parjeno testo
Pozdravljena anja!
Za štruklje tudi jaz uporabljam vlečeno testo, Prvič slišim, da se v ta namen uporablja tudi paljeno testo. Kakorkoli že ali za kakroli že potrebuješ parjeno testo ti pošiljam tale receptek:
10 žlic vode, 7 dkg masla – dam na štedilnik, da zavre. Ko to zavre dodam oziroma vmešam v to 10 dag moke (dodam ščepec pecilnega praška :))), in to mešam na rahlem ognju, da se sprime v kepo. Potem ogenj ugasnem (kuham na plinu) v testo pa dam tri jajčka fino razmešam – najprej je pocasto, a z mešanjem potem dobim lepo testo. Tako pripravljeno testo nabrizgam na s peki papirjem obložen pekač in pečem princeskine krofe. Najprej pri visoki temperaturi – da se dvignejo, in potem na malce nižji, da se zgolj sušijo in obdržijo obliko. S prakso sem ugotovila, da najbolj gredo v promet princeske, ki so tako velike, da jih daš enkrat v usta.
Eksperimentiraj brez strahu in nam poročaj o tvojih kuharskih podvigih :))
Pa-pa!
Tajna
Kaj pa če je mislila kvašeno testo za štruklje, ki se jih potem kuha v pari? Take sem jedla na nekem kmečkem turizmu v Polhograjskih dolomitih – videti so bili kot potica brez skorje, politi z medom in zelooo dobri.
Nekako si ne predstavljam da bi iz tistega poca, ki se mu reče testo za princeske ratali kakšni spodobni štruklji.
lp tinca
Paljeno testo uporabim za cmoke. Recept je na vrečki od ostre moke.
Gre pa takole : mleko ali vodo zavreš cca 1/2 l dodaš malo masla posoliš in zakuhaš 25 dag ostre moke. Kuhaš na majhnem ognju tako dolgo, da moke ne vidiš več. To je caa 2 minuti. Potem ohladim in v ohlajeno dodam
1 jajce in zmesimo v gladko testo. Iz tega testa naredim cmoke in jih kuham 10 minut.
Forum je zaprt za komentiranje.