Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pasulj za Dolly

pasulj za Dolly

Draga Dolly!

Spremljala sem tvojo zadrego s pasuljem pa sem si rekla, mogoče ji bo pa po mojem receptu pasulj uspel. Delam ga že dolgo na ta način in ga kar pohvalijo.
Torej:

Srbski fižol – pasulj

Sestavine: 60 dag fižola tetovca v zrnju, slan krop, 1/2 kg prekajene slanine, 5 dag masti, 10 dag čebule, 3 stroke česna, 3 dag moke, 1 dag paprike, 10 dag paradižnikove mezge.

V fižolu, ki si ga namočila prejšnji dan, skuhaj prekajeno svinino. Ko bo meso kuhano, ga vzemi iz lonca in razreži na kose. Potem pripravi temno prežganje s čebulo, česnom, papriko in paradižnikovo mezgo ter vse skupaj dodaj fižolu. Pusti da še malo povre. V fižol vloži še meso in postrezi.

Jaz nikoli ne uporabim za pasulj fižol iz konzerve, raje ga res naredim iz tetovca. Se pa strogo držim gornjega recepta in nič ne improviziram in nič! ne miksam. Če miksaš se vedno bolj redči. Moški so za pasulj kar natančni, ker so ga nadvse dobrega (tako pravijo) jedli v vojski…Torej vseeno ne drži tisto, kar je že prešlo v pregovor: “Enostavno kot pasulj!” – Lep pozdrav!

Ja hvala lepa Mitka za recept, ga bom skuhala po tvojrm receptu naslednjič. Sicer sem pa zadnjič fižol spasirala pa se je zgostil.
Še enkrat hvala pa lep dan še naprej

Po temle receptu pa kuha pasulj moj mož in vam povem, da je več kot slasten.

40 dkg fižola namočimo čez noč.

Dodamo 1 nariban korenček, 1 lovorov list, malce celega popra, 1 sesekljano čebulo, solimo. Zavremo in kuhamo na malem ognju cca 10 minut. Dodamo 1/2 kg suhe svinjine (rebrca…) in kuhamo najmanj 1,5 ure.

Ko je fižol kuhan, vzamemo meso iz lonca in naredimo prežig. Na maščobi prepražimo 1 žlico moke, dodamo malo žličko mezge, odstavimo od ognja in dodamo malo žličko mlete paprike. Mešamo, da dobimo gladko zmes in dodamo fižolu. Na lahkem ognju kuhamo še 10 do 15 minut in večkrat premešamo. Poskusimo in po želji še solimo. Primešamo še drobno zrezano meso… Pa dober tek!

PS: Moški si ga še na krožniku dodatno začinijo s tabascom.
LP Daša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close