Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek partnerju ni všeč “hujšanje”

partnerju ni všeč “hujšanje”

In kaj bi porekle na partnerja, ki mu ni prav, ker njegova hujša?
Ekola, imam ene par kilc preveč. Ne toliko, da bi bila prav debela, ampak dovolj, da predvsem mene moti in da sem nezadovoljna s svojim telesom. Nazadnje (kak mesec nazaj) sem imela 59 kg pri 163 cm. Pa sem se odločila, da je čas, da si uredim prehrano, neham nonstop nekaj v usta trpat in se začnem več gibat oziroma bolje rečeno tudi telovaditi. Vse lepo in prav, zdaj mi je 14. dan, odkar hujšam. In ne, nisem tečna, ker se ne futram in ne jem redilne hrane, samo mojemu to ni prav… Zadnje tri dni, ko je videl, da sem tale nov “sistem” vzela resno (ker prej pri meni neke diete niso trajale več kot tri dni), me nonstop iritira z raznimi pripombami:”Za koga pa hujšaš” “Na kurac mi greš, kaj pa misliš, da si, za koga, da boš lepa…” Pa takšne in drugačne ruknjene… Halo?! Sploh ne vem, kaj si naj mislim, in sploh se mu ne da dopovedati, da hujšam izključno zaradi sebe, ker se tako ne počutim dobro. Nikoli prej nisem imela težav s kilogrami, zadnja štiri leta, odkar sva skupaj, jih pa imam. Pa ne, da mi trpa hrano v usta, samo enostavno navadila sem se jest z njem, on pa rad dosti je in dobre stvari… In dosedaj sem vsakič neuspešno to poskušala spremeniti. Zdaj mi je pa enostavno dosti!!! Ni mi všeč tako živeti, zakaj zaboga rabim odvečne kilograme, nočem cel dan sam tuhtat, kva bom požrla, nočem sedet na riti, hočem telovadit in imet spet lepo nazaj utrjeno telo, pa jest hrano, ki je za moje pojme sprejemljiva (ja, pa čeprav ni po njegovem okusu). Ma a bo dojel oziroma kaj mislite?

on te bolj pozna kot mi tukaj… mu že greš na živce s tem tvojim “tuhtanjem kva boš požrla” in obremenjevanjem za vsako bedno kilco… 59 kil ljuba duša, sprijazni se s svojim odraslim telesom in ne hlepi po anoreksičnem modnem idealu…
hujšajo naj debeli, vitke ženske, ki “vidijo težave”, kjer jih ni, so pa zoprne s temi svojimi dietami, tko je to, ubogi partner, namesto uživanja v skupnih obrokih ima zdaj eno našpičeno telovadko doma…

“Za koga pa hujšaš” “Na kurac mi greš, kaj pa misliš, da si, za koga, da boš lepa…”

Nikoli ne bom razumela takih kot si ti, ki tako nedolžno in naivno pridejo spraševat, kaj bi pomagalo umiriti njihove partnerje, medtem ko iz tvojega posta seva ena sama groza od odnosa, tebi pa ne zvonijo nobeni alarmi oz. meniš, da ti bo kup tujcev povedalo, kaj narediti z možem, ki ga nihče ne pozna, kot da ni tvoj, kot da ga ti ne poznaš in kot da nimata nič skupnega…

Po 4-ih letih mu greš na kurac (krasna komunikacija), meni, da nimaš bit za koga lepa (krasno spoštovanje), več kot očitno ima tudi malo patološkega ljubosumja in narcisizma, češ kaj se zdaj babnica gre, sej je mene dobila, božji dar…

Bolno.

Alo, zvoni tebi! In če misliš, da je problem samo tvoje hujšanje v vajinem odnosu, bo pristanek na realna tla hudo boleč.

Tole si pa dobr zapomn!

Pa še neki ti povem kot moški: Se zna zgodit, da boš lepo telo še kako potrebovala. Ker takih samskih žensk je na tone, fukfehtarji pa so čedalje bolj izbirčni. Pošten moški, pa itak za drugmu k…. ne bo p….lizal! Je čas, ko se moraš odločiti, ali boš še naprej svojmu deklo špilala, ali pa si boš vzela svoje dostojanstvo ženske! Pri tem še razmisli, kako bo v tem primeru reagiral tvoj razvajeni otročiček. Običajno se priklopijo nazaj na mamino joško…

Pa srečno!

Razumem, da gre partnerju na živce, če:
– je vsaka tretja beseda o hujšanju ali v povezavi z njim npr. da veliko govoriš o tem kaj smeš jesti, kaj ne boš, da govoriš o tem, da bi imela rada lepo telo, da moraš telovaditi zaradi mišic …
Če se je tvoje življenje skoncentriralo na hujšanje in večino časa posredno ali neposredno govoriš o tem, potem verjamem, da gre parnterju na živce (čeprav izraža se pa ne lepo, pusti pa moške MONOVK, ki so itak popolni).

Če si se ti odločila, da boš shujšala, predvsem zaradi boljšega zdravja in počutja, potem je to le pohvalno. Jaz bi nadaljevala s tem, ne glede na to, kar gre partnerju na živce.

Lahko pa razmisliš o tem, zakaj bi to njemu šlo na živce? Ali je ljubosumen, da boš nekaj naredila zase, on pa ne? Poznam ljudi, ki so npr. postali ljubusumni, ker je partner nehal jesti meso, ker se je vpisal naprej na študij … Ampak ljudje moramo živeti svoja življenja. Iti po svoji poti …

Kakorkoli – jaz bi se iskreno pogovorila s partnerjem in želela izvedeti, kaj je v ozadju. Sprašuj, potem pa ga pusti govoriti. Mogoče bo povedal le med vrsticami. Skušaj mu razložiti, da je to zelo pomembno zate in da si želiš, da te podpre s tem, da se ne jezi na tak način kot se. Po drugi strani, pa če vidiš, da ga to nekako iritira, čim manj o tem govori.

Imas prav.

tvojemu kuhaj naprej tako kot do sedaj.Po vsej vrjetnosti je sedj zaradi tvoje dijete tudi on in mu gre na živce da je samo solato :)))))))
sej veš ljubezen gre čez želodec :)))))

Pri 163 cm s 59 kg pa res nisi bajska. Toliko sem imela jaz v najboljših letih in bila sem zadovoljna s sabo. Ravno lepo (nič preveč!!!) zaobljeno žensko telo. Danes imam 72 kg in sem RES bajska!

Tako kot je rekel nekdo zgoraj, nimaš predstave kakšno je dekliško in kakšno žensko telo!

Ženska je napisala, da kupuje rdečo jopico, da si jo želi že dolgo časa, rdeča barva ji pristoji in bi jo lahko lepo kombinirala z drugo garderobo. Ti pa jo prepričuješ, da ne rabi rdeče jopice, ampak sive hlače.

A imaš res tako slabo mnenje o inteligenci ljudi, da ne vedo niti, kdaj se počutijo dobro v svoji koži in jim mora to razložiti en neznanec na forumu, ki jih v resnici sploh še ni videl? Če pravi, da ima viška kg, ima viška kg in pri teh podatkih ji je prej za verjet kot tebi.

na tvojem mestu bi se mu jaz samo smejala in sledila sama sebi. Tipa razjeda ljubosumnost. Me pa ne bi čudilo, če te bo pot odnesla stran od njega ..

Veš, meni je sumljivo, da si se ob njem začela rediti. Že res, da jesta skupaj, ampak nabiranje kilogramov je lahko tudi podzavestna kompenzacija nekega drugega pomanjkanja.

Go for it, girl! Res to delaš zase. Zanj je to bonus, če bo dojel, če ne bo, se mi zdiš pa tudi dovolj odločna, da boš znala naprej.

Te ne poznam, ne vem v čem je štos, ampak 14 dni sprememb, pa res ni nič takega, sklepam pa, da ti veliko več časa že kompliciraš, greniš življenje sebi in drugim, očitno obremenjena s svojim izgledom, telesom, in to nejevoljo prenašaš na vso svojo okolico. Začni se spoštovati, poslušati svoje telo in ne delati tisto, kar hočejo drugi. Praviš, da si se zredila ker si nekaj grizljala non stop s partnerjem med obroki. Ja, luba duša, nehaj grizljati, ne obremenjuj se s tipom, hrano in vse bo ok. Zelo enostavno. Če pa grizljaš čips in se pri tem šlataš za šlavfe okrog trebuha, v vseh ogledalih komentiraš svojo postavo, vsakič ko se oblačiš komentiraš kako si debela in grda, in te partner non stop posluša je popolnoma logično da mu kdaj ‘poči pisker’,, ker te hoče nazaj kot si bila prej, nasmejana, neobremenjena, sama sebi lepa….on verjetno to pogreša in strah ga je, da te bo izgubil.
Pogosto slišimo zgodbe ko se nekdo začne kar naenkrat rihtat, hujšat, da je to edino zanesljivo znamenje, da ima partner koga drugega in se zanj lišpa.

Torej, vidva očitno rabita en dooooooolg, iskren pogovor, komu kaj ustreza in komu ne in zakaj. POkaži mu, da ga imaš rada, v prvi vrsti pokaži sama sebi da se imaš rada in nehaj obremenjavat okolico s svojimi odvečnimi kilcami. Spravi jih dol, brez odvečnega moraliziranja, komentiranja, nakladanja.

Podpišem.

Mon-e pa pametujejo o šlaufih in da v resnici sploh ni debela. Sveta preproščina! Kot da bi bil to problem…

Ok, prebrala komentarje… Jaz se v svojem telesu ne počutim dobro, ne počutim se dobro, ker nisem več nič telovadila ali se gibala, ne počutim se dobro, ko sem jedla nezdravo hrano… zakaj bi morala pri tem ostati? Pač vitka nisem niti nimam lepih ženskih oblin, ampak špeh. Kaj šele bo potem skozi leta? Sicer pa ni point toliko v samih kilogramih…
In ja, partner še zmeraj je po starem, njemu kuham drugače (če že ravno kuham)- če greva pa ven jest, pa pač jeva drugače, a ne, ne silim njega s solatkami pa ne vem čem, kar jaz jem. Niti ne bluzim o hujšanju ali telovadbi, postavah drugih, ne težim mu kakšna sem in kakšna bi morala bit itd., kot je ena rekla. Edino pač res- ko on pripravi ob devetih zvečer ornk sendviče, pa čokolade, pa čipse in ne vem kaj, da bova jedla ob gledanju filma, jaz nočem jest. Pošteno?! Njemu to seveda ni prav.
Ja in vem, da je ljubosumen… Pretirano. Njegova komunikacija je pa že, odkar poznam bolj na nivoju “kurcev, pizd in takšnih in drugačnih izrazov”. Jih je sicer malo umiril, ker jaz tega ne maram.

Ne razumeš prav dobro kaj ti je ‘ghkj’ želela povedati, kajne? Preberi si še ene parkrat, potem pa začni reševat svoje probleme na začetku. Moj nasvet.

O razumem, razumem… Sem pa tudi rekla, da ima on tak način komunikacije že skoraj od začetka…

Dejstvo je, da kdor kar naprej komplicira o hujšanju, spravlja ljudi ob živce. To koliko o tem govoriš sama veš.
Sicer je res tudi to, da 59kg res ni veliko, če imaš pravo postavo, ampak glede na to, da omenjaš, da nič nisi športala, je verjetno teh 59 vse prej kot čvrsta postava. Če bi bila športne postave, s precej mišic bi bilo to malo kg. Če pa nič ne migaš, so pa to verjetno špehci :).
In zelo zelo prav si naredila, da si začel več gibat. Športaj, športaj. To je zdravo in če tvoj tega ne dojame, je to njegov problem.
Hrana pa: če mu tvoja kuha ni všeč, si naj pa sam kuha.
Samo res pa ne govorit kar naprej o svojem hujšanju, to pa res nervira ljudi. Pa ne preštevat kalorije. Sicer pa, če sem te prav razumela: nisi na dieti (ja diete mi gredo hudo na živce in poslušanje o tem ali danes smeš meso ali ne, ali smeš sadje ali ne), ampak si se začela le bolj zdrravo prehranjevati in športati. To je pa zakon. Čim močnejšo voljo ti želim. BOš še meni dala kak nasvet kako se držat te volje.

draga moja…

ce uporabim njegov stil … mu bos sla na kurac za vse stvari, ki niso po njegovem nosu 🙂

premislita kaj sele bo 🙂

srecno pri dieti in vadbi. bravo! skrbi zase kot si do sedaj in zlosci malo diamantek, ki je ta leta izgubila malo sijaja 😉

aja…jaz imam 55kg za 174cm in sem prav lepa normalna. in tud mene bi motilo, da mi kdo nerga na kawcu zakaj ne zrem cokolad after one big hamburger with double cheese and 1l coca cola 🙂

go girl….poslji ga v mc donalds 😉

Če imaš 59 kil, pa res nisi bajsika….
Glede težav s partnerjem, pa so razlogi drugje, ne v hujšanju.
Če te on sprašuje, za koga boš hujšala, potem to pomeni da nima občutka, da ga maraš. Mogoče je v ozadju tudi ljubosumnost in nek strah, da boš odšla s kom drugim.
V vajinem odnosu manjka pogovora in zaupanja.

Po tem stavku naj bi mu še razlagala zakaj hujšat?!?

163/59, to so mere za ta-pravo rito.

tvoj dedec je primitivec.Če bi meni tako govoril (Za koga pa hujšaš” “Na kurac mi greš, kaj pa misliš, da si, za koga, da boš lepa…” Pa takšne in drugačne ruknjene..)…ga pošljem takoj v tri krasne.Predvsem se mi pa zdi da je on en velik lenuh-komotnež, ki ne prenese, da bo moral tudi on kaj storiti v smer NE JESTI ŠKODLJIVE HRANE.
Jao ženske pa kaj delate, a imate res tako slabo samopodobo???

Žal, se ne nabira vsem ženskam na rito in na joške (na tako imenovana ta “prava mesta”), ampak vse povsod drugam. V tem primeru je (kar se mene tiče) bolje nekaj kil manj, da je pas ožji in pride linija bolj do izraza. Na joškah pri taki postavi ni neke izgube :-), celotna postava je pa lepša. Tako da avtorico povsem razumem.

Avtorica, tudi sama sem pred kratkim (iz okrog 60 kil pri 167 cm – pri teh merah me je bil en sam lamp) shujšala 7 kg in se počutim mnogo bolje. Fant mi nikoli ni rekel nič čez postavo, čeprav so mu od nekdaj bila bolj všeč vitka dekleta (ne presušena, ampak lepo vitka; tako kot Lili Žagar in Ota Roš, na primer). Med mojim izgubljanjem kilogramov mi ni nič težil. Motilo ga je le to je to, da je večkrat želel iti na večerjo ali v pizzerijo, jaz pa sem mu rekla, da lahko greva, vendat ne bom sama nič jedla, ampak le naročila pijačo. No, potem me je začel nadležno prepričevati, da zaradi ene pice pa se že ne bom zredila – jaz pa se nisem dala :-). On pač pri taki obilni prehrani vzdržuje težo, jaz pa se redim in to je vzrok, da morda moški tega ne razumejo.

Kar se pa tiče primitivnih komentarjev tvojega fanta – no comment :-(, so ostali že vse napisali.

ti bom še jaz napisala bolj po domače, da boš mogoče bolj dojela, kaj ti želijo/mo nekateri povedati….
tebe skrbi nekaj kg preveč? mene bi na tvojem mestu bolj njegova komunikacija do tebe, ki ni na nobenem nivoju ampak daleč pod nivojem …………….. in tu naj se začne tvoja skrb….

Višina – 10 = idealna teža

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close