Partnerjev sin narkič
No ja, 19.07.2023 ob 07:58
KrEna2023, 19.07.2023 ob 07:31
4 leta, 14.07.2023 ob 09:19
Anonimno 9204, 14.07.2023 ob 09:03
Če je tole resnična zadeva bi rekla, da ti s tem fantom nimaš nič, za njegove težave sta kriva biološka starša. Bi se pa na tvojem mestu vprašala kakšen dec sploh je tale tvoj, da je dopustil, da je s sinom prišlo tako daleč. Jaz si takega moškega že ne bi želela imeti ob sebi.
4 leta sta že skupaj, saj ona ni danes izvedela, da je njegov sin narkoman od 15. leta dalje. Tako da nasveti, naj zapusti partnerja, niso na mestu.
In kaj ima za primerjat tu zraven svojo hčerko?
Nič ni povedala o materi tega sina, a ona ne more plačat?
Točno: kje je pa sinova biološka mati? Je umrla? Kaj pa njeni starši?
Avtorica, pišeš v zelo agresivnem tonu o tem ubogem zasvojencu, celo pogovorno ga imenuješ ‘narkič’, kar na žalost pove dosti o tvoji sovražni mentaliteti. Razumem, da ga podzavestno ali a kar zavestno sovražiš, ker kali tvojo srečo s partnerjem, njegovim očetom, vendar malce sočutja in dostojanstva ti ne bi škodilo. Se pa v osnovi strinjam s tabo, da je to vendarle v prvi vrsti odgovornost njegovega očeta in matere.
Vendar se mi zdi, da je problem predvsem ta, da nisi sprejela partnerja v ‘celem paketu’, torej vred s problematičnim sinom. Očitno je, da tega sina ‘narkiča’ ti nekako zanikas, kot da zate ne obstaja drugače, kot moteč element, s katerim nočeš imeti opravka.
Če vidiš, da so sin in njegovi biološki bližnji tako zmedeni in izgubljeni, da je zasvojen že toliko časa, zakaj se ti ne angažiraš in ti najdeš rešitev? S tem bi izkazala lojalnost partnerju, tvoje dobrodelstvo pa bi zelo koristilo tvojemu grabezljivemu značaju. Saj je jasno, da boš najprej poskrbela za biološko hčerko, vendar malo več altruizma v življenju ti tudi ne bi škodilo.
“Dobar i glup ista je stvar …”
Ko bo pa zapravila denar za hcerino stanovanje in ne bo nobenega rezultata, bo pa kaj? Altruistična gos, ki jo bo še lastna hči zasovražila.
Mislim, da je ti sicer zgodbica za klike. Pa vseeno, starša sta s tem ODRASLIM fantom 24 let. Ona pa samo 4. Torej: dve desetletji sta imela časa, da mu privzgojita prave vrednote, mu pomagata na zavoženi poti, če bi bila vredna imena STARŠA!
Preberi si knjigo Saše Kveder: Tokrat bo drugače. Nič ni bilo nikoli drugače.
No ja, očitno nimaš nobenih izkušenj z “narkiči”. Zasvojenost se lahko zgodi v vsaki družini, v vsaki. Lahko privzgojiš vse prave vrednote, pa bo v nekem trenutku zašel s poti. Tudi pri 24. letih lahko postaneš odvisnik od heroina. Na začetku je itak vedno neko eksperimentiranje, mladi probajo to in ono.
In ko praviš na koncu, da nič ni bilo nikoli drugače? Poznaš kakšnega ozdravljenega odvisnika. Jih je malo, ampak so. In lahko je drugače.
Ne bluzite, kaj je drugače? Samo kak promil tistih, ki se zdravijo, uspe. Rečem tistih ki se zdravijo, saj se večina itak ne želi pozdraviti, iščejo samo krivine.
Ti, Anča pomaranča, ne pridigaj, no, saj nisi le ena, je tu še kaka frendica kakega džankija,ki poskuša opravičiti lene luzerje.
Ajde, samo Peklensko pomarančo preberite, pa boste videle, koliko jih je zares zainteresiranih za zdravljenje.
Osebno poznam tri narkiče, neštetokrat “zdravljene”, seveda tudi Don Pierino, Don Bosco, v Slo itak….”zdravljenje” z matadonom:):):)
Danes vsi stari proti 60, vsi luzerji, štepali otroke, k sreči so jih vsaj vturili starim staršem, da lahko otroci normalno živijo, vse življenje lenuhi, škart, na drogi.
Zato mi kar ne bluzite, kako bi se tale drogeraški pezdetek rad zdravil.
Stari bi rad ženski samo dnar spulil.
Ne daj se Ines…Katka!
Skoraj nikoli ni drugače, 19.07.2023 ob 09:01
Ne bluzite, kaj je drugače? Samo kak promil tistih, ki se zdravijo, uspe. Rečem tistih ki se zdravijo, saj se večina itak ne želi pozdraviti, iščejo samo krivine.
Ti, Anča pomaranča, ne pridigaj, no, saj nisi le ena, je tu še kaka frendica kakega džankija,ki poskuša opravičiti lene luzerje.
Ajde, samo Peklensko pomarančo preberite, pa boste videle, koliko jih je zares zainteresiranih za zdravljenje.
Osebno poznam tri narkiče, neštetokrat “zdravljene”, seveda tudi Don Pierino, Don Bosco, v Slo itak….”zdravljenje” z matadonom:):):)
Danes vsi stari proti 60, vsi luzerji, štepali otroke, k sreči so jih vsaj vturili starim staršem, da lahko otroci normalno živijo, vse življenje lenuhi, škart, na drogi.
Zato mi kar ne bluzite, kako bi se tale drogeraški pezdetek rad zdravil.
Stari bi rad ženski samo dnar spulil.
Ne daj se Ines…Katka!
Jaz pa poznam vsaj štiri, ki so se ozdravili in so že 10 let ali več čisti. Med njimi je bdw tudi moja hči.
In ja, promil je takih, ki se ozdravijo. In vsaj starš upa, da bo v tem promilu ravno njegov otrok. Če bi prebrala tudi moj prejšnje odgovor, bi videla, da sem napisala, da si zdravljenja MORA želeti tudi sin, drugače ga nima smisla pošiljati nikamor.
Kot prvo, komune so po vecini zastonj, saj tam delajo in vzdrzujejo samo institucijo kjer ta pac je, kar je tudi prav saj le tako odvrnejo misli od droge in tega, da jo tam pac ni in da se pucajo, tako, da tale 10k ali celo 20k je po moje varianta, ko te dajo v umetno komo in se po dolocenem casu zbudis brez fizicne krize, kat pa deckotu ne pomaga cisto nic, ker v glavi nima in ne bo imel postimano, dokler bo fotr daju 20k da se spuca… Polek tega, tole deljenje na moje, tvoje mulce se mi zdi malo huda, kaj ce bi bilo obratno, draga mamica? Ti nebi pomagala SVOJI hceri? A od tipa sin je pa manj vreden kot tvoja “zlata” hcerkica? Ko bo imela otroka in jo bo tip pustil samo, bo njen otrok na istem kot je sedaj njegov sin, kaj pa potem? Ne odobravam komun, ker kdor se hoce spucat, se lahko doma, zasonj…tako, da tale sincek hoce it v toplice ne v komuno! Prvo se usest VSI skupaj za mizoo in sina vprasat kaj si zeli, ce si zeli drugace zivljenje, ga mora spremeniti sam, 20.000€ pa naj bo za drago hcerkico, ki je takooo pridna…jaz si taksne sebicne osebe nebi zelel za partnerko, ki je egoisticna in materialist brez duse…zivi sama z denarjem in uzivaj sama v svoji bolani glavi…sinu pa srecno, parnerju pa zelim, da si najde zensko, ki mu pomeni vec ko hcerkica in denar! Lp
Ce se ne veste, je odvisnost bolezen, ki se zdravi celostno, kot vsaka druga bolezen, tako dusevno kot telesno…mar res ne zivimo v letu 2023? Res je da si je sam kriv a to bi lahko rekel za vse druge, ki so zboleli kot posledica dela, hobija, nesrece…. kadilce, voznike, vsi ki delajo v nevarnosti, saj vedo v kaj so se podali, kot je vedel ta narkic…svasta…zato je manj vreden, ker dela nekaj kar vi ne odobravate, ne maram ljudi, ki govorijo o necem kar ne razumejo in niso doziveli osebno…ker, ko nekaj gledas od dalec je tako preprosto, ko pa se zgodi tebi je pa malo drugace, mar ne?!?
Anonimno 9204, 14.07.2023 ob 09:35
Ne pišem naj ga pusti, pišem da si jaz takega moškega ne bi želela ob sebi. Ko je ona njega spoznala je bil ta sin že 4 leta narkoman. Okoliščine, ki 15letnika privedejo do drog ležijo izključno in samo v primarni družini. To o tem moškem pove vse. Skratka hvala za takega partnerja, ona pa, če zgodbica res drži … kot ji paše.
Primarna druzina nima popolnoma nic z otrokom, ki je postal odvisnik, so odvisniki ki so iz urejenih druzin, ki droge od blizu niso videli, pa so otroci odvisniki in so samorasniki, brez starsev, ki nikoli niso poskusili mamil in so ” uspesni” tako da tole ne drzi…odvisen je odnos, ki ga ima posameznik do mamil in okolica, ki ga definira kot osebo, saj ves…povej mi s kom se druzis in povem ti kdo si a ne tudi kaksen si…o tem bi se dalo se veliko napisati….je ze veliko napisanega, pa se veliko bo a kot oseba smo si vsi razlicni in zato je tudi veliko razlicnih razlogov, zakaj nekdo postane odvisnik…a ce bi bil pijanec bi bilo pa o.k.? Partnerstvo drugace pomeni, da sta dva skupaj, ne glede na trenutno situacijo, ki je…ne morem si kaj, da te besede moj-tvoj mulc…ali niso vajini, ne glede na to kfo je oce-mati, kaj ce bi bil posvojen? Potem so bili sigurno starsi narkomani, da je otrokbodvisnik, kajne?
NeprijetnaResnica, 18.07.2023 ob 07:08
Tea163, 17.07.2023 ob 20:39
NeprijetnaResnica, 17.07.2023 ob 20:23
theobroma, 17.07.2023 ob 14:46
Mama331, 17.07.2023 ob 13:10
Sebicna al ne. Naj mu sam placa zdravljenje al pa naj gre ce tega ne more sprejet
Si lahko zamislis obratno situacijo? Njena super-truper hcerka zboli, “partner” ima denar in ji mirno rece v gobec: TVOJ otrok, TVOJA skrb.
To, za moje pojme, NI partnerstvo, ampak friends with benefits oziroma, po domace, fuk par pod isto streho.
Njegov sin ni bolan, ni zbolel. Njegov je samo narkič. Velika razlika!
Odvisnost je bolezen.
Odvisnost ni bolezen. Odvisnost je posledica šibkega karakterja. To pa nikoli ni bila bolezen. Odvisnost se deklarira kot bolezen zato, da lahko vlečejo denar iz zdravstvene blagajne.
T si bolan, v glavi! Odvisnost JE bolezen, saj droga spremeni nacin dojemanja in se spremeni kemijska sestava v mozganih, kot npr. pri kadilcu, ki hoce svoj cik, ali pa pri nekom cokolada, hrana, sex, stave….vse to spremeni delovanje mozganov, ki se navezejo na stvar ki nudi udobje ali adrenalin…tako, da se prvo malo izobrazite, ce ze morate pisati komentarje in tako begati ljudi z neukimi odgovori…vase prepricanje je pa VASA stvar, ki tu nima vpliva!
Kaj pišete eni?
Sem bil tam. Začel sam, doma bolj šit, ampak sem imel možnost študirat, pa budala nism, sem mislu,da sem frajer,pa sem rajši pohal,pa iglica na iglico…men je pasal.
Mi je umru good frend, sm pomislu, ej stari,ne še ti. Pa sm prosu doma ,da mi pomagajo. Samo pomagajo.
Ni blo drago,čist pocen tud ne. Ampak sm sam hotu prit iz tistga dreka. Mogoče sem meu srečo,da nisem biu tolk dolg tam. Sem se spucal.
In vem če bi mi ena dobra vila dala takrat ful dnarja, bi letu z njim po robo, ne pa v komuno, hehehe.
Tko da, če bo mulo hotu sam, je perspektiva. Če bodo hotl drugi, piši propalo.
Tko da ,ženska ki je to pisala, bejž stran. Nič ne košta v tej sceni dvejt kubikov, sam tolk da veš.
Zakva sm tuki? Moja pridna sestrca piše sem gor,pa mi je pokazala ta spis. Če miško noče sam, je vse džaba.Čist džaba.
bil tam, 19.07.2023 ob 18:59
Kaj pišete eni?
Sem bil tam. Začel sam, doma bolj šit, ampak sem imel možnost študirat, pa budala nism, sem mislu,da sem frajer,pa sem rajši pohal,pa iglica na iglico…men je pasal.
Mi je umru good frend, sm pomislu, ej stari,ne še ti. Pa sm prosu doma ,da mi pomagajo. Samo pomagajo.
Ni blo drago,čist pocen tud ne. Ampak sm sam hotu prit iz tistga dreka. Mogoče sem meu srečo,da nisem biu tolk dolg tam. Sem se spucal.
In vem če bi mi ena dobra vila dala takrat ful dnarja, bi letu z njim po robo, ne pa v komuno, hehehe.
Tko da, če bo mulo hotu sam, je perspektiva. Če bodo hotl drugi, piši propalo.
Tko da ,ženska ki je to pisala, bejž stran. Nič ne košta v tej sceni dvejt kubikov, sam tolk da veš.
Zakva sm tuki? Moja pridna sestrca piše sem gor,pa mi je pokazala ta spis. Če miško noče sam, je vse džaba.Čist džaba.
Se enkrat, odidite, temu ne bo nikoli konec.
Partner pri 70ih dela cele dneve, da lahko sinu narkicu kupuje cigarete, daje denar…
Najina veza je skozi na natezalnici. Z mojim denarjem pokrivamo vse stroške, da lahko on daje sinu. Ne želite si tega.
Če bi lahko čas zavrtela nazaj, bi tisti trenutek, ko sem izvedela za drogo, bežala in prekinila vse stike.
Če dejansko želite vaši hčeri čim boljšo popotnico, ji boste plačala del stanovanja, ne pa celote. Denar torej ostane in ga lahko porabite za partnerjevega sina. Ne, ni absurd, ampak res krvavo rabi pomoč. Bolj kot vaša hči. Absurd bi bil da ga pošljete nekam v tujino z 20k v žepu. Če se pa res angažirata oba s partnerjem, je pa to reševanje življenja in ne absurd. No, seveda za kaj takega morate biti v prvi vrsti prava partnerica.
Končno nekdo, ki je opisal dogajanje in razmišljanje z druge strani.
Nekje zgoraj sem opisala svojo zgodbo o “reševanju odvisnika pijanca”. Kakšne velike razlike med obema odvisnostima ni.
Noben denar ne zunanji dobrodelnež ali mati Terezija ga ne bo rešila, če se sam ne bo za to odločil.
Naj skrajšam: Po letih obiskovanja AA seans, vnetemu prikimavanju in metanju peska v oči, se je ponovno zapil. Ločitev, popokala otroka in šla na svoje.
Pospremil me je s stavkom: Hvala k…., da greš, bom lahko živel kot sam hočem!
Saj si sebicna. Z novim partnerjem pac dobis tudi njegovo preteklost in v tem primeru tezave s sinom. Partnerja naj bi se med seboj podpirala in ce se je odlocil sinu pomagati, upraviceno pricakuje, da mu bos stala ob strani. Pa se teh 20 000 se ti pri sparanju za stanovanje ne bo prevec poznalo, stanovanja danes stanejo po pol milijona. Poleg tega bo pa pridna hcerkica menda tudi sama kaj zasluzila in bo sposobna za stanovanje kaj sama primakniti.
theobroma, 14.07.2023 ob 17:08
Nikakor ne razumem vse vas, ki pritrjujete, da se narkomanski sin PARTNERJA @Katka560 -e ne tice. Res, ne razumem.
Kolikor razumem, je @Katka560 vstopila v zvezo PREDEN je izvedela kaj je s sinom od partnerja. Je tako? In zdaj, ko je treba resevat sina od partnerja, se ona distancira = to ni moj problem. Jebi se, JEST imam krasno hcer, sin je tvoj problem.
Torej, ce prav razumem avtorico in vas, ki ji dajete potuho, je popolnoma prav, da ima partnerja za fuk, kazanje v okolici kako je krasna, PARTNER NAJ SE PA JEBE SAM S SVOJIMI PROBLEMI?
Je to partnerstvo?
IMHO je to sveta hinavscina. Danes, jutri bo lahko (ne zelim ji!) @Katka560 zbolela, poskodovala in bo potrebovala financno, psihicno pomoc partnerja.
Boste takrat @Katka560-i napisali KAKSNA PIZDA OD DECA, CE TI NOCE POMAGATI?
Prosim, pomagajte mi razumeti: Ali je partnerstvo res samo v “dobrem” ali pa se meni ze kisajo mozgani?
Kisajo se ti mozgani. Avtorica ima zvezo z moskim in ne z njegovo problematicno druzino. Stati nekomu ob strani in podpirati ni zgolj izigravanje bankomata in dajqnje denarja- to bi morali vedeti, kljub skisanim mozganom.
No, ce ste druzina, potem je prav, da se mu pomaga. Pac po svojih zmoznostih. Lahko bo situacija kdaj drugacna in bo hci potrebovala pomoc (bilo kasno). In ce imate denar za njeno stanovanje, bi lahko malo (malo!) tega namenili tudi za zdravljenje. Ni treba pljuvat po njem in ga se bolj tlacit v drek, ker ni sam kriv, da je v drogi.
Pa tudi… Ce ste sprejeli partnerja v svoje zivljenje, potem bi morali tudi sina, ne glede na to kaksen je. Seveda sem spada tudi pomoc, se posebi ce sam izrazi to.
kot so že povedali, so zdravljenja v Sloveniji za narkomane brezplačna (za davkoplačevalce pač ne), pa tudi komune se krijejo s socialno podporo. Torej ni prav nobene potrebe po zapravljanju 20.000 evrov. V odnos sta vstopila, ko sta bila otroka že bolj ali manj odrasla. Torej je bila vzgoja že končana. Sedaj se drži nasveta, da daj tisto, česar ne boš pogrešala.
Forum je zaprt za komentiranje.