Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Parkiranje na Dunaju

Parkiranje na Dunaju

Zanima me, kje na Dunaju je cenovno ugodno in varno parkiranje v bližini centra? Ali imajo hostli na Dunaju svoja lastna parkirišča? Kakšne so vaše izkušnje s tem?

Kdaj pa misliš iti na Dunaj? Se ti lahko pridrožim?

Nekateri hostli imajo svoje parkirišče, načeloma pa ne. So pa večinoma malo izven centra mesta, pa lahko parkiraš v kaki ulici tam okoli. Najboljš da jih pokličeš, ali pa verjetno se itak hvalijo na www.

Vendar bodi izredno pazljiv. Js sem bil gor prejsnji teden in cez vikend in so mi v petek zvecer obesili lisice, ker sem parkiral tam kjer ne bi smel…in to ni bil pločnik, prehod za pešce ipd. apa čisto navaden boks, ki je bil rezerviran za nekoga. Znaka se ni videlo, ura je bila okoli 23:00 v četrtek, kraj je bil sredi ničesar, pa še polno boksov je bilo tam okoli praznih. Jaz sem pač parkiral v prvega prostega.

No, in končni rezultat: 70 € in še ti basterji policajski niso hotelei niti malo zglihat za revnega turista.

Tako da pazi, kje parkiraš, ker tujcem radi dajo lisice, kajti v nasprotnem primeru bi spizdili ko šus iz njihove države. Zelo dobro poglej znake tudi iz druge strani.

Je pa lep Dunaj, to pa ni kaj…priporočam večerni/nočni obisk kafiča v stoplnici točno nasproti Štefanove cerkve (na trgu samo poglej gor in videl/a boš stekleno fasado…). Razgled je fenomenalen, cene pa ultra fensi. Ampak nihče pa ne teži, če samo stojiš in gledaš.

Pa veliko užitkov!

Za Zverinico se vedno najde prostor!
…okoli novega leta

2 Matjaz; hvala za uporabne informacije!

Torej naj parkiram v hiši in dam xxx $ ? Koliko pa je $/dan, ali kdo ve?

Pa se ena stvar je…

… jaz sem tudi bil na Dunaju prejsnji teden in so mi povedali, slovenski studentje, ki studirajo tam, da po novem imajo Avstijci in Slovenci dogovor, da tudi v primeru da ne dobis lisic, ampak samo navadno kazen, jo placaj in ne vrzi stran, ker le-to od tebe lahko terjajo tudi v Sloveniji. Do pred kratkim to ni bilo mozno. Ja tudi to je priblizevanje EU 🙂

Za garazno hiso ne vem, a mi smo parkirali v centru, kjer v kioskih kupis parkirne listke in te pride listek za uro in pol 1.20 eura.

Dunaj je nas 🙂

Lp

pakec: dvomim, da lahko izsilijo, da ti plačaš kazen za prekršek, storjen v tujini (če oni vztrajajo do konca, Slovenija ne izroča državljanov :)). EU kot gospodarska povezava ne vpliva na kazensko politiko posameznih držav. In nenazadnje, na prihodke pa se ti tudi ne morejo obesit…

pikec, zadeve so dosti bolj enostavne

Odkar je schengenska meja, je cela evropa enoten računalniški prostor

Poleg tega si v računalnik – še pred schengenom – vpišejo registersko številko avta, ki je naredil prekršek. Ob naslednjem vstopu pač “zaplenijo” avto. Naj ga pride iskat tisti, ki ga je ta dan vozil, ali pa plačaj ti kot trenutni šofer in izterjaj od onega. Velja za avstrijo, drugje tega nisem preizkusil.

to se mi je že zgodilo.

lp

bv

Ja, tole s temi kaznimi je pa res.
Žena mojega sodelavca je “spizdila”, ko je dobila listek za nepravilno prakiranje nekje v Grazu. Itak, kaj pa drugega.
Minilo je skoraj 2 leti, vmes je bila že večkrat v Avstriji, nekega lepega dne pa so jo na njihovi meji postavili na stran in je morala plačati kazen za parkiranje, stroške postopka in vseh poskusov izterjav (baje so probali nekajkrat poslati listek preko našega zunanjega ministrstva do nje) in pa še zamudne obresti.

Ne vem na pamet, ampak tisto parkiranje jo je stalo 200 ali 300 €.

Bemti, unih starih dobri casov ni vec, smrk.

Parkiranje na Dunaju je enostavno. V srediscu mesta mrgoli parkirnih his, le zastonj niso (2.35EUR/uro). Zastonj se da parkirati na severni strani Westbanhofa, kjer so tudi cenejsa prenocisca. Ce te ne moti prisotnost Turkov in juznjakov nasploh. Mene ni…
lp,
Imre

S parkiranjem na Dunaju je takole:

ves center Dunaja, torej vsi okraji znotraj Gürtl-a sodijo v tako imenovano “Kurzparkzone”, kar pomeni, da je parkiranje na vseh (vseh!) ulicah med Gürtl-om in Ring-om ter znotraj Ring-a potrebno placati (parkirni listki) in najdaljsi mozen cas parkiranja je 90 minut. To velja od ponedeljka do petka od 08:00 do 19:00. Ponoci ter cez vikend se lahko na ulicah parkirara zastonj.
Ampak na Dunaju ni problem dobiti zastonj parkirnega mesta. Na zunanji strani Gürtl-a, (npr. 15., 16, 17. Bezirk) je parkiranje neomejeno dovoljeno oziroma ponekod delno omejeno (nekatere ulice sodijo ze v “Kurzparkzone”). Kako vemo, kje lahko parkiramo??? Ce takoj za kriziscem na izbrani strani ceste ni nobenega znaka, ki bi parkiranje prepovedoval, potem je parkiranje dovoljeno.
Za tiste, ki pa zelite parkirati v centru, so edina varianta parkirne hise, ki so na Dunaju zelo drage. 24-urno parkiranje v parkirni hisi stane od 20 do 35 EUR, 1 ura parkiranja med 2,20 in 3,60 EUR.

Lep pozdrav,
Pepson

Če potujete slučajno iz dunajskega letališča Schwechat, se splača parkirat pri Mazur v bližini letališča. Cene za daljša parkiranja so do 60 % nižja kot v samih avtogaražah na letališču. Od Mazura vozi brezplačen bus vsakih nekaj minut do letališča! Telefon je 01/707 25 15.

matjaz: to sem hotel povedati. Da dokler ne grem v Avstrijo s ta istim avtom oz. registracijo, mi nic ne morejo. No, bunim se zaradi tega, ker sem staknil listek za napacno parkiranje. Na sreco sem s tem avtom sel prvic v Avstrijo, ker slucajno drugega ni blo pri hisi. Tak da od zdaj naprej s tem avtom oz. registrsko tablico pac vec ne grem. Itako pa bomo pocasi dobli nove registrske :)))))

Kaj ces, se pac zgodi sranje…

Zdravo, Ogrska! 🙂

Glede na to, da je parkiranje na Dunaju kar zasoljeno, ti predlagam prevoz z vlakom.
Tu imaš primer za 4 osebe – popust na skupino, ki odpotujejo v npr. v četrtek in se vračajo v nedeljo (ne prej kot prvo soboto, drugače pa je vseeno kdaj).

ODHODI IZ LJ: 5.55, 8.30, 10.08, 12.05, 15.45, 16.00 (preko Villacha)
ODHODI IZ DUNAJA: 6.57, 7.57, 10.57, 15.57, 16.57 (preko Villacha)
Povratna karta za 4 osebe stane približno 31.000 SIT.

Ker verjetno ne želiš zgubljati dneva na vlaku ti priporočam sicer nekoliko dražjo, a časovno nekoliko boljšo varjanto:
ODHOD IZ LJ: 23.30 prihod na Dunaj 8.05 (preko Salzburga)
ODHOD IZ DUNAJA: 21.23 prihod v Lj 5.51 (preko Salzburga)
Povratna karta za 4 osebe stane 42.800 SIT.

So pa povezave zelo različne, tako da potovanje lahko traja 5 ur in 32 min, lahko pa tudi 9 ur in 51 min.
Če imaš še kakšno vprašanje , piši!

Praviš. da je za zverinice vedno prostor??? Pa veš, da zverinice rade grizejo??? Se nič ne bojiš 🙂

Zverinica, lepo si se potrudila! Morda bi bilo res tokrat pametno pustiti avto doma (saj je 130 km/vsak dan več kot preveč!) in se prepustiti udobju vlaka. In določene skrbi odpadejo.

ps. …potem bom pa jaz, ZVER, ugriznil nazaj!! 😉

:-)))))

grrrrr…. , tu bi se še našlo kaj zame…. ko že se zver(inice) ljubezensko osvajajo med seboj 😉
… a je še kakšen majhen prostor v avtu??

Panda parking je ugodno parkirisce na letaliscu Dunaj. Je 3 min 3 km od letalisca in imajo lasten prevoz v obe smeri.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close