Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija particioniranje velikega diska

particioniranje velikega diska

Zdravo.

Samo particioniranje sem delal že s prastarim Fdisk-om, kasneje sem pričel uporabljati Partition Magic (v8.0), ki je za moje pojme izjemno orodje in se da z njim narediti res veliko in zaenkrat nimam kakih slabih izkušenj.
No, pred kratkim pa sem si nabavil 1,5TB externi disk, ki ima poleg USB20 tudi Esata port. Disk je super, preko Esata zapisuje tudi do 70MBps. V glavnem, formatiral ga nisem, ker je že kot tak prišel formatiran v NTFS ter z nekaj naložene programske opreme. Sj ni panike, le prišel sem na idejo, da bi nekaj deset GB tega diska prtvoril v FAT32, ker bi ga potem lahko priklopil na DVD enoto in si prek te iz diska pogledal kak film. Problem pa je v tem, da mi partition magic ta disk (particijo) označi kot “Bad” in je posledičnotido noče spreminjat, niti ne predlaga kakega morebitnega popravka v ROOT-u tega diska ali kaj podobnega. Predvidevam, da ga moti sama “ogromnost” tega diska ali pa morebiti zaradi USB vmesnika.. Ne vem. V glavnem, zanima me kako podobno orodje, s katerim bi si spremenil to particijo. Diska imam uporabljenega slabo tretjino, torej je prostora za novo malo FAT32 particijo povsem dovolj.

Katero orodje oz. kateri postopek mi svetujete za ta poseg?

Hvala!

Na tvojem mestu bi naredil nekako naslednje:

– zmanjšal obstoječo particijo za toliko, kot bi rad imel particijo za fat32
– v windows okolju pa potem kreiraš novo particijo in jo formatiraš kot fat32

nič kaj ne bi kompliciral, če imaš pa win7 pa lahko vse skupaj narediš brez PM.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Tudi meni je Partition Magic nagajal, ker sem imel zunanji disk priklopljen preko USB.
Nato sem uporabil Paragon Partition Manager, ki teh težav nima in dela z USB diski brezhibno!
Morda bo tako tudi v tvojem primeru (priklop preko ESATA).

LP
Dare

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close