Partner ne mara mojih otrok
Moji otroci hrepenijo po partnerjevi prisotnosti, ker so v prometni nesreči izgubili očeta.
Ko sem spoznala novega, sva se takoj ujela. Cela najina zveza je bila popolna, dokler ni spoznal mojih otrok. Od takrat se obnaša drugače.
Ne vem zakaj, ker ima tudi sam 2 sinova. Mojih si ne želi videti, še pozdravi jih ne, kadar pride na obisk. Kot da ne obstajajo.
Jaz imam 1 fanta in 2 hčerki dvojčici. Vedno ko pride priletijo in želijo pokazati izdelke iz šole, on pa jih pogleda, kot da je to najtežja stvar na svetu. Ne sodeluje.
Zelo ga mam rada, ampak tole je pa kr neki. Sploh ne štekam.. do mene pa je tako pozoren. Končno sem zaupala po vsem kar se je zgodilo.. zdaj pa to.
Sprijazni se. Vbistvu nihče ne mara tujih otrok, se pa znajo eni dobro pretvarjati oz. “igrati”. Tvoj sedanji partner ni med njimi, zato se obnaša kot v resnici čuti. Tvoji otroci so mu moteči, do njih nima nobenih čustev in ga ne zanimajo. Želi si tebe, brez njih. Vsakič, ko jih pogleda ima pred očmi bivšega partnerja, način kako sta jih naredila itd. Ga razumem, zato se žensk s prtljago izogibam.
ze samo ob branju so se mi otrocki v dno srca zasmilili… menjaj houdreta. clovek, ki ignorira tvojega otroka je no go! ignoranca sploh je no go v odnosih!
[/quote]
Ja, sam vem… samo ne vem zakaj sem se tako navezala nanj. Ja.. v teoriji.. pusti ga ok.. ampak.. tako težko je. Res potrebujem nekoga, ki bo razumel, da mi ji lahko. Tako težko je.. sama sem za vse. Načeloma mi nudi oporo, je tu zame.. kar se tiče otrok.. kot da so vsa moja partnerstva zakleta…
Sprijazni se. Vbistvu nihče ne mara tujih otrok, se pa znajo eni dobro pretvarjati oz. “igrati”. Tvoj sedanji partner ni med njimi, zato se obnaša kot v resnici čuti. Tvoji otroci so mu moteči, do njih nima nobenih čustev in ga ne zanimajo. Želi si tebe, brez njih. Vsakič, ko jih pogleda ima pred očmi bivšega partnerja, način kako sta jih naredila itd. Ga razumem, zato se žensk s prtljago izogibam.
[/quote]
Resno?? Tako moški razmišljate? Samo ti otroci niso nič krivi.. kaj potem naj vse matere, ki so ločene otroke dajo v rejništvo, da bo partner srečen???
a se je ata ponesrečil z motorjem? Ker se spomnim ene take nesreče, že kar nekaj let nazaj.
Tale moški enostavno ni pripravljen na to, da bi kar naenkrat postal oče 5 otrokom.
ne morem presoditi kaj je bolj normalno, da se on ne more v trenutku postaviti v vlogo očeta ali to, da ti misliš, da bo to kar s čarobno palčko prišlo, še bolj pa je nenavadno, da otroci kar tako zamenjajo očeta z nekim tujcem.
Pripeljat nekega moškega v družino s tremi majhnimi otroci ni kar tako in zahteva veliko energije, volje in soočanja z novo realnostjo. Kot dva odrasla osebka z otroci bi se morala tega zavedati in delati na tem, preden otrokom predstaviš novega ljubimca in tudi potem vsak dan.
Popolna zveza je zame, da me moški razvaja in me podpira, jaz pa mu nudim enako nazaj. Pogovarjala sva se v pozne večere.. skupaj nazdravljala na lepšo prihodnost.. zdelo se je, da me razume in občuduje. Dal mi je vedeti, da je tukaj zame.. in to me je pomirilo. Vse kar rabim je objem in varnost. Zato sem se tako zagrela zanj… ker je enostavno zgledalo, kot da me razume. Oba brez partnerjev, sicer on ločen, ampak okej. In zdaj mi je težko. Sicer pa je vedel, da imam otroke. Že takrat mi je dal vedeti, da ni “človek otrok”… pa si nisem mislila, da bo tako.
Popolna zveza je zame, da me moški razvaja in me podpira, jaz pa mu nudim enako nazaj. Pogovarjala sva se v pozne večere.. skupaj nazdravljala na lepšo prihodnost.. zdelo se je, da me razume in občuduje. Dal mi je vedeti, da je tukaj zame.. in to me je pomirilo. Vse kar rabim je objem in varnost. Zato sem se tako zagrela zanj… ker je enostavno zgledalo, kot da me razume. Oba brez partnerjev, sicer on ločen, ampak okej. In zdaj mi je težko. Sicer pa je vedel, da imam otroke. Že takrat mi je dal vedeti, da ni “človek otrok”… pa si nisem mislila, da bo tako.
[/quote]
oprosti, ampak to je zelo otročji pogled na vezo. bistvo veze ni razvajanje partnerja, vsaj zrele veze ne. skupaj si 30 let, verjemi, da po par letih konstantnega razvajanja NI. to traja zgolj v obdobju zaljubljenosti. VERJEMI, čez dve leti ne bosta vsak drugi večer nazdravljala skupni prihodnosti
prava veza je med drugim tudi to, da se potrudiš za partnerja glede tega, kar je partnerju pomembno.
če v vezi iščeš razvajanje, potem stopaš v vezo iz svojega otroškega jaza, ne pa odraslega
oprosti, ampak to je zelo otročji pogled na vezo. bistvo veze ni razvajanje partnerja, vsaj zrele veze ne. skupaj si 30 let, verjemi, da po par letih konstantnega razvajanja NI. to traja zgolj v obdobju zaljubljenosti. VERJEMI, čez dve leti ne bosta vsak drugi večer nazdravljala skupni prihodnosti
prava veza je med drugim tudi to, da se potrudiš za partnerja glede tega, kar je partnerju pomembno.
če v vezi iščeš razvajanje, potem stopaš v vezo iz svojega otroškega jaza, ne pa odraslega
[/quote]
Razumem, kaj hočeš povedat.. ni pa treba bit nesramn/a. Jaz sem se pripravljena trudit…
Kako izdelke iz šole, če pa ne hodijo v šolo?
Drugače te pa dejansko ne štekam. Razume se, da so tvoji otroci še razmeroma majhni, ker en najstnik v 7. razredu ne bi letal nekemu tujemu moškemu kazat risbic. Govoriš tudi, da so vse tvoje zveze (torej množina) zaklete … torej jih je bilo v zadnjem času več? Se ti ne zdi, da mogoče malo prehitevaš? Koliko časa pa je sploh minilo od partnerjeve smrti?
In še, če imaš tri (3) otroke in ti tip naravnost pove, da ni lih očetovski tip, se zahvališ za sodelovanje, ne pa, da nazdravljaš na prihodnost. Če si stara 21, ti je še kaj oproščeno, ampak pri tvojih letih, da si tako trapasta – daj prosi starše, da ti izberejo partnerja, ker ti sama očitno nimaš tega kompasa.
Razumem, kaj hočeš povedat.. ni pa treba bit nesramn/a. Jaz sem se pripravljena trudit…
[/quote]
ne vem, kaj misliš pod nesramnostjo
otroški jaz je čisto psihološki izraz iz transakcijske psihologije. nisem te s tem hotela nič žalit.
želja po razvajanju izhaja iz otroka….
Ego stanja
Osebnost je sestavljena iz treh osnovnih stanj jaza, ki jih je Berne poimenoval Odrasli, Starš in Otrok. Kadar se vedemo, razmišljamo in čutimo kot takrat, ko smo bili otroci, pravimo da smo v ego stanju Otroka. Kadar se vedemo, razmišljamo in čutimo na način, ki smo ga prevzeli od svojih Staršev ali starševskih figur, pravimo da smo v ego stanju Starša. Kadar pa se vedemo, razmišljamo in čutimo na način, ki je neposreden odgovor na situacijo tukaj in sedaj ter pri tem uporabljamo spretnosti odrasle osebe, pravimo da smo v ego stanju Odraslega. Analiza različnih ego stanj posameznika pripomore k razumevanju osebnostne strukture in komunikacije.
[/quote]
no, torej, karte je položil na mizo, domnevno se mu z vzgojo res majhnih otrok ne da; sori, se res po drugi strani postavlaj vprašanja, kako se ti ob tako rani starosti otrok “znese” ukvarjati s partnerstvom …
Resno?? Tako moški razmišljate? Samo ti otroci niso nič krivi.. kaj potem naj vse matere, ki so ločene otroke dajo v rejništvo, da bo partner srečen???
[/quote]
Ne rabiš jih dat v skrbništvo, se boš pa mogla sprijaznit, da moškemu mladiči tujega moškega niso zanimivi. In ta v tej zgodbi se točno tako obnaša. In to je normalno. Potem imaš pa še “moške” papke, ki v zameno za luknjo kao sprejmejo tuje otroke. 🙂 Alfa samci jih ne sprejmejo nikoli.
Forum je zaprt za komentiranje.