Pari brez otrok – kako se imate, kako se počutite?
Čisto okej.
Pravzaprav ne štejem več, kolikokrat sem v zadnjih dveh letih rekla, da še dobro, da nimam otrok, ko sem spremljala dogajanje v šolah, pa pomanjkanje pediatrov, pedopsihiatrov, ortodontov, da o perspektivi, ki naj bi jo imeli mladi, ne govorim.
Potrebe, da neznancem na forumu razlagam, zakaj sem se tako odločila, pa nimam.
Jaz pa priznam, da sem nevoščljiva parom brez otrok. Tistim, ki nimajo otrok, ker jih niso želeli. Ne tistim, ki bi jih imeli pa jih ne morejo imet.
Poznam en par, ki mu gre res fajn. Zelo se razumeta, vsako leto na dolg dopust, pogosto na drugo celino. Oba imate hobije, nekaj tudi skupnih. Ko nje ni zraven, on vedno lepo govori o njej. Starost nad 60 pa se očitno še vedno fajn razumeta. Tako bi jaz živela.
sem jim nevoščljiva, 14.02.2022 ob 17:35
Jaz pa priznam, da sem nevoščljiva parom brez otrok. Tistim, ki nimajo otrok, ker jih niso želeli. Ne tistim, ki bi jih imeli pa jih ne morejo imet.
Poznam en par, ki mu gre res fajn. Zelo se razumeta, vsako leto na dolg dopust, pogosto na drugo celino. Oba imate hobije, nekaj tudi skupnih. Ko nje ni zraven, on vedno lepo govori o njej. Starost nad 60 pa se očitno še vedno fajn razumeta. Tako bi jaz živela.
In kaj imata starini od dopustov?
pari brez otrok, 14.02.2022 ob 23:02
Ja…in potem so brez otrok.
Kot Peter Grašo in Daniela.Srečna in zadovoljna.
Dokler on ne najde mlajše, naredita otroka, se poročita in živita družinsko življenje.
Ona druga pa ostane sama.
Brez moža in brez otrok.
Tko je to.
Super! Zakaj vprašaš?
Da ne bova imela otrok, se nisva zavestno odločila, ampak se pač nisva zavestno odločila, da bi jih imela, ni bilo časa in volje, kontracepcijo sva znala uporabljat.
Pogrešam jih ne. Res me pa tudi čisto nič ne zanima, kaj bo človeštvo po moji smrti, čeprav sumim, da bo otrok čisto dovolj, če ne celo preveč, tudi brez mojega.
Hehehe, 14.02.2022 ob 17:40
In kaj imata starini od dopustov?
Na dopust ne greš zaradi mladega telesa, ampak zato, da se sprostiš in uživaš. Ni važno koliko si star,da si z nekom v paru, ampak kako se z njim razumeš. Če se dva dobro razumeta, je to neprecenljivo. Otroci so ponavadi ovira, ker vedno nekaj težijo ali pa se zabubijo za svoj telefon, skratka so v svojem svetu. Ne vem, če so samski pari na počitnicah za karkoli prikrajšani.
Hmmmm no, 15.02.2022 ob 05:58
Kaj bi pa bil brez otrok? Pozabljen stric, suha veja .
Strici in tetke brez otrok vsaj nimajo nekih pričakovanj, da se jih nekdo “mora” spomniti, z razliko od staršev, ki to lahko celo zahtevajo od svojih otrok, hkrati imajo celo življenje skrb za otroke, ki se večinoma obrnejo na starše po pomoč, redki so otroci, ki nudijo pomoč staršem, ponavadi otroci samo zahtevajo, dajo pa bolj malo, imajo pač svoje življenje in druge prioritete v življenju.
HALOŽANKA, 15.02.2022 ob 07:11
Ljudje si zahebejo življenje z otroci, ali brez. Celo bolje je, če si zadeve “z imeti ali ne otroke”, pravočasno razjasnite. Manj vpletenih, manj trpljenja in zahebenih duš.
Življenje naj bo lepo za vse, če je le to mogoče. Zakaj bi moralo biti vprašanje imeti ali neimeti otrok pogoj za lepo življenje? V vsaki življenski situaciji je lahko lepo. Vedno so prednosti in slabosti vsake situacije in prav je tako.
Ker nimam želje 20 let služit drugemu človeku v vseh aspektih mojega življenja. Komur je to poslanstvo super, nekateri imamo kot poslanstvo še kaj drugega kot samo razmnoževanje. Kljub temu imava z možem zagotovo več razmnoževalnih aktivnosti kot marsikater par z otrokom tako da… Midva imava to razčiščeno že dolgo, če si bo pa kdaj izmislil, da hoče otroke, pa jebiga, si bo mogel najt drugo, da si ga nakoplje. Jaz bom preživela (verjetno z bolje ohranjenimi živci kot on).
Pa 100x + za zgornji komentar od Sploh ne.
Kdor noče otrok, je bolje da jih nima, ker oboji trpijo.
Kdor jih želi, dajo ogromno ljubezni, lepega, niso samo skrbi, te so bežne, hitro pozabljene. Družinsko deblo se širi.
Je pa potrebno biti iskren do sebe.
Kdor jih ne želi in jih nima, se ima sigurno tako dobro, kot ta ki si jih želi in jih ima.
Uživajte
Forum je zaprt za komentiranje.