporabniki mobilnih telefonov spravijo sami sebe v finančne težave in tako postanejo žrtev nepridipravov, vas opozarjam,
da na navedene številke ne odgovarjate, saj ste lahko v istem trenutku tudi sami žrtev že omenjenih nepridipravov oz. po domače povedano
nategovalcev.
Prav tako pa vas naprošam, da z vsebino tega elektronskega sporočila seznanite tudi svoje znance, prijatelje, kolege, sodelavce….!
Jelka Mulec direktorica sektorja Sektor za računovodstvo
Pošta Slovenije d.o.o., Slomškov trg 10, 2500 MARIBOR telefon: (02) 449 2401, telefaks: (02) 449 2411
ti klici so kar nekaj in nič d tega zgoraj ne drži: preberi si članek: http://24ur.com/novice/slovenija/pozor-pred-klici-v-tujino.html
Zanimivo je, da tole prvo cifro iz Avstrije omenjajo samo na slo spletnih straneh (če greš na gugl), medtem ko so spodnje italijanske zloglasne tudi v drugih državah.
Tko da ne vem no. Se nagibam k mnenju Kiki.
Itak je pa stalno nekaj s temi ciframi. Mene na stacionarca vsak mesec kliče nek faks, sem poguglala cifro in preprosto hoče poslat neko ponudbo za posojila, je pa cifra nekje v Ameriki.
Ja, folk kar skoz uletava na take in podobne štose in če dobijo kak tak mail, jih forwardirajo okol ko nori.
Sem se nekaj časa trudila in (argumentirano) odgovarjala na take maile, kako da so brez veze, pa nič ne pomaga. Eni še kar pošiljajo tole, pa vse mogoče in nemogoče viruse, izgubljene in bolne otroke … Zdaj sam še brišem …
Forum je zaprt za komentiranje.