Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Parkirišče, škoda

Parkirišče, škoda

Me zanima, kako prepričati cenilca, da se mi je v avto nekdo “zaletel” v času, ko je bil avto parkiran? Škoda je namreč v resnici nastala, ko sem “zahaklala” eno betonsko kocko, ki je bila tako nizko, da je sploh nisem videla, tako, da je avto vdrt in opraskan na boku. Ker v nasprotnem primeru mi gre 1% za popravilo, t.j.cca.32.000SIT!

joj, tudi mene to zanima. Pa si že dala poslikat policajem? Za uveljavljanje kaska moraš, sicer lahko komplicirajo. Jaz imam zj….prag, sm nekam nasedu, pa tud ne vem kako.

Za uveljavljanje kaska na parkirišču vsaj pri Triglavu in ZM ni treba policajev. Vsako leto namreč popravljan udrtine in odgrnine, ki mi jih prijazni ljudje s preširokimi vrati puščajo ob straneh mojega avtomobila.

Na Slovenici ti najprej to rečejo, vsaj do pred kratkim je bilo tako, ko je kolega nekdo v vrata. Najprej je moral na policijo.

Eh…ni čudno, da zavarovalnice tako dobro živijo.
Seveda, da vam bodo poskušali prodati vse sorte (tudi meni so), vendar morate vztrajati pri svoji zgodbi in VAM MORAJO PRIZNATI!
To vem iz osebnih izkušenj, iz izkušenj staršev, kolegov itd., ker vam ne morejo dokazati, da ste to vi naredili!
Če pa ne popuščajo, jim samo zagrozite s tožbo preko vašega odvetnika in sem skoraj 100%, da vam bodo priznali.
Drugo vprašanje pa je, ali se vam uveljavljanje tako “majhne” škode sploh izplača zaradi bonitete.
Pa ne pustite se! Vso srečo! 🙂

Hvala Marko za to pojasnilo, razmišljam, če bi rekla, da je bilo to povzročeno na gradbišču, ker očitno je ,da je od betona in ne od avta…Upam, da bo šlo skoz ….

Če boš rekla, da te je en z avtom zadel, mora pač tudi poškodba bit taka, da bi blo lahko res.
če maš pa prag vdrt, ali kaj podobnega…so to take poškodbe, ki jih praktično ne more povzročiti drug avto! In v takem primeru te lahko na laži ujamejo.

vse je odvisno od vrste poškodbe in sledi…

no, pavliha to, kar si napisal ne bo držalo. pa tudi logično ni.
zavarovalnice ne krijejo samo poškodbe, ki jih povzroči avto!
kako lahko zavarovalnica dokaže, da je nekdo sam udaril avto in ne da mu ga je recimo nekdo udaril s cevjo ali čim podobnim?!
ne morejo!
res pa je, da, če že poveste kaj se je zgodilo, je nujno da to ustreza poškodbi.
zato vedno, ko niste sigurni povejte, DA NE VESTE KAJ SE JE ZGODILO;
da ste avto pustili na parkirišču čez noč in naslednji dan zjutraj, ko ste ga pogledali je bil poškodovan.
zavarovalnica vam bo morala z odločnim nastopom in po potrebi z grožnjo tožbe izplačati.
to, kar pišem vem iz osebnih izkušenj in izkušenj prenekaterih ljudi.

New Report

Close