Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Pašteta ipd. :)))

Pašteta ipd. :)))

Pozdravljeni!

Prosim, ne se preveč smejati, ker je že meni smešno, kar bom vprašala, ampak … tokrat grem na Kitajsko.
Ponavadi ne vlačim s sabo neke hrane, edino kakšne sendviče za sproti … za prvi dan. Pa še to imam v ročni prtljagi. 🙂

Praviloma do sedaj ni nisem ostala lačna nikjer, zanimivo mi je presikusiti kakšno hrano, lepo pa je biti tudi sit … ob tem pa moraš paziti v bolj eksotični krajih na lastno prebavo. Se spomnim, kako sem bila vesela, da sem imela v Egiptu s seboj prepečence … so lepo pomagali, ko me je začelo črvičiti, čeprav sem bila med zadnjimi, ki jo je zvilo.
Tudi sicer k sreči nisem imela hujših težav (ok, v Turčiji manjša akcija) na potovanjih. :DD

Vprašanje: Za vsak primer sem si kupila 3 majhne paštete in prepečence (kruh) … po potrebi zavržem ali pustim v hotelu. Mogoče pa bom zelo vesela tega priboljška, v primeru, da bi šla lačna spat po kakšni zelo slabi večerji. 😀
Bi lahko imela problem zaradi 3 pošteta v veliki prtljagi? Mi bodo zaradi tega na letališču prekopali kovček?

Vem, da je nedovoljeno prenesti mesne izdelke iz ene države v drugo. Ampak 3 paštete, hermetično zaprte – je lahko tudi to resen problem?

Hvala za odgovore, sploh če gre za vašo osebno izkušnjo in če ste prepričano v to, kar boste odgovorili.

Ne nekem forumu sem našla to, žal pa ni oseba navedla vira, linka (ker je menda bila objava v wordu):

Guidelines on importing food items:
a. Must be canned or vacuumed packed
b. Cannot be fresh, dairy or perishables (no live animals, meat, vegetables or fresh milk)
c. Animal Derived Food is not allowed such as Milk powder,(Product of meat, egg, milk and Marine Product)
d. Chicken essence, beef or chicken extract not allowed.
e. We do not recommend meat products especially if there is a scare eg. mad cow or bird flu.
f. Only a small quantity for own consumption e.g. One carton for a small air shipment, two/three cartons for a sea.
(Beijing will allow only a very small quantity).
g. Customs duties/taxes will be based on 10% of the declared value (maybe USD0.70 per chg kg at some airports) subject to customs discretion.
h. Customs reserve the right to levy higher duties/taxes on what is deemed as commercial quantity.
i. Food items invite inspection by customs/quarantine division and may delay the clearance.
j. Undesirable items would be confiscated / destroyed without any explanation.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close