Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev partnerji/otroci na delovnem mestu

partnerji/otroci na delovnem mestu

Čisto kratka vprašanja: Ali je se vam zdi, da je primerno voziti vaše partnerje/otroke na delovno mesto? In ali to tudi izvajate? Nimam v mislim to, da jih pripeljete na obisk, ampak, da so z vami večji del delovnega časa.

Mislim, da ni primerno, vsaj ne pogosto.

Jaz sem otroka pripeljala enkrat poleti, ko je bilo vse bolj sproščeno, da si je malo pogledal moje delo. Sicer ne otroka ne moža ne vozim k sebi v službo.

Nimam te navade. Pa tudi ne vem, kaj bi delala partner z mano v sluzbi, ce ima svojo sluzbo. Razen seveda, ce bi bila v isti firmi.
Otroke tudi nikoli nisem vodila v sluzbo. Jih pa vodi moja prijateljica. Ze od rojstva in ne vsak dan. Njej se obnese.

Ne vem, moj partner bi si rajši dal populit vse zobe, kot da bi pri meni v pisarni visel 8 ur 🙂 Če si pa oskrbnik živalskega vrta ali pa kaj zanimivega, potem pa mogoče bi še šlo.

Otrok nikoli nisem vozila v službo. Izjema je bil obisk Dedka mraza- istočasno so si ogledali še, kje mami dela.

Jaz pa imam v pogodbi napisano, da lahko otroka, ki ga nimam kam dat pripeljem zraven v službo. Pa še delat mi pomaga:-))) Delam pa z ljudmi s posebnimi potrebami, ki jim obisk še dodatno popestri dan.

Moža pa peljem zraven samo na kakšen dan odprtih vrat.

Aja, tujina…

Lep večer želim!

Ines

seveda. včasih v službo peljem tudi psa

ne

Moj stariii ni nikoli videl mojega delovnega mesta … sem mu dala prepoved … ker je bila ena sodelavka obsedena s tem, da je na vsakega moža navalila.
Sin je občasno prišel po denar, ključe, če jih je zgubil, po marelo …

k moji sodelavki (40+) pa mamica pride, skoraj vsak dan

Hčerka velikokrat pride k meni v službo, ker je na polovici poti med šolo in domom.
Včasih mi kaj pomaga, napiše domačo nalogo, bere …
Mož pride, če mi kaj prinese, odnese, pride po hčerko in jo odpelje na kakšno dejavnost. Malo poklepeta s sodelavci, skupaj pobrskajo po računalnikih…

kadar nimam varstva je pri meni, ampak je težko meni, njej pa tudi
žal, včasih, recimo 1-krat na 2 meseca, ni druge

kadar je gužva prideta srednješolki pomagat.

se spomnite tem pred časom, ki so govorile o številu ur dela, ki ga nekateri (lastniki, vodilni delavci) preživijo na svojem delovnem mestu. Ni čudno, da morajo lastniki in ostali sodelavci delati dalj časa – glede na napisano verjetno namesto vas – če otroke in celo vaši partnerji preživljajo čas z vami na vašem delovnem mestu ; očitno motijo še ostale, če brskajo skupaj po računalniku. Na znam si predstavljat, kaj vam osnovnošolski otroci pomagajo pri delu – kakšno delo opravljate, da ga zmore 8-9 letnik (predvidevam, da starejši otroci ne pridejo k mamam na poti iz šole)?
Pri komentarju je seveda izvzeta mama, ki dela z ljudmi s posebnimi potrebami, kjer pa res verjamem, da lahko prisotnost otrok koristi.

Zamislite si, da ste vi delodajalec, na trgu prodate samo tisto, kar vaši delavci naredijo (blago ali storitve). Zraven pa gledate, kako enim pomagajo otroci, k enim hodi na obisk mama, k drugim možje, … in urca, dve mineta, delo ni narejeno. Izračunajte, da se to zgodi nekajkrat na mesec, koliko ur ste v službi, pa dejansko ne delate tisto, za kar ste plačani. Kdo mislite, da naredi / nadomesti tiste ure, ko vi ne delate službenega dela?

Vem, da se bo sedaj vsul plaz in pojasnila, da je vaše delo opravljeno. Dejstvo je, da se bomo / bodo tudi delavci morali pričeli zavedati, da smo plačani za to, kar naredimo. Če naš delovnik traja 8 ur, jih je treba toliko efektivno naredit (na pa 20 min podaljšamo malico, malo prej odidemo, kava 2-3krat dnevno, vmes sprejemamo obiske…). Na žalost, ali pa na veselje večine, pa dobimo pavšalno plačilo, zato verjetno ni prevelikega interesa za kvalitetno in resno delo.

Lp.T.

to je vse res.
K meni nihče ne hodi na obisk in kar tako malo pogledati ali kaj takega. s sabo vzamem otroka res samo takrat, ko nimam druge možnosti varstva. Je nerofdno, ker niti nisem v pisarni, ni primernega prostora, ampak ne gre drugače. Ne morem vzeti dopusta, otrok pa ne more biti sam doma. Takrta je težko zame, še bolj pa za otroka.

K sreči delam normalen delovni čas in sem ob pol treh doma. Sin ravno takrat pride iz šole. Pride pa včasih kaj iskat na firmo, če kaj pozabi, ali po denar, ali kaj sprintat. In je na firmi mogoče 10 min. Majhni otroci pa na firmi nimajo kaj delat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close