Najdi forum

parmezan

Pozdravljeni!
Za darilo nameravam prijateljici izpolniti ze pred meseci nenamerno izreceno zeljo. Zeli si strgalnik za parmezan. Pa ne vem, je to kar navaden “ribezen”, ali obstaja strgalnik prav posebej za parmezan?
In se to: Kje se da kupiti kos pravega parmezana?
Hvala za odgovore!
N.

Mi imamo “tapravega”. Mislim, ni navaden strgalnik, je taka valjasta posodiva; zgoraj je prostor, kamor daš sir, spodaj pa okrogel rezalnik. Z vrtenjem zgornjega dela strgaš potem parmezan.
Kupljen je bil pa po mojem v italiji, oz. smo ga dobili ob nakupu parmezana.

pravi parmezan dobiš na oddelku sirov v kakem večjem marketu, ni pa niti pod razno poceni 🙂
za strgalnik pa ne vem, morda v kakšni trgovini s tovrstnimi darili – Tisoč in en dar …

se opravičujem, da bom izrabila še tvoj post za svoje namene – imamo okoli 250 g parmezana, ki ga moramo porabili do 2.12. (vakuumsko pakirane kocke), ker toliko pašte ne bomo pojedli v tako kratkem času – imate kakšno idejo, ki potrebuje večje količine parmezana?

Babiiiiii!
🙂
T.

Parmezan lahko uporabiš pri lasagni, kanelonih, v bešamel kremi, posuješ riž, jaz, ko delam rižoto dam košček celega parmezana (ponavadi skorjo) v riž. I meniten okus. ipd. Tudi če je rok do 2.12.2004 bodi prepričana, da sigurno ne bo takrat za proč. LP Silvia

Hej!

Silvia ti je ze veliko nastela. Sama ga dodajam se v zelenjavne juhe, v spinaco, blitvo, na brokole, na dusen sladki janez, ki ga pripravim s petersiljem in cesnom – ne rabis zraven krompirja:))…, celo v pire krompir sem ga ze vmesala, v polptete, da o zelenjavnih,kosmicevih polpetah ne govorim; vsemu da polnejsi okus.
Ko se enkrat navadis nanj, brez skoraj ne mores. Pazi samo, da hrano nekoliko manj solis.

Da imate Gasperja – kolumnista- je pa tako lepo.
Vcasih clovek v srcu kaj obcuti in ne zna tega povedati…Gasper pa ima to krasno sposobnost, da se zate pove, lepo, preprosto in ganljivo.

Ko sem prvic prebrala prispevek, sem takoj poklicala njegovo mamo in se veselila z njo. Rada imam tega fanta. Njegova popotna torba je zame zakon in je ne zamudim.

Imej lep dan Babi

Hej!

Teh ribeznov je veliko, tudi elektricnih. Verjetno se pa vsak navadi na enega, ki se mu zdi najboljsi. Imam zelo preprostega ( samo ena malce uvita rostfraj plosca z rocajem) in krasno riba. Vsec so mi tudi tisti, kjer se sir nabira v skatli. Necak je po noni podedoval okroglo jekleno posodico, katere pokrov je ribezen. S sirom samo vodoravno krozis po njem in v posodi se nabira sir. Ce ne bi bila s svojim zadovoljna, bi si omislila takega.

Imela sem pa enega, ki je imel vec strani za razlicne debeline, ki je bil zanic in sem ga zagnala. Material je pomemben, kot pri nozih.Na to bodi pozorna.
Tudi taki iz kvalitetne plastike so v redu. Ima ga sestra ze nekaj let.
Pri Mullerju sem jih tudi videla, kovinski, kvalitetni.

Lp Babi

Lahko narediš kocke s parmezanom in gresom za v juho. Enkrat sem jih naredila in so super, ker lahko dolgo stojijo. Mislim, da je recept nekje na netu, ne spomnim se točno, kako se jih naredi. Gres, parmezan, pa verjetno jajca zmešaš, razporediš po pekaču in spečeš. Potem to narežeš na majhne kocke in zakuhaš v juho. Ker je suho (pečeno), je dolgo obstojno.

In kar na kocke narezan parmezan, ki se ga je s kruhom, suhimi -v olju vlozenimi paradizniki in olivami — za malico.Ni boljsega sira.

Tele kocke za na juho je pa super. Ce se kdo spomni natancno recepta, bo dobrodosel; drugace bom pa improvizirala. Lp

podobnega smo imeli tudi mi. je ze nekaj casa “pokojni” 🙂 sedaj najveckrat strgamo parmezan kar na “ribezn”…kakor komu pase. moz in hci ponavadi na “tamajhno”, jaz imam rada malo vecje koscke…)
sicer pa parmezan uporabljamo za razne testenine /makarone, rezance…/ , njoke, vampe,… najbolsi se nam zdi reggiano, tudi grana padano je o.k.. lp petra

Sem prvic postavila vprasanje na forumu in sem navdusena nad vaso efektivnostjo. Brzina je vasa vrlina! 😉
Hvala vsem!

Tatanka, bolje, da svojo prijateljico vprašaš, ali si želi navaden kovinski strgalnik ali električnega – sama imam električnega Gratti Ariette in se z njim zelo zadovoljna.

Mislim,da ste iskali tole:

Lep pozdrav vsem!

Hej, Simis! Najlepsa hvala za ekspeditivnost . Danes bom to udejanila, verjetno brez sunke. Ostalo pa shranila v zamrzovalniku.
Lep pozdrav Babi

dobra ideja, s tem da bom za kocke raje porabila kus kus namesto običajnega zdroba
T.

Če niste porabili vsega parmezana, ga lahko spraviš tudi v zmrzovalnik. Tako imaš parmezan vedno pri roki. Pa še nekaj: zmrznjen parmezan se lepo nariba in medtem , ko se kuha pašta , se tudi odtaja.

Lep pozdrav
Baška

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close