Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Partnerjev otrok oz bivša žena

Partnerjev otrok oz bivša žena

Nekatere ste to brale že na starševskem čveku, ostale pa se tu prosim za nasvet

Moj partner ima 2 in pol letno punčko iz prvega zakona. Z malo se ful razumeva, problem je z njeno mamo. Po kolkem času se zadeve umirijo, po domače- a bivše žene kdaj nehajo bit žleht?
Sej jest do ene meje vse razumem, sam kar je pa preveč… Otroka dobesedno šunta proti meni, tako da je mala prvih 15 min vsa nastrojena, potem pa ugotovi da nisem čarovnica, kot ji pravi mama in je cel vikend vse ok. Naj povem da me mama sploh ne pozna in nimava skupnih prijateljev.
A se ne zaveda da s tem škoduje otroku?

Trenutno so se zadeve umirile, samo vseeno.
Aja ločena sta dobro leto in midva sva postala par med ločitvenim postopkom.
Zaupajte mi svoje izkušnje in kakšen nasvet.

Hvala
Lp

Mama od hčerke je verjetno ljubosumna nate in ne more doumeti,da ima njen bivši mož sedaj tebe.Ne privošči mu sreče s teboj,zato pa še njuno hčerko hujska proti tebi.Je nevoščljiva in misli,da si ji bivšega moža ti prevzela.Njeno vedenje je bolno in najbolj slabo vpliva na punčko.Najbolje bo,da se je vsi trije čim bolj izogibate in se na njene provokacije ne odzivate.Oče hčerke bi pa lahko ukrepal in se potegnil zate,če se razmere ne bi umirile.

Vem da nisi to vprašala, pa vseeno….Moški bo odšel nazaj k ženi, slej ko prej!

bodi močna, naj te izpadi bivše žene ne spravijo s tira, saj s časoma se bo sprijaznila z dejstvom, da si nova partnerka . Na začetku je zelo težko, potrebno je veliko potrpljenja, veliko vlaganja v odnose – tako s partnerjem kot z otrokom in verjamem, da bosta s tamalo postali pravi prijateljici in boš , ko malo zraste njena zaveznica (pišem iz lastnih izkušenj – lahko bi ti opisala lastne izkušnje, pa bi bilo preveč….lahko pa mi pustiš mail, pa ti napišem kakšno …)

Lp,

In zakaj bi odšel ?

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

no, tole je res čist neumestno. Glede tega sem brez skrbi, ker vem da ne bo šel nazaj. Pa mimogrede ona ni več njegova žena.
Lp

Predlagam ti , da potrpiš. Če se bo to še dogajalo, se pogovori s partnerjem in potem bo na njemu, da nekaj ukrene. Vseskozi se pa zavedaj nečesa : otrok ni popolnoma nič kriv, premajhen je .

Mislim pa , da se bo njegova exa unesla…da potrebuje nekaj več časa, da se sprijazni z nastalo situacijo , tako z ločitvijo kot tudi z novo zvezo svojega bivšega moža.

Lep pozdrav,
Speedy

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Bivša žena mogoče se ne zaveda, da najbolj škodi svoji hčerki. Če jo bo tako hujskala še leta in leta, bo hčerka z leti ugotovila, kakšna je njena mama. Ne bo sovražila tebe, ampak bo pridobila neko distanco do lastne mame.

Tako je bilo pri meni. Starša sta se ločila, babica in dedek po očetu pa sta mi zmeraj govorila, kakšna je moja mama, da je ona kriva, da je njun zakon propadel itd. Seveda ko sem bila majhna, sem jima vse verjela in nekako sem “grdo gledela” mamo. Ko pa sem začela malo razmišljati s svojo glavo, sem ugotovila, kaj sta babica in dedek počela in nekako jima zelo zamerila za to. Še dandanes sem zmeraj zadržana do njiju.

na partnerju je da kaj naredi.če se ona ne unese,če ne naredi nič boš pa imela skozi probleme z njo,ker ona dva sta povezena preko otroka in to ne zgine čez noč,govorim iz lastnih izkušenj,nikoli več ne bi imela ločenca.Mogoče se grdo sliši ampak je res.

Meni se zdi nespametno da si tako hitro začela (že med ločitvenim postopkom) z moškim, ki ima otroka.
Še sploh, če je med vama bilo kaj, ko je bil še poročen, mislim da ne bosta dolgo srečna.
Jaz bi imela na tvojem mestu slabo vest da sem razdrkala družinico, ki bi mogoče rešila svoje težave.

Žuta kva pa ma to veze??
Jaz sem začela pred ločitvijo in sem danes srečno poročena.
Sanjaa, zakaj pa naj bi se vrnil?? Zato ker si tudi sama bivša žena in upaš ter sanjaš, da bo k tebi prišel nazaj?! Če se je ločeval je bil tisoč in en razlog za razdor veze, ne pa da bi se po letu vrnil nazaj, en je bil sigurno ta da jo ni več ljubil. Ne bluzi!
Hruška, moja izkušnja pa je da še danes po vseh teh letih ni čisto vse dobro z njene strani in sem jaz še vedno tisti “hudič”.

Kako pa veš, da jo mamica ščuva proti tebi? Dve in pol leti star otrok je še zelo majčken in je morda na začetku srečanja samo v zadregi in se te mora vsakič znova privaditi. Moj nečak je star toliko in nikoli, čeprav me vidi kar pogosto (najmanj 1x/14 dni), ne pride takoj k meni in se mi ne pusti prijeti kar nekaj časa. Po določenem času pa se razživi in je popolnoma drugačen, kakor prve minute.

Morda je deklica samo nezaupljiva do tebe, dokler se ne spomni, da se da s teboj lepo igrati.

Ja, Žuta, kaj pa ima to sploh veze. Sploh se mi ne da več razlagat pa pojasnjevat pa debatirat, ker mi grejo take pripombe kot je tvoja na živce. Tud jaz sem bila v vezi z vezanim, pa se je odločil za mene, zdaj sva skupaj, srečna, pa se požri če češ. Pa še neki, “razdrkane” družinice ni možno spet spravt skupi, na žalost.

Zdaj pa Hruški:

Jaz imam malo več sreče, ker je “bivša” itak mal zmešana, živčna, … tko da je njegova hčerkica raje pri meni in se zelo lepo razumemo vsi skupaj, imam jo zelo rada, danes spet pride in smo cel vikend skupi, komaj že čakam da jo spet vidim. Živim za te vikende, ko smo skupaj. Te pa mal potolažim, da si boljši človek kot je ona, ker to da “šuhta” malega otroka proti tebi ni nič drugega kot sebičnost in izkoriščanje majhne dušice za maščevanje bivšemu. Kriminal! Isto je pri meni, sam da je men lažje ker jo ima naštudirano. Lahko pa je tud to, da je mala mal razvajena, pa daj ji nekaj časa, da se nate privadi. Želim ti veliko sreče in da bi ti uspelo.

Cvetka

Nad 100 mnenj ti ni zadoščalo? A rabiš potrditev? Potegni iz vsega najpozitivnejše, ker recepta ne boš dobila nikjer, samo sama v sebi. lp

DZ ve se recimo iz besed, ko ti otrok reče, da te ne mara ker si uniču družino. Kdo ji to reče? V bistvu pa te ima nesebično rad, je pa zmeden.
Drugače pa je tudi logično, da je pri tebi tako saj je enkrat na 14 dni za takega malega otroka absolutno premalo, da bi s teboj vspostavil pristen odnos oče- otrok.
Cvetka v celoti se strinjam s tabo, kriminal je to ampak nimamo kaj če imamo na drugi strani kot praviš psihično motene osebnosti, ki jim ni nič do lastnega otroka ampak samo do maščevanja bivšemu možu.

Bodi prijazna z otrokom še naprej, njegov mama pa rabi čas, da bo to prebrodila. Zdi se mi, da delaš dobro, kakor delaš sedaj. Da ga razorožiš vsakič sproti, če je seveda kaj na temu, da ga mama šunta proti tebi. Morda bi ji bilo dobro nest ob kaki priložnosti štrudel? 🙂

A se res ne boš nikoli potolažila? In nehala upati?

BTW, tudi zdrkano družinco se da spet skup sestavt, nič ni nemogoče, tako da bi jaz tudi na to možnost računala.
Bivša žena je seveda strašno ljubosumna, rodila mu je tega otroka in sedaj se boji, da ji jo boš ti “prevzela”. Želim ti veliko potrpljenja in predvsem srčne kulture, s katero boš sčasoma gotovo rešila problem.
Vsem tistim, ki pljuvate prek bivših žena svojih ljubimcev, ki jih nazivate z živčnimi čarovnicami itd, pa naslednje: Morda pa boste sčasoma živčne babnice postale z njim tudi same!! Sploh pa, ko vam bo naštimal še kakega otroka in potem že med vašo nosečnostjo začel pogledovati po drugih kiklah!

Lep pozdrav!

Popolnoma se strinjam s tabo!!!

Jaz pa še mislim da ni mogoče svoje sreče graditi na nesreči nekoga drugega. In vse slabo se človeku v isti meri prej kot slej povrne nazaj.

Mogoče vam bodo take “amoralne” zveze razpadle šele čez 15 let …

Nehite me smejat prosim, zuta in ostale…

Kaj nic ne veste o statistikah o svetovnem prebivalstvu? Da je vec zensk kot moskih?

Torej po vasih logiki, tj FOREVER roke stran od moskih ki so v vezah ali pa loceni, vsaj 20% vseh zensk na tem svetu nikoli ne bo smelo imeti partnerja hehehehe.
Oziroma morajo cakati na vdovce, starcek tik pred smrtjo ali pa celo tvegati zapor, ker se morajo grebsti ze za male fantice, da bodo njihovi, ko odrastejo :)))

Tole zvestobo do konca ljudi so si zmislili taki drugacni verniki v boga in podobne svastarije.
Pac v real worldu ne gre tako.

Moja izkusnja? Tri so mi ze “spelale” tipa po tudi vec letih zveze. Sama sem tudi ze poskusila.
Ce lahko druge meni, torej lahka koncno tudi jaz drugim ne???

Veselo spreminjanje sveta naprej :))

Žal mi je da tako razmišljaš. Moških je dovolj za vse ženske in obratno. Za te stvari že narava poskrbi, ne se bat.
Od ločenih ni treba dat roke stran, ni pa fajn bit razlog za nekogaršnjo ločitev.
Pri zvezah brez otrok je pa le malo drugače, o teh jaz sploh nisem govorila.

Tkole da bo mir- jaz vam mojega odstopim – bil je ločen z dvem otrokoma , sedaj ima še enega z mano. Pa sem ga nagnala – zaradi podobnega razloga kot prva žena .
Kako je že una poslovica–volk dlako ne menja…

Nisem “razdrkala” družinice, ker kot sem že povedala, nisem bila razlog za ločitev. Spoznala sem ga med ločitvenim postopkom,nekaj tednov pozneje pa sva postala par.
Lp
Hruška

To da jo mamica “šunta”, vem ker mi mala sama pove. Z malo se vidimo vsak teden 1x in vsak drug vikend je pri nama, in mala je kar navezana name.
Naj še povem da se stvari urejajo, da je trenutno vse ok, upam sam da bo trajal
Lp
Hruška

Na oba foruma sem dla temo, ker sem hotela veliko različnih mnenj in sem jih tudi dobila. S pertnerjem se ful razumeva in glede njega nimam nikakršnih dvomov. Pač sem občutljiva in me prizadane, da nekdo k me sploh ne pozna govori o meni grdo. Sam opažam da mi gre vedno bl, čez en ušes not, čez druzga pa ven:)
Hvala vsem za mnenja

lP
Hruška

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close