Passat 1.9 TDI (pr.model)
Dober večer!
Zanimam se za nakup passata 1.9TDI in sicer prejšnji model, letnik nekje 03/04. Zanima me, kako ste kaj zadovoljni tisti ki ga imate? Koliko vas kaj pridejo servisi? Ste imeli kakšne posebne težave z njim, morda odpoved turbine, bosch pumpe??
Koliko km bi lahko jaz naredil še z avtom, če ima prevoženih nekje 130-140 tisoč km in če je lepo vzdrževan?
Vnaprej hvala za odgovore.
Pavle
Avtomobili zdrzijo 400.000 km brez problemov, saj vidite, večino taxistov jih ima, ker malo porabijo-5,5 litra nafte, lepa voznja , zdrzljivost,varen, turbina vcasih gre samo se dobi obnovljeno za 400 eurov…vazno je od koga je kupljen avto oz., kako je bil vožen…če je hladen prekurjen seveda ni dobro za avto ampak dizle je treba voziti drugace kot pa bencinarje…Sevise je treba delati redno….dobro olje, naftni filter, oljni filter..
Mislim, da boste zadovoljni, tak avto dobite ze za 10.000 eurov….tako da se res splača.
Če pa hočete še kaksno mnenje, pa povprasajte kaksne taxiste….oni že vejo zakaj jih imajo….
Dober nakup!
sam vozim passata 1,9 tdi 100 MK. avto bo avgusta star 10 let (l.1997). kupil sem ga od znane osebe, za katero sem vedel, da ga je redno vozil na pooblaščeni sevis. tudi sam delam isto.
kupil sem ga, ko je imel 150 000 km.
dnevno povprečno naredim 120 km – mesečno 2 500 km – letno 30 000 km. trenutno se približuje servis na 270 000 km, kjer bo potrebno narediti veliki servis (jermen-glavni – nqa vsakih 90 000 km)
servis na vsakih 15 000 km (35 000 sit)
veliki pa malo več (bomo videli, skoraj.
poraba diesela 5,2-5,5 l/100km.
zelo zadovoljen.
lp