Pašteta
Pašteta
1 piščančje prsi
1/2 kg jetrc
3 večje čebule
1 maslo
3 žličke timijana
3 žličke bazilike
3 žličke majarona
poper sol
2 žlici konjaka
V posodo damo maslo in na njem pražimo narezano čebulo. Ko se zmehča, dodamo na kocke narezane prsi in jetrca, posolimo, popopramo in dodamo začimbe. Dušimo do mehkega. Ohlajemo zmeljemo (najbolje v multipraktiku)
in vmešamo 2 žlici konjaka.
Začimb lahko daš tudi manj.
Meni je ta recept res pri srcu in jo večkrat naredim. Ponavadi dam polovico v plastično posodo in zamrznem. Odtaljena je prav tako dobra.
LP
Damjana
Hojla, recept je v originalu od Nives, ampak ga z veseljem podelim z vami, ker ta pašteta je faaaaaaaaantastična……
TELEČJA PAŠTETA
1/2 kg kvalitetne teletine
3 velike korenčke
2 čebuli
2 zrni celega česna
malo majarona
sol
poper
20 dag pečene slanine
125g margarine ali masla
3 kisle kumarice
1 žlica kaper
sok 1/2 limone
3 žlice majoneze
1 žlička gorčice
Meso, čebulo (narezano na 4 kose), korenje, celi česen, majaron in sol popečemo ter dušimo v pokriti posodi, na malem ognju, 1 uro in pol.
Postopoma dodajamo v mešalnik na kose narezano ohlajeno meso, omako, narezano slanino, margarino, kumarice, kapre, limonin sok, majonezo, gorico, poper, sol in zmiksamo v gladko maso.
Maso damo v zarto posodo, v hladilnik. Lahko jo tudi damo v manjše posodice in zamrznemo.
Postrežemo kar iz posode, s popečenim (domačim) kruhom, lahko namazanim z maslom.
Ker je teletina precej draga, tale pašteta kar precej udari po žepu, ampak je boooožanska in vredna posebnih trenutkov…. Možne pa so tudi naslednje variacije: namesto mesa skuhana leča ali soja, namesto teletine piščančja jetrca, tudi iz navadne govedine smo jo že naredili,…
Forum je zaprt za komentiranje.