Pariz
pozdravljeni.
v kratkem planiram izlet v pariz. odločila sem se da si ga organiziram sama. izbrala sem letalo, rezervirala karte. spremljala sem tudi cene hotelov na booking.com, sedaj še me čaka rezervacija.
Kje lahko dobim kakšne zemljevide, karte Pariza z znamenitostmi in podzemnih železnic?
Kje naj izberem hotel? ali kdo lahko priporoča kakšen hotel?
Ali naj kupim museum pass?
Kaj priporočate za ogled?
Kje lahko dobim odpiralne čase muzejov, eiffel-ovega stolpa,…?
Še kakšni nasveti za na pot bi bili dobrodošli, tudi od tistih ki niste bili v parizu ampak ste si sami organizirali potovanje.
Hvala in lep pozdrav vsem 🙂
V Parizu sem bila kakih 15 let nazaj, tako da kakih konkretnih nasvetov ne morem dat.
Potujem pa precej po evropskih mestih v lastni organizaciji.
Kar se zemljevidov mest tiče, jih v večini mest zadnja leta zastonj dobiš po kakšnih turističnih uradih, hotelih … Če ne, jih imajo v vsaki trafiki. Za podzemno ga najbrž tud tam dobiš. Je pa tega ogromno na internetu, mogoče si za prvo silo kaj sprintaš. Pa stopiš do knjižnice, se tudi dobi veliko turistično-popotniške literature.
Hotel skušam jaz najti čimbolj v centru mesta, tudi če je malenkost dražji (pa se tudi najdejo ugodne cene), da se mi ni treba vozit v mesto. Če že malo ven, pa da je čimbližje metroju ali pa avtobusu.
Sama vedno vzamem “pass” oziroma “card” z vključenimi čimveč znamenitostmi, ponekod so vključeni tudi prevozi pa še kaj. Ker hodim okoli z namenom, da si res ogledam čimveč stvari. In za take primere se splača. Je tudi vse na internetu in lahko sama pogledaš, koliko kaj stane.
Kaj si ogledat, je pa čisto odvisno od tega, kaj te zanima. Malo pobrskaj po internetu, več ali manj so na vseh spletnih straneh mest “must see” ali “top10” – če boš izbirala oglede po tem ključu. Odpiralne čase muzejev, cene in še veliko drugega najdeš na internetu.
Tule npr. za Eifflov stolp:
Je pa seveda potrebno si vzet nekaj časa in klikat, klikat …
Živjo!
Tudi jaz se odpravljam v Pariz, ampak aprila. A greš iz Ljubljane? Koliko prej si pa rezervirala letalsko karto? Jaz spremljam cene in nameravam kmalu rezervirati, ker dvomim, da bodo ceneje.
Jaz nameravam vzeti kakšen vodnik po Parizu, je tam vse lepo opisano.
Ko sem bila pred meseci v Londonu, sem na ta način raziskovala mesto in je blo super.:) Noter so tudi zemljevidi.
Si se že odločila glede hotela? Jaz se za zdaj nagibam, da bi šla v Ibis. Kaj pa ti?
Lepo se imejte, lp
Francoz, hvala v mojem imenu 🙂
Včeraj sem rezervirala letalsko, zdaj pa bi rada v kratkem še hotel rezervirala, tako da je tvoj odgovor dobrodošel.:)
Bom pogledala lokacijo, če je v bližini podzemna, je skoraj vseeno kje v Parizu je hotel.
Nekaj sem gledala Ibis – se mi zdijo cene tudi kar solidne.
Lp
V Franciji obstaja tudi veriga budget hotelov, ki se imenuje Premiere Classe.
Mi smo lani spali v enem, samo ne v Parizu. Če rabiš hotel samo za prespati je čisto OK. Sobe so majhne, a čiste.
Forum je zaprt za komentiranje.