Partnerstvo je v moderni druzbi zgubilo smisel
Ok razumem, si pač konzervativen, popolnoma nič narobe s tem.
Tako si bil verjetno vzgojen, v strahu pred lastnim telesom in “grešnostjo”…razumljivo in sploh ne
redko, tudi danes ne.
Vendar glej….seks je precej naravna reč in če poteka med dvema odraslima in zrelima osebama
je lahko tudi precej zabavna . Res me zanima – ali ti meniš, da je tudi užitek pri seksu napačen?
Etika je pa precej jasna reč, ki za čuda velja povsod v vsaki družbi precej podobno ali celo enako.
Ok razumem, si pač konzervativen, popolnoma nič narobe s tem.
Tako si bil verjetno vzgojen, v strahu pred lastnim telesom in “grešnostjo”…razumljivo in sploh ne
redko, tudi danes ne.
Vendar glej….seks je precej naravna reč in če poteka med dvema odraslima in zrelima osebama
je lahko tudi precej zabavna . Res me zanima – ali ti meniš, da je tudi užitek pri seksu napačen?
Etika je pa precej jasna reč, ki za čuda velja povsod v vsaki družbi precej podobno ali celo enako.[/quote]
Glej Skela, mislim da je zelooooo explicitno povedal katere oblike “sexa” se mu ne zdijo tako zeloooo naravne, kot hočeš ti zdaj prikazat. Daj preberi še enkrat:
“Razvoj je očitno šel v smer, da marsikdo v postelji kaka in lula drug po drugem in te izločke tudi je in pije. Še malo počakajmo, pa bo marsikdo čutil POTREBO po seksu z mladoletnimi otroki (kot se baje dogaja v seks turizmu na Tajskem) in živalmi in sorodniki.”
pa mi zdaj odgovori ali se ti tale stavek:
“Vendar glej….seks je precej naravna reč in če poteka med dvema odraslima in zrelima osebama
je lahko tudi precej zabavna . Res me zanima – ali ti meniš, da je tudi užitek pri seksu napačen”
še vedno zdi primeren…
No, to je pa tudi nekaj vredno, vsaj meni. S tem, da tudi prijatelj ti ne bo vedno na voljo, posebej, če ima svojo partnerko/družino. Če si pa človek želi ustvariti še družino, potomca, je pa verjetno že greh (po Boomovo). :)[/quote]
Saj je, ampak če lahko to troje dobiš tudi brez partnerice ampak samo z fuk frendico, potem ni nobenega razloga it v zvezo, ker čim vstopiš v zvezo imaš več ”ovir” kot če imaš samo fuk frendico in prijatla[/quote]
Ovir? Mogoče sem že vse preskočil in pozabil nanje. Saj veš, preden si skuhaš kosilo, je pred tabo tudi precej ovir, preden dobiš jed na mizo. Ko to parkrat uspešno narediš, ti postane samoumevno. Lahko greš pa tudi ven jest, ampak tam nikoli ne veš, kaj dobiš na krožnik. 🙂
Boom kot vedno na odnos gleda z vidika, moški hoče babo si podredit ali pa obratno, ona hoče njega le za eno stvar, vemo katero. Jaz se strinjam s tvojim zapisom, mi je pa zanimivo brati, kako različno (narobe) si jo nekateri tolmačijo. :))
Boom kot vedno na odnos gleda z vidika, moški hoče babo si podredit ali pa obratno, ona hoče njega le za eno stvar, vemo katero. Jaz se strinjam s tvojim zapisom, mi je pa zanimivo brati, kako različno (narobe) si jo nekateri tolmačijo. :))[/quote]
Boom ga razume bolj v smislu, da bi se (mu) podredile kar same. Časi so že zavoženi in je morda revež obupal, da bi si jih (še) kar sam smel. :-))))
Boom kot vedno na odnos gleda z vidika, moški hoče babo si podredit ali pa obratno, ona hoče njega le za eno stvar, vemo katero. Jaz se strinjam s tvojim zapisom, mi je pa zanimivo brati, kako različno (narobe) si jo nekateri tolmačijo. :))[/quote]
Boom ga razume bolj v smislu, da bi se (mu) podredile kar same. Časi so že zavoženi in je morda revež obupal, da bi si jih (še) kar sam smel. :-))))[/quote]
A pol bi imel harem, al kako?
:-)))
Žal mi je, ampak to so navadne floskule. Kot sam vidim stvari, tradicionalisti te pojave zgolj uporabljate kot izgovor za stvari, ki si jih sami želite, jih pa niste sposobni uresničiti.
To, če si ti želiš resno zvezo, pa nisi sposoben ženske najt, ni problem swingerjev, gejev, biseksualcev, ljudi, ki menjujejo partnerje. To je tvoj problem.
Še evdno je na voljo dovolj “klasičnih žensk”, d ani izgovora na neke postranske pojave.
Torej, če povzamem pisanja tradicionalistov, recimo avtomechanica, vi bi zdaj prevzgajali in “spravljali na pravo pot” celo družbo, da bi se vaše sanje mogoče uresničile? Drugače, kot z absolutističnim pristopom niste sposobni sebi udejanjiti, kar propagirate? Jaz vidim okoli dosti klasičnih žensk, ki si želijo družine. Želijo si ljubezni, bližine, vsega, kar vi propagirate. Ni vam treba spreminjati vseh okoli sebe, da boste dosegli, česar si baje želite, dovolj je, da ste iskreni v tem, kar propagirate in res sposobni to tudi udejanjiti.
Od kod ta potreba po “preusmerjanju” cele družbe?
Skela, z užitkom ni nič narobe. Narobe se mi zdi pretirano čaščenje seksualnih užitkov, pretiravanje s tem, kult telesa in podobno. Danes marsikdo v seksu vidi temelj in bistvo vsega človekovega življenja.
Kruto in resnično, jaz ne spravljam na pravo pot nikogar, zgolj povem in izrazim svoje mnenje. Se strinjam s tabo. Klasičnih žensk je dovolj. Podobni naj gredo skupaj. Ne čutim potrebe, da bi spreminjal svet in družbo, s tem se ukvarjajo drugi. Malo večje ribe z vplivom in močjo. Jaz živim v skladu s svojimi načeli.
Etika skela. Imam občutek, da je etika večine “enkrat se živi in izkoristi vse, kar ti življenje “ponuja””.
“Izkoristi vse, saj nihče ne bo videl in nihče ne bo vedel.”
Zakaj pa bi morali nasedati ravno tebi? Od kod ta domišljavost, da ti veš, kaj je bolje za vsakogar med nami?
Prav, ni ti treba nasedati “današnji družbi”, karkoli že to pomeni. Zakaj bi bi drugi morali nasedati tebi?[/quote]Meni? O_o
Raje sebe poglej in se vprašaj s kakšnim namenom so ti zrasli spolni organi. Ali zgolj zato, da z njimi doživljaš ugodje (kar bi iz domišljave/omejene osebne perspektive lahko bilo celo res 😉 ali imajo kak drug pomen? In kaj je potem bistvo našega obstoja? Absolutni hedonizem? :/
nekaterim so zrasli možgani, pa jih ne uporabljajo za razmišljanje. ne vem zakaj bi se morale potem ženske sekirat, če se ne počutijo poklicane rojevat – iz dveh razlogov… 1. je že omenjen, 2. se pa nanaša na besno rastočo populacijo na svetovni ravni… kar večina ne vidi, ker ni sposobna pogledat čez planke 🙂
partnerstvo je lahko tudi intimna oblika druženja. s kolegi se tudi družim, pa ne z namenom kavsanja. ni problem v tem, da bi partnerstvo zgubilo smisel. VSE je zgubilo smisel. ponavadi se smisel “čudežno” pojavi v trenutku ko nekdo neha bit egoističen prašič in ponudi roko nekomu, ki mu gre še slabše.
Žal mi je, ampak to so navadne floskule. Kot sam vidim stvari, tradicionalisti te pojave zgolj uporabljate kot izgovor za stvari, ki si jih sami želite, jih pa niste sposobni uresničiti.
To, če si ti želiš resno zvezo, pa nisi sposoben ženske najt, ni problem swingerjev, gejev, biseksualcev, ljudi, ki menjujejo partnerje. To je tvoj problem.
Še evdno je na voljo dovolj “klasičnih žensk”, d ani izgovora na neke postranske pojave.[/quote]
Saj on ni napisal, da ni sposoben ženske najti in uresničiti tega, kar si želi. Kje si pa to prebral?
nekaterim so zrasli možgani, pa jih ne uporabljajo za razmišljanje. ne vem zakaj bi se morale potem ženske sekirat, če se ne počutijo poklicane rojevat – iz dveh razlogov… 1. je že omenjen, 2. se pa nanaša na besno rastočo populacijo na svetovni ravni… kar večina ne vidi, ker ni sposobna pogledat čez planke 🙂
partnerstvo je lahko tudi intimna oblika druženja. s kolegi se tudi družim, pa ne z namenom kavsanja. ni problem v tem, da bi partnerstvo zgubilo smisel. VSE je zgubilo smisel. ponavadi se smisel “čudežno” pojavi v trenutku ko nekdo neha bit egoističen prašič in ponudi roko nekomu, ki mu gre še slabše.[/quote]Zakaj naj bi se sekirale? Dovolj je da veš čemu kakšna stvar služi in si ne domišljaš nekaj kar ti prodajajo, da bi sami imeli korist.
Menda imaš možgane, razmisli malo :))
Prvič, slabo se spoznaš na anatomijo živali.
Drugič, uporabljaj jih, če jih imaš. Kdo ti brani? 🙂
Njegovo jamranje sem tako razumel.[/quote]
Jamranje bi bilo, če on tega ne bi bil sposoben oziroma tega ne bi živel. Ker pa ne veš, kako živi, pa ne moreš kar trdit, da je jamranje, razen če… sodiš po sebi?
Jaz sem bral kot opis stanja v določenem delu družbe in se strinjam z opisom.
Forum je zaprt za komentiranje.