Parfum ne diši enako, kot v trgovini
A je to možno? Preko spletne trgovine sem naročila parfum, ki sem ga v DM ali Mullerju prej sigurno 100x testirala. Ker mi je bil res všeč, sem se vedno pri nakuovanju v DM malo pošpricala in potem 3 dni dišala 🙂 🙂 🙂
Potem sem si pred novim letom naročila isti parfum v eni od spletnih trgovin. Dobila originalno zapakiranega v originalni embalaži, vse BP, le da vonji ni isti, pa tudi obstojnost ne. Tako sem razočarana. Parfum stane okoli 100€ in sem se res težko odločila za ta nakup. Ali lahko to reklamiram?
Ali je možno, da v originalno embalažo dajo “ponaredke”?? Cena je bila 20€ nižja, kot v Mullerju.
ne vem748, 03.01.2022 ob 10:54
Ne vem, ker nisem še nikoli kupovala parfuma prek spleta in niti slučajno ne bi dala 100€ zanj.
Me je pa zbodlo nekaj drugega. Kako si lahko dišala po špricanju v trgovini 3 dni po tem parfumu? Kaj nisi šla nič pod tuš v tem času?
Jaz sem parfume po spletu že kupovala, ker so bitvno cenejši. Do sedaj je bilo vse ok. Gre za isti parfum, ki je v Mullerju stal 100€, tukaj pa 80€.
Tri dni je ostal vonj na bundi/šalu, ki sem ga imela takrat oblečenga, ko sem se odišavla po vratu, seveda mi ni koža dišala 3 dni 🙂
Japp, 03.01.2022 ob 11:04
-
Pa se nasvet.. jaz bi spletno trgovino poklicala/ pisala/ da hocem ves denar nazaj ker parfum ni original kot v trgovini in drugace disi.. vztrajala bi pri vracilu. Pa napisala se za katero spletno trgovino gre!!!
Bom napisala za katero spletno prodajalno gre, ko bom razvozljala uganko, da ne delam po krivici komu slabe reklame.
Imam večne čase le tri izbrane vonje. Dišijo in so obstojni enako, bodisi v štacuni za več xy ali iz spletne štacune za manj xy, ker ni marže.
Dvomim pa, da ko si se čisto malo pošpricala v fizični štacuni in ko si se na veliko našpricala doma, da je prva opcija držala 3 dni, druga pa pol ure.
Če pa primerjaš vonj iz kože in vonj iz cunj, je pa logično, da malo odstopa. Ker sebe opereš z žajfo ali milom, cunje pa s praškom in morebitnim mehčalcem.
Težko verjamem da bi neka resna trgovina, tudi če internetna prodajala ponaredke, ker če jih dobijo lahko samo zaprejo. Ne vem pa če se parfumi delajo tudi za različna tržišča pa je v tem mogoče razlika? Sem pa opazila, pa ne vem a se mi samo zdi ker sem že probala tester in kupila parfum v isti trgovini pa se mi je zdel pri kupljenemu šibkejši vonj.
Navadila si se na vonj sedaj ko ga imaš doma. Meni se to tudi zgodi. Mogoče ti bo bolj znan primer vonja pralnega praška ali mehčalca. Meni oblačila ali posteljnina, če si na obisku in prespiš, od nekoga drugega lahko ful dišijo…se pozanimam kaj uporablja, nabavim in glej ga zlomka, v parih dnevih se navadim na ta vonj in sploh ne voham svojih sveže opranih cot, prej na obisku pa sem omedlevala od ugodja. Pač navadijo se čutnice da je to zdaj normalen vonj. Zato si tisti, ki ne perejo in se ne umivajo ne smrdijo, mimobežni v vrsti v trgovini in na avtobusu pa skoraj dobesedno bruhamo ko nam vonj prastarega švica prvič butne v nosnice.
Testerji so močnejši. To je del marketinga.
Poglej pa kaj si naročila v spletni trgovini – parfumsko ali toaletno vodo. Parfuma skoraj sigurno ne. Toaletna voda je šibkejša, vonj traja manj časa.
Če je drugačen vonj – preveri ali si kupila tistega kot si hotela. Včasih se zgodi da vonj malo spremenijo in imenu potem samo dodajo še eno besedo. Če nisi pozoren, lahko hitro fališ.
Močno dvomim da je ponaredek, še posebaj če je to trgovina ki se na veliko ukvarja s prodajo parfumov.
Aja pa še en nasvet za drugič – tester si našpricaj na kožo. Tako šele prideš do pravega vonja.
Moja izkušnja je tudi slaba, ogledan sem imela parfum za več kot 200 EUR. Kupila sem si tester, niti dve uri ne diši, ne na koži ne na oblačilu. Prepričana sem da prodajajo neke ponaredke, zato si lahko privoščijo takšna”znižanja”. Temu bom dala še eno priložnost, samo ga bom naročila direkt od proizvajalca.
Preveri res še enkrat, če je zadeva popolnoma ista. Možno je, da si v trgovini vohala parfumsko vodo, kupila pa toaletno.
Možno tudi, da izdelujejo različne verzije za različne trge, tako kot to počnejo pri drugih izdelkih. Kot tester ti nastavijo tistega za nemški trg, prodajo pa tistega za balkanski. Ali pa, če si kupovala preko kakšne “čudne” spletne strani, so ti prodali fejk parfum v original škatli. Če si kupovala iz dm ali kakšne podobne spletne trgovine, potem je to malo verjetno. Če pa si kupovala z neke ne tako uveljavljene, potem pa čisto možno.
Parfum pošlji nazaj in zahtevaj nazaj tudi denar! Pred časom sem kupila parfum v drogeriji, pa ne nek nov vonj,ampak takšnega ki sem ga že poznala,ter ki res dišijo oblačila po njem še 3 dni ali več,cena je bila nekje 100 €.No, ko sem tega kupila, ni bil enak vonj,bolj po alkoholu,nobene obstojnosti. Ker ni bil mali denar,sem ga nesla nazaj v drogerijo.Tam mi prodajalka reče,da nisem prva ki je prinesla prfum nazaj ter da so morali nekaj na njem spremenit!Denar dobila takoj nazaj,tako da kr pogumno!
Forum je zaprt za komentiranje.